• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Poremetili smo hemiju dovođenjem njih trojice": Čović otvoreno o promjenama u Zvezdi - "nisu se dobro uklopili"

Autor Dragan Šutvić

"Rezultat je neubičajen za Zvezdu, ali i Klipersi su izgubili sa 51 razlike", rekao je Čović prilikom gostovanja u Jutarnjem programu TV Prva.

 Čović dolaskom novih igrača poremećena hemija Izvor: MONDO/PrvaTV/screenshot

Nedjelja iza nas bila je burna za košarkaše Crvene zvezde mts.

Doživjeli su debakl protiv Zenita, potom se rastali sa Sašom Obradovićem i angažovali Dejana Radonjića, ali još jedna katastrofa, ovog puta protiv Igokee, dovoljna je poruka da je pred najtrofejnijim trenerom u istoriji kluba veliki posao.

Možda će vas zanimati

Tim povodom prvi čovjek kluba Nebojša Čović gostovao je u Jutarnjem programu TV "Prva" gdje je kazao da je klub poslije lošeg starta morao da povuče "nepopularan potez".

"Zvezda je izgubila s velikim rezultatom, a mi smo morali da povučemo neočekivan potez. Mislio sam da ćemo sa Sašom Obradovićem provesti cijeli ugovor od 3 godine, ali vidjeli ste stanje ekipe i sinoć protiv Igokee - izgubljena hemija, samopouzdanje...", kazao je Čović.

"Rezultat je neubičajen za Zvezdu, ali i Klipersi su izgubili sa 51 razlike".

Uprkos lošem početku drugog mandata Čović ističe da je "optimista", kao i da je "Radonjić provjeren trener", pa da zbog toga vjeruje da nije kasno da se u Evroligi napravi dobar rezultat.

"Mi smo do sada iskoristili 18 od 20 igrača. Dovođenjem posljednjih stranaca je bilo promjene u hemiji. Trener i stručni štab određuju ko će doći, a nama je da to sprovedemo. Mi smo to i uradili, a potom smo nekako smo počeli da padamo...".

Izvor: MN PRESS

"Na početku sezone Zvezda je bila kao mašina, a počeli smo da padamo dolaskom Ročestija i O'Brajanta, na kraju i Terija. Radonjić sada ima 17 igrača".

KAKO SE VRATIO RADONJIĆ?

"Zvao sam Dejana na razgovor, pričali smo sat i po-dva, sutradan je razmislio i dobili smo potvrdu da hoće da se vrati i da zajednički nastavimo sezonu. Nemamo publiku i sponzore, nemamo mnogo čega, ne kukam ali tako je, ne odustajemo od ciljva. Mi smo na polusezoni, imamo još 16 kola u EL i 12 u ABA, sve to mora da stane na osnovne ciljeve, osvajanje domaćih titula i pokušaj da u Evroligi uradimo što više".

Zvezda se u međuvremenu rastala sa Ročestijem (istek ugovora) i Terijem (raskid), a u ekipu su stigli Lendri Noko i Kino Kolom. Problem ekipi napravilo je i odsustvo najboljeg igrača Džordana Lojda koji je zaražen korona virusom.

"Pomenuti igrači se nisu dobro uklopili, poremećena je hemija, uvukla se nesigurnost", rekao je Čović uz poruku da je teško igrati ABA ligu i Evroligu u ovom tempu.

Kazao je i da je Zvezda tokom ljeta mnogo energije i vremena potrošila na sukob sa ABA ligom i Partizanom, a da trenutno čekaju dva sudska postupka i u međuvremenu "analiziraju kriterijume suđenja".

Na pitanje da prokomenteriše zamjerke o suđenju, Čović nije želio konkretnije.

"Ne mogu to u minut da spakujem", zaključio je prvi čovjek Crvene zvezde koji se tokom gostovanja dotakao i potencijalnog dolaska Marka Gudurića na Mali Kalemegdan.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC