• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda ide u Španiju, Radonjiću potrebno vreme: Fokusirani smo da postanemo bolji!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crveno-beli imaju težak posao na gostovanjima.

 real-madrid-crvena-zvezda-evroliga-dejan-radonjic-gostovanje-valensija-duplo-ko Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde putuju u Španiju gde ih u naredna tri dana očekuju dve teške utakmice Evrolige protiv madridskog Reala i Valensije. Prvi izazov biće jedan od favorita za osvajanje Evrolige ekipa Reala, a utakmica u praznom „Wizink centru“ u Madridu igra se u sredu od 21 sat.

Ovo će biti drugi meč dva tima u ovogodišnjem izdanju Evrolige, Real je slavio u Beogradu u dramatičnoj završnici 73-67, a trenutno madridski tim svojoj igrom „nose“ Edi Tavares, Tompkins i Abalde. Kraljevski klub ima izuzetno jak sastav i dugačku klupu sa koje svako daje svoj doprinos.

Možda će vas zanimati

Oba tima u ovaj meč ulaze nakon tesnih poraza u 18.kolu, Real je poražen od Armanija u Madridu, dok je Crvena zvezda izgubila od Fenerbahčea košem uz zvuk sirene.

Crveno-beli ponovo nisu imali sve igrače spremne za trening, što je Radonjićev najveći problem od dolaska u klub.

''Imali smo nekoliko dana da radimo, ali nismo imali sve igrače u trenažnom procesu. Ne mogu precizno da kažem i kada će se vratiti. Na to se i nadovezuje raspored koji u narednom periodu ne dozvoljava i ne daje prostora da se više radi. Rešavaćemo stvari u hodu, i koristiti svaki minut na najbolji mogući način. Čekaju nas dva meča u Evroligi, gostovanja u Španiji, Realu i Valensiji. Naš fokus je da budemo bolji iz dana u dan, prvo se okrećemo Realu, igramo protiv tima koji ima najveće ambicije, pokazuje da će tako biti i ove sezone, igraju dobro i pored nedostatka pojedinih igrača. Tim koji je formiran da može iznese i takve situacije. Imali su i prostora da se pripreme za naš meč, jer im je bila otkazana utakmica u Endesa ligi. Nadam se da ćemo biti bolji u nekim segmentima u odnosu na meč sa Fenerbahčeom, da ćemo smanjiti broj izgubljenih lopti, bolje i precizinije izvoditi neke male stvari . Jednostavno, pokušaćemo da budemo bolji'', rekao je trener crveno-belih pred put u Madrid.

Plejmejker Kino Kolom vraa se u Španiju, gde je do skoro igrao.

''Srećan sam što ću se ponovo vratiti na kratko u Španiju, ali u mislima sam najviše u ove dve teške utakmice koje nas očekuju u narednih nekoliko dana tamo. Oba tima se bore za visok plasman i imaju velike ambicije, ali moramo prvo da se fokusiramo na Real Madrid. Znamo da je svake godine taj tim kandidat za osvajanje i jedan od najboljih klubova u istoriji Evrolige, sa odličnim rosterom. Međutim, moramo da se okrenemo sebi, da nastavimo u ovom smeru, puno napredujemo kao ekipa u poslednje vreme. U ovakvoj utakmici se trudiš da budeš „kompetitivan“ do samog kraja i čekaš svoju šansu, ali takođe iz ovakvih utakmica možeš da gradiš dalje za budućnost, jer nas čekaju važne utakmice'', rekao je plej Crvene zvezde.

Ovo će biti 11. meč dva kluba u Evroligi, a trenutni skor je 7-3 za Real. Odmah nakon utakmice u Madridu, Crvena zvezda putuje u Valensiju na meč sa istoimenim timom koji je na programu u petak. Naredni meč ABA lige protiv čačanskog Borca na programu je u ponedeljak u hali ''Aleksandar Nikolić''.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC