• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 PARTIZAN JE U TOP 16! Uporni Bahčešehir pokazao čast, ali su crno-beli na kraju prevladali!
 PARTIZAN JE U TOP 16! Uporni Bahčešehir pokazao čast, ali su crno-beli na kraju prevladali!

PARTIZAN JE U TOP 16! Uporni Bahčešehir pokazao čast, ali su crno-beli na kraju prevladali!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Bolji Beograđani u vrlo borbenom meču

 PARTIZAN JE U TOP 16! Uporni Bahčešehir pokazao čast, ali su crno-beli na kraju prevladali! Izvor: MN PRESS

Partizan se i matematički plasirao u Top 16 fazu Evrokupa, pošto je kod kuće pobedio otpisani, ali vrlo borbeni Bahčešehir 88:75.

Partizanu je trebala pobeda da bi i teorijski obezbedio plasman u Top 16, ali nije je lako izborio. Slabije je kretao u prve dve deonice.

Kad god bi crno-beli poveli, Bahčešehir bi se vraćao, da bi u poslednjoj četvrtini čak i poveo, ali je Partizan uspeo u finišu meča da ga slomi, pa čak i dođe do ubedljivije razlike.

Meč je počeo jako tvrdo, ekipama je trebalo skoro dva minuta da postignu po koš, ali je Bahčešehir prvi poveo 2:7. Posle toga je Partizan preuzeo kontrolu, napravio seriju 12:0, a onda došao i do vođstva 15:11. Rasla je prednost crno-belih, u jednom trenutku je iznosila devet razlike.

Ipak, gosti su prišli na -5 na kraju prve četvrtine, a onda u drugoj i prišli na pola koša. Gledali smo tada vrlo borbenu utakmicu, ali ne mnogo lepu, da bi crno-beli na poluvreme otišli sa +5, 42:37.

Delovalo je sve idealno na početku drugog poluvremena, stigao je Partizan posle trojke Dangubića do prve dvocifrene prednosti, 47:37, ali je onda Bahčešehir uzvratio serijom 8:0 i pokazao koliko je žilav protivnik.

Nakon toga je Nikola Janković imao sjajnu epizodu, Partizan je zaigrao bolje i opet došao do +10, ali opet je to kratko trajalo, jer su sjajni Grin, zatim Robinson i Akjazili opet priveli goste na "pola koša", 56:55!

U poslednjoj deonici Tomas je pogurao Partizan do pet poena viška, ali je po ko zna koji put večeras Bahčešehir očas posla smanjio razliku, pa čak i poveo u 34. minutu – 67:69.

Posle tajm-auta Filipovskog, Partizan je uspeo da izjednači, a onda je Miler-Mekintajer trojkom povratio prednost, a nešto kasnije su crno-beli imali sreće. Kodi je šutirao iz jako teške pozicije i promašio bi, ali ga je Robinson nepotrebno šutirao posle šuta, tako da su crno-beli dobili tri bacanja. Plej domaćih je dao dva od tri i stekao 78:73 pre kraja.

Nakon toga je Tomas postigao trojku i meč je praktično bio rešen, a domaćin je samo povisio razliku.

Partizan: Mika, Miler-Mekintajer 17, 4sk, 5as, Zagorac 8, Pejdž 10, 4as, Dangubić 7, 4sk, Gordić 2, Jaramaz 6, Veličković 4, Janković 12, Tomas 18, 8sk, Trifunović, Mozli 4, 6sk.

Bahčešehir: Džons 5, Robinson 9, 6sk, Ozdemir, Ondžel 8, 4sk, 3as, Grin 25, 6sk, Kilidžli, Jildizli 6, Akjazili 10, 4sk, 3as, Ovens 5, Oldridž, Jilmaz 7, 6sk.

22:18
22:18

Kraj meča!

Tomas pogurao, Pejdž i Kodi dokrajčili Bahčešehir. 

88:75

22:16

I opet Tomas

Jildizli daje dva penala, ali onda Tomas daje koš i faul! Sjajni Amerikanac za 84:75, 90 sekundi pre kraja

22:14

Opet Tomas

39' Tomas trojkom donosi "luft" Partizanu u poslednja dva minuta! 81:73

22:13

Malo sreće za Partizan

37' Grin je dao daleku dvojku i smanjio na 76:73. Posle toga Kodi šutira iz praktično nemoguće pozicije, ali sudija je sa zakašnjenjem dosudio tri bacanja za plejmejkera Partizana. Kodi daje dva od tri i Partizan vodi 78:73, 3:12 pre kraja.

22:10

Nije loše za Partizan sada

37' Partizan se opet odbranio, a Pejdž opet pogodio! 76:71, ali videli smo da stvarno nema prostora za opuštanje i da Bahčešehir uvek može brzo da se vrati.

22:08

Neće se ništa ovde znati do kraja

36' Dangubić je napravio sebi prostora i pogodio skok-šut, Bahčešehir uzvratio, a posle toga smo videli atrakciju večeri: Kodi je promašio zakucavanje, ali je niotkuda doleteo Mozli i prikucao za izjednačenje, 71:71!

Crno-beli su se odbranili, a onda Kodi pogađa trojku! 74:71

22:04

Opet napeto u Hali sportova

34' Grin je postigao koš, došao blizu svog proseka. Nakon toga Kodi daje trojku, ali Grin pogađa tri slobodna bacanja, a onda i Robinson dva. Nakon Kodijevog promašaja, Bahčešehir istrčava kontru, Ovens zakucava i posle dugo vremena gosti vode – 67:69

22:00

Raspoložen je Tomas, gosti se ne predaju

32' Posle koša Ondžela, Raspoloženi Tomas probija i daje koš uz dodatno bacanje, ali Grin vraća 64:62.

21:58

Tooomaaas!

31' Sjajno dodavanje Zagorca Tomasu, koji silovito zakucava! Koš važi dva, ali ovakva energija sad treba Partizanu! 61:58

21:55

Brzo je bacio prednost

Janković posle tajm-auta pogađa oba slobodna bacanja, a onda posle promašaja Robinsona za tri ga faulira. On daje jedan od dva penala i prilazi na koš prednosti.

Posle toga Kodi gubi loptu, kao i Robisnon, nakon čega Tomas promašuje. Akjazili donosi izjednačenje gostima 21 sekundu pre kraja.

Partizan se posle toga spetljao, ali je Janković fauliran bukvalno pola sekunde pre kraja. Centar Partizana, međutim, pogađa samo drugo.

Kraj treće četvrtine i opet nepotrebna drama u Hali sportova.

21:48

Opet smo na pola koša

29' Nikola Janković je posle dobre minijature napravio nesportski faul. Tomas Robinson je pogodio samo prvo bacanje, da bi u narednom napadu Akjazili dao trojku! Opet smo na pola koša, 56:55!

Tajm-aut za Filipovskog

21:47

Nesalomivi Bahčešehir!

28' Kratko je trajala ta prednost Partizana, Grin je dao dva bacanja, a onda je Jildizli postigao trojku, 56:51

21:44

Vraćaju prednost domaći

Nije tajm-aut pomogao gostima: Grin i Robinson su obojica promašili.

Na drugoj strani, Janković daje koš i dodatno bacanje i ponovo je na +10, 56:46.

Dobra minijatura Nikole Jankovića

21:41

Dobra reakcija Partizana!

27' Posle par promašenih napada, Zagorac je nekako pogodio trojku o tablu, a onda je Janković ukrao loptu, sam istrčao kontru i položio, 53:46.

Ernak traži tajm-aut

21:38

Nikako se gosti ne predaju!

26' Ne predaje se Baščešehir! Robinson i Grin donose gostima seriju 8:0 i prilaze na 47:45. Nakon toga Mozli daje svoje prve poene, a Robinson daje samo jedno od dva bacanja. Posle promašaja Jaramaza, Robinson ponovo ide na liniju za slobodna bacanja, ali promašuje oba! 49:46

Ako ništa drugo, gosti su uporni i borbeni, ovo je poziv Partizanu da se ne predaje. 

21:32

Bolji početak Partizana sada

Ondžel je promašio trojku, a Veličković pogađa horogom za 44:37. Kapiten Partizana je posle odbranjenog napada promašio, pa je Bahčešehir "bacio" napad, ali onda Veličković šalje Ondžela na liniju za slobodna bacanja.

To je treći faul kapitena crno-belih, a Bahčešehir pravi faul u napadu, nakon čega Dangubić daje trojku! Partizan je prvi put "dvocifren" večeras, 47:37

21:17

Borbeni meč, Partizan nekako vodi

Bahčešehir je bolje počeo obe deonice, dok se Partizan kasnije "budio". Posle prve četvrtine delovalo je da je domaćin u boljem ritmu, ali su gosti ubrzo preokrenuli i za trenutak ponovo poveli. Ipak, crno-beli su vratili prednost i nekako je održavali do poluvremena, koje je završeno 42:37.

Maksimalna je bila +9 u prvoj četvrtini. Partizan je šutirao šest penala više i imao je četiri izgubljene lopte, naspram Bahčešehirovih osam.

Pejdž je dao 8 poena , Tomas 7, Zagrac 6, Miler-Mekintajer 5. Kod gostiju, najefikasniji je bio Grin sa 13 poena.

21:13

Kraj prvog poluvremena!

Nije posle tajm-auta nijedan tim iskoristio svoje napade, ostalo je 42:37

21:10

Promašaji na obe strane

U igru je ušao oporavljeni Erik Mika, posle čega Džons pravi svoj treći faul i izlazi iz igre. Jako dobra odbrana Partizana, već treći put Bahčešehir mora ishitreno da šutira. Ovog puta Ondžel je bio na pravom mestu, uhvatio ofanzivni skok i asistirao Grinu za trojku.

Nakon toga Zagorac daje koš za 42:37. Tajm-aut, još 30 sekundi

21:06

Egal meč za sad

18' Kodi je dao poen, ali je Džons odmah istrčao i dao lake poene. Dangubić promašuje oba bacanja, ali Tomas "popravlja" drugo, tako da nije bilo štete, 39:34

21:05

Nema "odlepljivanja"

18' Tomas pravi sebi prostora u izuzetno agresivnoj odbrani gostiju i postiže koš sa oko dva metra. Na drugoj strani raspucani Akjazili opet primiče Bahčešehir na pola koša, 33:32, da bi Janković pogodio lak poen za 35:32

21:02

Partizan nekako vodi

16' Ponovo jalov napad Partizana, a Jilmaz vraća vođstvo Bahčešehiru, ali samo do sledećeg napada, kada je Pejdž pogodio s poludistance. Nakon toga Robinson gubi loptu, pa Akjazili promašuje čist zicer, da bi Dangubić pogodio sa poludistance, 31:28.

Hokejaške izmene na obe strane, da li Paritzan ponovo preuzima kontrolu?

20:57

Opet je utakmica na pola koša

13' Grin daje novu trojku! Opet Bahčešehir bolje počinje deonicu, tako da je prišao na 25:23. Ipak, Gordić kreira sebi poen i pogađa, posle čega Robinson pravi faul u napadu. Nakon još jednog promašenog napada, Grin daje svoju drugu vezanu trojku! 27:26

20:54

Samo jedna trojka za sad

12' Druga četvrtina počela je promašajem Jaramaza i trojkom Akjazilija, 25:20. Trči se sada na obe strane, znatno je brži tempo, ali Partizan još ne koristi činjenicu da Bahčešehir slabije brani tranziciju.

20:51

Kraj prve četvrtine

Serija Partizana prekinuta je jednim penalom Robinsona, nakon čega je Jaramaz dao dva i povisio na 21:12. Ipak, Jilmaz je dao trojku i tako sprečio dvocifreno vođstvo, a posle samo jednog pogođenog bacanja, Grin je približio goste na 22:17.

Ali, taj nalet gostiju zaustavio je Pejdž novom trojkom! Šutira 2/2 sa distance. Kraj prve četvrtine.

20:46

Serija Partizana 12:0

Nije pomogao Bahčešehiru tajm-aut. Partizan igra presing po celom terenu u odbrani, naterao je rivala na iznuđen šut, posle čega je domaćin istrčao kontru, a Jaramaz pogodio za 17:11. Na drugoj strani gosti gube loptu, a onda Jaramaz daje još jedan koš i to je 19:11, serija 12:0.

20:43

Vode crno-beli

Pejdž! Prvi šut – prvi pogodak, bila je to trojka, posle koje je Tomas presekao napad, a onda silovito zakucao! 15:11

Tajm-aut za Bahčešehir

20:40

Serija trojki na obe strane

5' Zagorac trojkom smanjuje na 5:7, pa Jildizli daje jedno od dva bacanja, da bi Dćons dao još jednu trojku za 7:11, posle čega Kodi daje trojku za 10:11.

20:37

Slabiji početak

4' Ondžel daje lake poene iz polaganja posle prodora, dok na drugoj strani Zagorac promašuje trojku, da bi Ovens dao koš i slobodno bacanje. To je 2:7

20:34

Tvrdo

2' Grin postiže prve poene na meču posle minut i po igre. Dao je oba slobodna bacanja, a Veličković izjednačuje, 2:2

20:32

Sušni početak utakmice

Bez poena u prvom minutu meča. 

Ovo su startne petorke:

Partizan: Miler-Mekintajer, Dangubić, Zagorac, Veličković, Janković.

Bahčešehir: Džons, Ondžel, Grin, Jildizli, Ovens.

20:19

Dobrodošli u MONDO Live!

UKRATKO

  • Partizan bi pobedom osigurao plasman u Top 16
  • Bahčešehir nema nikakve šanse da prođe dalje
  • Crno-beli su slavili u gostima u prvom meču
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije