• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dosta je bilo, Partizan mora bolje": Filipovskom je prekipjelo - Neću izgovore, prestanimo da glumimo žrtve!

Autor Dragan Šutvić

Trener Partizana povišenim tonom poslao poruke prije svega svojim igračima. "Svako mora da kaže - e sada je bilo dosta!"

 saso-filipovski-izjava-partizan-poruka-igracima Izvor: YouTube/BC Partizan TV

Partizan je dugo u krizi i trener Sašo Filipovski više neće to da gleda. On je uoči početka Top 16 faze Evrokupa povišenim tonom apelovao na svoje igrače da ono što rade na treningu konačno počnu da prenose tamo gdje je najvažnije - na utakmice.

Dva dana poslije još jednog poraza od Borca iz Čačka, koji je dodatno zakomplikovao borbu crno-bijelih za ABA plej-of, slovenački stručnjak poručio je svojoj ekipi da je krajnje vrijeme za reakciju i da su krediti igrača sve manji ili potpuno potrošeni. 

Bar kod njega...

Možda će vas zanimati

"Ako smo od pravog materijala, reagovaćemo. Očekujem reakciju u odbrani, u napadu… Nema šta da se sakriva, to što smo izgubili od Borca nije dobro. Da li imamo izgovor? Nemamo, ali ne možemo da živimo od prošlosti. Imali smo sastanke, gledali utakmicu detalj po detalj, radili na osnovama igre na kojima smo pali i u odbrani i u napadu. Hoćeš-nećeš, moramo da okrenemo novi list i da se fokusiramo, jer igramo protiv Trenta", rekao je on za klupsku televiziju "BC Partizan TV".

Utakmica je zakazana za srijedu, a Filipovski je u najavi tog duela mnogo više govorio o svom timu i o problemima sa kojima se suočava praktično na svakoj utakmici, nevezano za to da li crno-bijeli pobijede ili izgube.

"Igrači Trenta igraju brzo, imaju pokretljive opcije na pozicijama 'četiri' i 'pet'. Imaju odlične šutere, jesu nezgodna ekipa, ali spremamo se maksimalno i očekujem da odigramo na nivou, sa visokom borbenošću 40 minuta i da pokažemo ono što radimo u sali", ponovio je Filipovski.

Na konstataciju da je atmosfera u ekipi i na treningu odlična uprkos lošoj formi, Filipovski je počeo monolog u kojem je bez previše ustezanja slao poruke izabranicima.

"Ako mogu da napravim analogiju sa školom, to je kao kada učite i učite za ispit, pa izađete i zaboravite sve i padnete na ispitu. Ne smijemo da dozvolimo da se to dešava. Treniramo dobro. Imamo utakmice u kojima šutiramo po 50 odsto za tri poena, na treningu imamo dobar šut, dobra dodavanja, dobra rješenja u odbrani… Sad, zašto to čitanje knjiga i upotrebljivost u praksi još ne prolazi, mislim da treba strpljenja, iako to mnogo boli. Ali kao što sam rekao, ako ne boli i ako ne ideš kroz patnju – ne možeš da izađeš bolji. Samo kroz patnju i bol možeš da postaneš bolji karakter i bolji igrač. Normalno da nije lako, lično i ne spavam, gledaš utakmice, protivnike, analiziraš, pričaš sa igračima, popravljaš greške, na treningu sve ide… A onda dođe utakmica i tu borbu u glavi moramo da 'prelomimo'".

Izvor: MN PRESS

Filipovskom nije bilo potrebno postavljati dodatna pitanja o tome šta ne valja.

"Kada na utakmici imamo 40 odsto iskorišćenih slobodnih bacanja, tu nema odbrane, to je borba sam sa sobom. Moraš da se skoncentrišeš i da ga daš. Moramo da se podignemo, da probijemo led tog straha, zbog kojeg smo izgubili dosta utakmica u samoj završnici. To može da se probije samo vjerom, radom, jakim treningom i dolaženjem u situaciju u kojoj svako mora da kaže 'E sada dosta'. Da ne tražimo milion izgovora, već da prelazimo da primjenjujemo stvari koje radimo".

Za kraj, on je svoju poruku igračima sveo u nekoliko rečenica.

"Ne možemo da živimo kao mnogi, da svaki Božić i svaku Novu godinu obećavamo šta ćemo da promijenimo, pa da onda sljedeće godine opet ništa ne mijenjamo. Mi ne čekamo godinu dana, nama život ide mnogo brzo i moramo ta obećanja da 'prelomimo' zbog sebe i zbog ljudi koji nas prate. Da prestanemo da glumimo žrtve, da preuzmemo sudbinu u svoje ruke i da odigramo na nekom višem nivou. Rasterećeno, motivisano i da pokažemo to što radimo na treningu", dodao je Filipovski u jednom od najemotivnijih obraćanja od kada je stigao u Partizan početkom novembra.

(MONDO) 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC