• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajna vijest - Srbija na Olimpijske igre može u najjačem sastavu: "Svi NBA igrači će biti u Tokiju 2021!"

Autor Dragan Šutvić

Dobre vijesti iz FIBA.

 srbija-olimpijske-igre-kosarkasi-najjaci-tim-nba-igraci-tokio-2021-fiba Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije više ne moraju da brinu - svi košarkaši koji nastupaju u NBA ligi biće u mogućnosti da se takmiče na Olimpijskim igrama!

Ovo je potvrdio generalni sekretar FIBA, Andreas Caklis.

Možda će vas zanimati

Grk je na obraćanju novinarima otkrio da je FIBA imala razgovore sa čelnicima NBA lige i najavio da će svi igrači iz najjačeg lige svijeta biti dio Olimpijskih igara u Tokiju.

"Imali smo sastanak sa rukovodstvom NBA i Udruženja igrača NBA, a tema je bila važnost toga da se sezone u NBA završi prije Olimpijskih igara. Verujemo da ćemo imati sve NBA igrače na Igrama i veliku većinu, ako ne i sve na kvalifikacionim turnirima", rekao je Caklis.

Srbija se i dalje nije kvalifikovala na OI, ali će biti učesnik jednog od četiri finalna turnira, koji će od 22. juna do 4. jula biti održani u Kanadi, Hrvatskoj, Litvaniji i Srbiji.

"S naše strane, uvijek će biti mjesta viziji i fleksibilnosti, želimo da imamo mnogo igrača u ovom sportu. Prije godinu dana dvije nedelje u kalendaru bile su veliki problem. Ove godine smo vidjeli da ima prostora za fleksibilnost. Cilj FIBA je da ujedini košarkašku porodicu."

Na pitanje o odnosima sa Evroligom, Caklis je odgovorio da "stvar napreduje" i da se može očekivati dogovor Evrolige i FIBA.

"Okolnosti su takve da je potrebno da sve sazri i da se nađe rješenje. Nećemo javno polemisati ili kreirati javnu polemiku. Imali smo razgovore sa Evroligom tokom godine, na nivou toga da se normalizuju odnosi i operativna komunikacija, ali ne i o stvarima iznad toga. Želimo da pojačamo komunikaciju sa vlasnicima akcija, sa 11 klubova", zaključio je Caklis.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC