• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Velika pobjeda, Hapoel je mašinerija!" Bajić prezadovoljan i nada se: Da i u četvrtak energija bude ista!

Autor Dragan Šutvić

Igokea je uspjela da savlada velikog rivala u FIBA Ligi šampiona

 FIBA Liga šampiona Igokea Hapoel Bajić Jošilo komentar Izvor: FIBA

Veliku pobjedu upisala je Igokea protiv Hapoela iz Jerusalima u FIBA Ligi šampiona.

Nakon dramatične završnice, tim Dragana Bajića trijumfovao je rezultatom 75:73 i u drugi meč sa Izraelcima, koji se igra u četvrtak, ulaze sa prvog mjesta grupe G.

Možda će vas zanimati

"Moram da čestitam svojim momcima i stručnom štabu na ogromnom poslu koji je urađen. Mogao sam i sam da se uvjerim da je Hapoel zaista jedna 'mašinerija', da posjeduju širok roster i da imaju jako dobrog trenera. Međutim, rekao sam i u najavi utakmice, bez obzira što smo mi hendikepirani, ja se sa ovim momcima ne plašim nikoga. Hapoel slovi ne samo za favorita grupe, već je klub koji sa ogromnim budžetom atakuje da osvoji Ligu šampiona. Ovo je velika pobjeda za nas, druga u Ligi šampiona", rekao je Bajić na konferenciji za novinare, analiziravši potom i samu utakmicu.

"Mi smo jako dobro otvorili meč, to sam i tražio od igrača, da imamo jednu čvrstinu, na ivici faula. Tako su i ušli, jako dobro smo kontrolisali defanzivni skok i u pojedinim momentima imali i dvocifrenu prednost, međutim nismo se dobro snašli kod Hapoelove postavke zone. Prvo poluvrijeme smo završili razlikom od dva poena, a na poluvremenu sam sugerisao igračima, ako bude te zone, da se obrati pažnja. Ekipa Hapoela igrala je meč-ap odbranu, sa dosta preuzimanja, a ono što cijenim kod trenera Hapoela je, a što sam vidio kroz skauting, da se radi o dobrom i iskusnom treneru koji prepoznaje situacije u svakom momentu."

Šta je presudilo?

"Nadskakali smo ekipu Hapoela, imali smo čak 11 ofanzivnih skokova. Mislim da je to jako bitno, ali isto tako i što smo zaustavili njihovu tranziciju, odnosno kontranapade. Dali su nam samo pet poena iz tog segmenta. Možda smo mogli i ranije da 'prelomimo', ali radi se o iskusnom timu koji te kazni za svaku grešku. Moram da istaknem i pad koncentracije, pogotovo te prednje linije, kod preuzimanja, gdje nismo bili koncentrisani i gdje su nas kažnjavali. Što sam mogao da gledam u pripremi utakmice je to da je Tomas bio drugi plejmejker u timu, ali gledajući to da su on i Braimo promijenili uloge i da je Braimo odigrao sjajnu utakmicu, ali i ostalih igrača, mislim da smo jako korektno odigrali u odbrani."

Igokea - Hapoel 75:73
Izvor: FIBA/YouTube

Vremena za slavlje nema mnogo, za manje od 48 sati je novi okršaj.

"Treba da proslavimo, ali i da prespavamo, odmorimo se. Druga utakmica je već za dva dana i treba da pokušamo da uđemo sa istom ovakvom energijom, koliko to bude moguće. Sigurno da nam je problem rotacija sa tim visokim igračima. Jošilo i Atić moraju da popunjavaju i vanjske i visoke pozicije. Kako će to biti za dva dana, vidjećemo, pokušaćemo da se što bolje oporavimo i što spremnije dočekamo drugu utakmicu."

Sjanu partiju pružio je Marko Jošilo, uz dabl-dabl učinak (17 poena i 11 skokova).

"Bila je teška utakmica, ovo su mečevi gdje punih 40 minuta morate da igrate maksimalnim intenzitetom i to smo i uradili. Imamo problema sa povredama, nedostaju nam dva-tri igrača, ali samo dali najbolje sebe na ovom duelu. Ponosan sam na svakog saigrača, ponosan sam na sebe, ali i na sve ono što smo uradili u dosadašnjem toku sezone. Nadam se da ćemo biti dobri i u narednoj utakmici koju igramo protiv Hapoela."

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zax

Dobra pobjeda. Hapoel i Turk telekom su strasno jaki

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC