• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 PORAZ ZVEZDE UZ ZVUK SIRENE: Pala u poslednjoj DESETINKI! Presudio joj njen bivši igrač!
 PORAZ ZVEZDE UZ ZVUK SIRENE: Pala u poslednjoj DESETINKI! Presudio joj njen bivši igrač!

PORAZ ZVEZDE UZ ZVUK SIRENE: Pala u poslednjoj DESETINKI! Presudio joj njen bivši igrač!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Odbrana kontri i ofanzivni skok rivala odveli u poraz u dramatičnom meču

 PORAZ ZVEZDE UZ ZVUK SIRENE: Pala u poslednjoj DESETINKI! Presudio joj njen bivši igrač! Izvor: MN PRESS

Nova neizvesna završnica, festival grešaka, oba tima su imala mnogo šansi da ranije reše meč, ali su na kraju gosti imali više sreće, a Crvena zvezda je ponovo izgubila u neizvesnoj završnici.

Na kraju, Crvena zvezda - Fenerbahče 71:73 (22:18, 17:20, 14:15, 18:20)

Zvezda je ostala na šest pobeda uz 12 poraza, dok se Fenerbahče popravio na osam trijumfa.

Crveno-beli su mogli ovo da dobiju, a možda bi neko rekao i morali. Fenerbahče se definitivno "nudio", mogla je Zvezda bolje da reaguje na neke stvari, pre svega na sprečavanje tranzicije, ali kada je u pitanju pogodak bukvalno u poslednjoj desetinki, to je i pitanje sreće.

Najveća prednost koju je Fenerbahče imao iznosila je šest poena, ali se razlika uglavnom "vrtela" između dva i pet poena, da bi Zvezda u poslednjoj četvrtini imala i ogromnih sedam, ali je olako to "prosula" i ušla u još jednu neizvesnu završnicu.

Zvezda je bez "+7" ostala za manje od minuta, koliko je trebalo gostima da od 66:59 dođu do 66:65.

Zvezda je posle toga nekako čuvala prednost, a onda je Gudurić pokazao jednu od najboljih strana svog košarkaškog karaktera i kad je bilo najpotrebnije napravio dve minijature, vezao četiri poena i doneo Feneru prednost 68:69, na 2.52.

Posle toga se igralo duže od minuta bez ijednog poena na obe strane, da bi to prekinuo Davidovac trojkom 90 sekundi pre kraja. Nakon toga je Dajšon Pjer pogodio oba penala i izjednačio 76 sekundi pre kraja i došli smo do tog nesrećnog poslednjeg minuta u kome je rešen meč.

Davidovac je izgubio loptu, ali je De Kolo srećom promašio, 30 sekundi pre kraja. Zvezda je odigrala skoro ceo napad koji se završio promašajem Koloma. Posle toga je Braun uhvatio loptu i potrčao napred 5 sekundi pre kraja i pogodio bukvalno u poslednjoj desetinki.

Sudije su pregledale snimak i na kraju odlučile da je šut dobar.

Crvena zvezda: O'Brajant 17, 10sk, 4as, Volden 6, Uskoković, Davidovac 11, Lazić, Rit 2, Radanov 8, Dobrić 12, 4uk, Jagodić-Kuridža 5, 5sk, Kuzmić, Noko, Kolom 10, 5 as.

Fenerbahče: Hamilton, Braun 13, Gudurić 11, 8sk, 3as, Mahmutoglu 4, Biberović, De Kolo 2, 4sk, Pjer 13, Bartel 10, Veseli 10, 6sk, Edi 2, Duverioglu 1, Ulanovas 7.

Crvena zvezda u sledećem kolu igra protiv Reala u Madridu.

Crvena zvezda Fenerbahče, pregled
Izvor: YouTube/Euroleague

20:51

Kraj, poraz Zvezde

Davidovac je izgubio loptu, ali je De Kolo srećom promašio, 30 sekundi pre kraja. Zvezda je odigrala skoro ceo napad koji se završio promašajem Koloma. Posle toga je Braun uhvatio loptu i potrčao napred 5 sekundi pre kraja i pogodio bukvalno u poslednjoj desetinki.

Sudije su pregledale snimak i na kraju odlučile da je šut dobar.

71:73 (22:18, 17:20, 14:15, 18:20)

20:47

39' Opet je nerešeno

Pjer je fauliran pod košem i siguran je, OPET je nerešeno, 71:71. Još 76 sekundi

20:45

39' - Daaaaavidovaaaaaac!

Imao je Fenerbahče ofanzivni skok, ali je Gudurić na kraju promašio ceo obruč. Davidovac je sam i pogađa za tri – 71:69!

Tajm-aut Kokoškova. 1:29 do kraja

20:43

38' Fenerbahče vodi

Gudurić preko Radanova donosi prednost Fenerbahčeu, 68:69. O'Brajant šutira za tri, ali lopta izlazi iz koša! Kakva šteta! 2:24 do kraja.

20:42

37' Gudurić privodi Fener na pola koša

Gudurić sa slobodnih bacanja primiče Fenerbahče na 68:67. Tri minuta 19 sekundi do kraja, Zvezdi su potrebni poeni

20:41

36' Zvezda čuva prednost

Braun je dao dodatno bacanje, a Jagodić-Kuridža pogađa oba bacanja i to je 68:65

20:37

36' Vratio se Fener skroz

Istrčao je Fener kontru, a Braun dao koš, to je potpuni povratak Fenerbahčea 66:64

20:36

35'

Volden je ukrao loptu, pa je fauliran, čime je izašao iz bonusa. O'Brajant promašuje šut, a na drugoj strani i Melih. Imala je Zvezda ovde malo sreće, mora se priznati.

Dobrić šutira za tri, ali ga Gudurić faulira. "Kobra" koristi sva tri bacanja i to je već ozbiljna prednost za ovaj tip utakmice. 5:19 do kraja. 66:62

Fenerbahče mora odmah da odgovori

20:33

34' - O'Braaaajaaant!

Odličan napad Zvezde! Radanov je bio strpljiv, sačekao je "mismeč", a onda je O'Brajant poentirao preko Meliha i iskoristio dodatno bacanje – 63:59

20:31

34' Fener je prišao na pola koša

Melih je postigao koš, posle čega je fauliran Pjer. Sudije su proveravale da li je u pitanju nesportska greška, na kraju je ispala obična. Ipak, siguran je sa penala i opet je "pola koša", 60:59

20:28

33' Zvezda stiže do maksimalne prednosti

O'Brajant je dao oba penala i Zvezda sada ima ogromnih pet poena prednosti, 60:55. Konačno se isplaćuje dobra odbrana

20:27

32' Zvezda nekako vodi

Imao je Fener tri šuta i dva ofanzivna skoka u prvom napadu poslednje deonice, ali bez koša. Na drugoj strani O'Brajant je morao da šutira uz istek vremena i promašio, da bi Gudurić postigao koš sam, što mu je bio 1.000. poen u Evroligi!

Ipak, na drugoj strani je Dobrić pronašao rupu, protrčao je uz čeonu liniju i dao koš uz faul, a onda i dodatno bacanje i Zvezda vodi, a posle toga i Davidovac daje poene iz kontre. 58:55

20:22

Kraj treće četvrtine

Edi polaže, a onda posle smotanog napada, na samom njegovom isteku, uz zvuk sirene Radanov postiže trojku! 53:51.

Pjer na drugoj strani daje težak koš i izjednačuje u poslednjem minutu. Kuridža je ostao sam, ali mu je Veseli blokirao zakucavanje! Ipak, Fenerbahče nije iskoristio poslednjih desetak sekundi. Ostaje 53:53

20:20

29' Gledamo klackalicu

Kuridža je fauliran u odbrani, ali je dao samo drugi penal. Ipak, rekosmo, svaki poen zlata vredi. Moglo je ovo da bude mnogo drugačije, jer Braun serijski gubi loptu, ali ga saigrači pokrivaju. Posle toga su Braun i Dobrić promašili po zicer. Auh, kakva utakmica…

Konačno, Braun preko ruke pogađa za tri, ali na drugoj strani, O'Brajant daje koš uz dodatno bacanje. Te poene je kreirao Kolom, sjajna igra u pik en rolu, treba Zvezdi takvo iskustvo, takvo strpljenje i znanje.

50:49

20:17

27' Sušno sa poenima

Bartel postiže oba slobodna bacanja i vraća prednost Feneru, a na drugoj strani Radanov ide na liniju penala. Izgleda da je to jedini način da se postignu poeni u ovim trenucima. Pogađa oba, 46:46

Kolom je izolovan i napadnut sa svih strana sada, a bio je glavno rešenje u nastavku meča.

20:12

26' - Nerešeno!

Jako brzo je Kolom pronašao O'Brajanta koji daje lake poene pod košem i to je izjednačenje! Kokoškov traži tajm-aut. 44:44

20:11

25' Konačno koš Zvezde

Kolom je bio sam na trojci, ali je dodao O'Brajantu koji je takođe bio sam i to je novi promašaj Zvezde. De Kolo pravi faul u napadu, a Fenerbahče je ispunio bonus na 5.58.

Krenuo je Dobrić na polaganje, ali je promašio, samo da bi se brzo vratio u odbranu i ukrao loptu. Nova šansa za domaćin postigne prve poene u drugom poluvremenu. Konačno! Kolom polaže uz faul, a onda daje i dodatno bacanje 41:44

Čekali smo četiri minuta i 45 sekundi za prve poene Crvene zvezde.

20:07

24' Fener vodi u jako tvrdom meču

Uhhhh… Teško je ovo za gledanje, zaista mnogo grešaka i izgubljenih lopti na obe strane u jako borbenoj igri. Za tri i po minuta treće četvrtine Zvezda nije dala nijedan poen, a Fenerbahče tri. To se prekida trojkom Brauna i to je tajm-aut Dejana Radonjića.

39:44

20:04

23' - Mnogo grešaka, malo poena

Zvezda je izgubila loptu, na drugoj strani je Vilanovas bio sam na trojci, ali je promašio, samo da bi Lazić izgubio loptu, a onda i napravio faul. "Štuca" Zvezda na početku drugog poluvremena, što pre uđe u ritam, lakše će joj biti u nastavku.

Deluje da Zvezda u napadu ima još manje ideja nego na početku prvog. Mnogo je prekida sada na obe strane, mnogo grešaka i samo tri poena za dva i po minuta. 39:41

20:01

21' Ulanovas vraća vođstvo Feneru

Drugo poluvreme počelo je trojkom Ulanovasa za 39:41.

19:58

Da čujemo šta kažu treneri posle prvog poluvremena

"Počeli smo loše, a posle je bilo malo bolje. Pored izgubljenih lopti, imali smo problema i u skoku i to moramo da rešimo i igramo bolje u drugom poluvremenu", rekao je Radonjić.

"Moramo da oteramo Zvezdu od koša, da bolje zagrađujemo i ne dozvolimo im ofanzivne skokove. Moramo bolje da koristimo i svoje defanzivne skokove", rekao je Kokoškov.

19:52

Zvezdina organizacija i Fenerove kontre

Nije bilo loše poluvreme Crvene zvezde, koje je rezultatski moglo da bude bolje da je malo bolje branila kontranapade. Ipak, pita se nešto i kvalitetan i vrlo "popunjen" sastav Fenera. Osim toga, crveno-beli su imali problema sa organizacijom napada, ali to se očekivalo zbog povreda.

U tvrdoj ali brzoj utakmici, kod Zvezde je Džoni O'Brajant bio najbolji strelac, skakač i asistent sa 7 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

Fener je predvodio Veseli sa 10 poena. Gosti imaju slab šut za tri (2/12), ali jako dobro trče kontranapade i postižu lake poene. Čeka nas uzbudljivo drugo poluvreme.

19:44

Kraj prvog poluvremena!

Fenerbahče je ofanzivnim skokom izborio tri uzastopna napada i na kraju je Veseli postigao koš za 37:38. Ipak, Kolom je pogodio preko Gudurića i sačuvao prednost Zvezde na poluvremenu – 39:38

19:39

19' Čuva Zvezda prednost

Fener je ukrao loptu na Zvezdinoj polovini, a Gudurić je ostao sam i dao trojku. Na drugoj strani je Rit "rešio" Pjera. Čuva prednost Zvezda, 37:34

Posle lakog koša Bartela, Radonjić uzima tajm-aut. 82 sekunde do kraja poluvremena.

19:38

18' - Doooooobriiiić!

Dobrić je ostao sam i pogađa tri! Najveća prednost crveno-belih 35:31

19:36

17' Zvezda opet vodi

Zvezda za dva šutira 4/10, a za tri 5/13. Nije tu bilo mnogo izgrađenih akcija. Fener za dva šutira 12/19, a taj procenat mu je najviše doneo kontranapad, pošto je za tri šutirao 1/9. Da je Zvezda malo bolje branila kontre, možda bi bilo drugačije.

Posle tajm-auta napravljena je nesportska na Davidovcu, koji koristi oba bacanja i donosi izjednačenje svom timu. U napadu posle toga, Volden daje trojku uz zvuk sirene! Ali, uzvraća Pjer, 32:31

19:32

Pogledajte onu trojku Koloma pre sirene

19:32

16' Konačno, predah

Igra se jako brzo, Fener većinu svojih poena postiže iz kontre. Igra se jako dugo bez faula i bez tajm-auta, a reklo bi se da ovaj tempo, za sada, više pogoduje gostima. Malo šta se dešava u napadu Zvezde osim promašenih šuteva. 27:29

Konačno, tajm-aut.

19:29

15' Traje borba

Serija promašaja na obe strane, delom zbog dobrih odbrana, delom zbog brzopletosti. I dalje je nerešeno 27:27

19:27

12' Nerešeno je, gledaćemo veliku borbu

Dugo je trajao Zvezdin napad, ali je završen trojkom Radanova! Zvezda se potom sjajno odbranila, ali onda je Braun Kolomu oduzeo loptu, a Fener poentirao iz kontre. 25:25

19:23

11' Ekspresna reakcija Fenera

Zvezda je zabeležila svoju sedmu izgubljenu loptu, a Braun je uradio šta najbolje zna – stuštio se ka košu i poentirao. O'Brajant je promašio otvoren šut, a Pjer na drugoj strani postiže trojku i to je ekspresnih 5:0 za Fener. 22:23

Tajm-aut Radonjića.

19:22

Niža petorka donela preokret

Promenila se igra Zvezde posle ulaska Branka Lazića i pogotovo Kina Koloma. Mnogo bolje, brže i tečnije izgleda napad, a "pokrpljene" su i rupe u odbrani. Dobar period Zvezde, čeka se reakcija Fenera...

19:20

Kraj prve četvrtine!

Jako dobra odbrana Zvezde, a O'Brajant sa penala povećava prednost crveno-belih na 19:16, 47 sekundi pre kraja. Melih je uspeo da napravi sebi poziciju i dao je koš, ali je na drugoj strani Kolom dao trojku! 22:18 na kraju prve četvrtine.

19:17

9' Preokret, Zvezda vodi!

Ušao je Kino Kolom i to je već druga priča u napadu. Zvezda je brzo izbacila Fener iz bonusa, a Kolom je sa penala doneo prednost crveno-belima. 17:16

19:15

9' Igra se za pola koša

O'Brajant daje trojku! Sklonio se Ulanovas od njega i ovaj to nije mogao da propusti. Fener i dalje "razvlači" napad. Duverioglu je fauliran, ali je iskoristio samo prvo bacanje. Fener je uhvatio skok, ali se Zvezda odbranila, da bi Volden iz kontre dao koš! 15:16

19:12

Zvezda je pre meča odala počast svojim bivšim igračima

Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

19:11

7' Fener koristi slabosti Zvezde

Zvezda, rekosmo, ima probleme sa organizacijom napada, a Fener napada prenosioce lopte u ranoj fazi napada, a onda zatvara reket i brži je u tranziciji. Za sada to radi za goste, dok Zvezda ne koristi skupljeni napad gostiju i slabo šutira iz igre. 10:15

19:07

5' Tvrde odbrane, spor napad Zvezde

Kod Fenera se ne vidi toliko nedostatak klasičnog pleja, ali kod Zvezde je u početku jako vidljiv. Davidovac i Dobrić imali su velikog problema da iskontrolišu loptu oko linije za tri poena, dok su ostali igrači bili statični. Rezultiralo je jedinim mogućim: gubitkom lopte.

Odbrana, ipak, funkcioniše zadovoljavajuće, uprkos nekim lakim poenima. Sve se to može svesti pod prilagođavanje na novog trenera. Dobrić postiže trojku! 8:9

19:05

3' Nešto bolji početak Fenera

Zvezda igra jako čvrstu odbranu, ali se videlo da Gudurić donosi novu širinu u napadu Fenera, bez obzira na manjak klasičnih plejmejkera. Bartel je dao koš i dodatno bacanje, posle čega su oba tima odigrala dobre odbrane.

Veseli daje nove lake poene, igra izuzetno široki napad, a pokretna petorka odlično koristi prazne prostore. 3:9

19:02

1' Veseli, pa Volden, krenulo je brzo

Lepa akcija i poeni za Veselija u prvom napadu na utakmici. Fener igra dobar napad, koji u poslednje vreme daje rezultate. Dobrić pomašuje trojku, a posle ofanzivnog skoka Volden daje trojku sa više od osam metara! 3:2

18:59

Startne petorke

Obojica trenera su se odlučila za izuzetno visoke startne petorke:

Crvena zvezda: Volden, Dobrić, Davidovac, Rit, Kuzmić.

Fenerbahče: De Kolo, Gudurić, Bartel, Ulanovas, Veseli

18:29

Fenerbahče je odavno u dvorani

18:20

Dobrodošli u MONDO Live!

Pratite utakmicu uz MONDO!

UKRATKO

  • Crvena zvezda ima skor 6/11
  • Fenerbahče ima skor 7/10
  • Zvezda je pobedila u 2 od poslednja 3 susreta u Beogradu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije