• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov put postaje sve teži: Plej-of sve dalji, da li će uspjeti da obrnu situaciju? (ANKETA)

Autor Dragan Šutvić

Ekipa Saše Filipovskog poslije debakla u Sloveniji opet ima negativan skor u ABA ligi, što veoma kompllikuje njenu borbu za plasman u plej-of. Izgubila je pravo na kiks.

 partizan-plej-of-aba-liga-raspored-utakmica-kalkulacija-analiza Izvor: MN PRESS

Partizan je u subotu doživio žestok šamar na gostovanju Krki, gdje je potpuno podbacio i pretrpio izuzetno bolan poraz. Taj neuspjeh postao je još neprijatniji kada su crno-bijeli vidjeli tabelu i shvatili da će završiti 2020. godinu sa izjednačenim skorom u ABA ligi, 6-6.

U dosadašnjih 11 kola crno-bijeli su doživjeli po tri poraza kod kuće i u gostima. A prvi i posljednji neuspeh u tom nizu, protiv Borca u Hali sportova i Krke u "Leonu Štukelju", značajno bi mogli da zakomplikuju put ekipe Saše Filipovskog ka plej-ofu.

Crno-bijelima ove sezone dodatno otežava posao to što ostali unaprijed proglašeni favoriti do sada nemaju toliko kikseva i što su sigurniji od Partizana tamo gdje se od njih očekuju pobjede. Zvezda je trenutno na skoru 9-1, Budućnost na 7-0, Cedevita Olimpija 6-1, Mornar na 7-2… Tu su i Igokea sa 8-2 i Mega sa 7-3.

Možda će vas zanimati

Koliko će poraza biti dozvoljeno za ulazak u plej-of?

Partizan je pretprošle sezone ušao u doigravanje kao četvrti sa osam neuspjeha, a petoplasirani FMP je imao 12. Kroz istoriju ABA lige događalo se da četvrto mjesto na kraju ligaškog dijela bude osvojeno i sa 11 neuspeha (posljednji put Budućnost u sezoni 2010/11), ali prateći trenutni ritam "gornjeg doma" i činjenicu da je liga sada ostala sa 13 timova, ove godine granica za plej-of možda bi mogla da bude bliža jednocifrenom broju poraza.

Izvor: MN PRESS

S obzirom na to da je predstojećeg vikenda trebalo da bude odigran meč Primorska - Partizan, crno-bijeli će automatski dobiti taj duel 20:0 i zato imati tačno 10 dana do naredne utakmice, protiv Venecije 29. decembra.

U tom periodu će imati prostor da se saberu poslije poraza i da se pregrupišu, svjesni da je vreme za kikseve isteklo i da moraju da naprave krupan zaokret. A glavne bitke predstoje.

Anketa

Da li će Partizan ući u plej-of?

  • Hoće, sigurno

    0% (0)

  • Teško, ali ući će

    25% (2)

  • Nema šanse, previše gubi

    75% (6)

  • Nemoguće je proceniti

    0% (0)

Da li će Partizan ući u plej-of?

Rezultati

Na početku 2021. godine Partizan će imati tri uzastopna "jadranska" gostovanja (Split, Borac, Budućnost) a potom će do kraja januara igrati protiv FMP-a u Hali sportova i Cedevite Olimpije u Ljubljani. Paralelno sa tim od 13. januara učestvovaće u Top 16 fazi Evrokupa i jasno je da putovanja neće postati lakša, a ritam manje zahtjevan. Naprotiv.

Uprkos trenutno negativnom skoru, Partizan i dalje drži sudbinu plasmana u plej-of u sopstvenim rukama. Ipak, da bi se plasirao u završnu borbu za titulu i da bi u njoj bio konkurentan moraće da bude drastično bolji i konstantniji. Za kikseve više nema prostora, a pobjede protiv direktnih rivala za mjesto među četiri sada su imperativ.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC