• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ima novac, ali ne dovodi "četvorku": Nikola Lončar veruje u crno-bele - "Možemo u plej-of ABA lige"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"U tekućoj sezoni, šanse za plasman u plej-of ABA lige nisu izgubljene i Partizan ima obavezu da se za plej-of bori i izbori".

 partizan-ne-dovodi-pojacanje-cetvorka-krilni-centar-nikola-loncar-pismo Izvor: MN PRESS

Partizan je definitivno odlučio da ne angažuje pojačanje na poziciji krilnog centra, ali iz sportskog sektora ne odbacuju mogućnost da se to promeni u nastavku sezone.

Možda će vas zanimati

Nikola Lončar je u pismu objavljenom na zvaničnom sajtu Partizana pojasnio da je povod za takvu odluku činjenica da se pojačanje dovodi "isključivo ukoliko može da postojeći tim unapredi i donese mu ono što u ovom trenutku nema".

To ujedno znači da na tražištu nema košarkaša koji bi "podigao" igru Partizana, pa su zbog toga odlučili da ne reaguju, iako je obezbeđen novac za još jednog igrača.

Ostavljena je mogućnost da se to promeni u nastavku sezone, a Lončar je poručio i da će crno-beli razmotriti da ukoliko ne pronađu adekvatno pojačanje - taj novac bude usmeren u mlađe igrače koji bi mogli da stasaju u nosioce igre.

Takođe, poručio je pred početak TOP16 faze Evrokupa da čvrsto veruju u svoje izbore, uz poruku da igrači Partizana imaju kvaltet za bolje rezultate od postojećih.

Njegovo pismo prenosimo u celosti:

"KK Partizan NIS veruje u tim, stručni štab i ostvarenje ciljeva kako u tekućoj sezoni, tako i u godinama koje slede. U tekućoj sezoni, šanse za plasman u plej-of ABA lige nisu izgubljene i Partizan ima obavezu da se za plej-of bori i izbori. Na drugom frontu, u sredu počinjemo Top 16 fazu Evrokupa, sa ambicijom da prođemo u četvrtfinale kontinentalnog takmičenja.

Stručni štab i ja kao sportski direktor, aktivno pratimo stanje na tržištu sa željom da postojeći tim koji u velikoj meri ima kontinuitet igranja zajedno, dodatno pojačamo. Nakon odlazaka Angole, Gordića i Stefana Jankovića, pojačali smo sastav na poziciji jedan dolaskom Perkinsa, dok je u ovom trenutku donesena odluka da se tim ne pojačava igračem koji pokriva poziciju četiri.

Želja sportskog sektora nije da se igrač dovodi po svaku cenu kako bi popunio broj, već isključivo ukoliko može da postojieći tim unapredi i donese mu ono što u ovom trenutku nema. Zbog toga, ostavljamo mogućnost da se u nastavku sezone ipak pojačamo, ukoliko se na tržištu pojavi adekvatan igrač. Ukoliko to ne bude slučaj, razmotrićemo mogućnost da novac uložimo u neke mlađe igrače koji bi kroz nekoliko sezona mogli da postanu nosioci igre Partizana.

Sredstva za dovođenje još jednog igrača su obezbeđena od strane uprave kluba, dok se obaveze prema postojećem sastavu izmiruju blagovremeno.

Igrači koji čine tim Partizana poseduju kvalitet za mnogo veće rezultate od trenutnih i uvereni smo da će ih uz maksimalno angažovanje i posvećenost svojim obavezama ostvariti. Nalazimo se u delikatnom trenutku, ali čvrsto verujemo u svoj izbor i pozitivne rezultate u utakmicama koje slede", zaključio je Nikola Lončar.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC