• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Presrećan sam zbog pobjede u Beogradu, bila je važna'': Gudurić je preporodio Fener i najavljuje trofej Evrolige!

Autor Dragan Šutvić

Srpski bek je stigao iz NBA u dobro poznatu sredinu.

 "Presrećan sam zbog pobjede u Beogradu, bila je važna'': Gudurić je preporodio Fener i najavljuje trofej Evrolige! Izvor: MN PRESS

Memfis je odlučio da Marka Gudurića otpusti pred početak nove sezone, a srpski košarkaš je već tada znao - Evropa! Iako mašta o još jednom pokušaju u SAD, za sada je Fenerbahče njegov najbolji potez.

Siguran u svoju odluku, bek turskog tima najavljuje borbu za trofej Evrolige, objašnjava kako izgleda saradnja sa Kokoškovim i ističe koliko je timu značila tijesna pobjeda u Beogradu protiv Crvene zvezde.

Možda će vas zanimati

Srbin je stigao i promijenio atmosferu u timu. Od njegovog dolaska, ekipa igra bolje i ima tri pobjede u nizu. Marko se nakon skoro godinu dana neigranja vratio na teren i odmah pokazao da je veliko pojačanje za Fenerbahče.

''Istanbul je moj dom. Osjećaj je sjajan, kao da nikada nisam odlazio, veoma mi je drago što sam ponovo tu i što igramo dobro'', istakao je doskorašnji član Memfisa.

U NBA nije mogao da ostavi dubok trag. Griziliji su ga precrtali pred početak ove sezone, a on je odmah znao da je Evropa pravi korak u karijeri.

''Djelovalo je da je ovo najbolja opcija. Nisam igrao od januara, a ovo je ipak mesto na kom me svi znaju. Potpisao sam ugovor do 2023. godine i nadam se ćemo osvojiti Evroligu u tom periodu'', dodaje srpski bek.

Momak iz Priboja ističe da je ove sezone, prije nego što je potpisao za turski tim, gledao mnogo evropske košarke. Bio je u Beogradu, pa je košarka bila na dohvat ruke.

''Najviše sam gledao Crvenu zvezdu i Fenerbahče, moja dva tima. Ima nekoliko stvarno kvalitetnih ekipa, a iznenadili su me Bajern i Zenit koji igraju sjajno. Sve je otvoreno, i dalje. Efes, Makabi, Olimpija, to su timovi koji su sposobni da odu na F4'', ističe košarkaš Fenerbahčea.

Od kako se Marko vratio u Fenerbahče, turski tim je zabilkežio tri pobjede u Evroligi. Između ostalog i u Beogradu, gdke je važnu ulogu preuzeo Lorenzo Braun, takođe bivši igrač crveno-bijelih, koji je pogodio za pobjedu. Podsjećamo, Crvena zvezda je htjela da vrati Marka Gudurića.

''Presrećan sam, bila je to važna pobjeda. Vjerujem da ovaj tim ima veliki potencijal, zaslužuje mnogo pobjeda. Znam neke igrače, imam mnogo prijatelja ovdje. Stvari su kliknule, nadam se da ćemo ostati zdravi i nastaviti sa pobjedama'', ističe reprezentativac Srbije.

U klubu će, kao i u nacionalnom timu kada za to dođe vrijeme, sarađivati sa Igorom Kokoškovim, selektorom Srbije bogatog NBA iskustva.

''Igor je nevjerovatan trener, njegovo znanje je impresivno. Bio je 20 godina u NBA, nema mnogo trenera koji mogu da se pohvale time. Osvojio je Evropsko prvenstvo sa Slovenijom. On razumije ovu igru'', rekao je Marko Gudurić.

Srpski košarkaš je donio novu energiju u tim iz Istanbula, a ekipa Fenerbahčea je zaigrala bolje. Za sada imaju tri pobjede, a kako sam Gudurić ističe, njegov cilj je bio da pobjeđuje u Evropi!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC