• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić ponižavao najplaćenijeg centra u istoriji: Postavio tri rekorda, igrao se kao s djetetom! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Niko ne može da se naigra protiv Gobera osim Jokića koji ga na svakom susretu uništi.

 nikola-jokic-47-poena-nba-duel-rudi-gober-video Izvor: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić briljirao je prethodne noći u NBA ligi pošto je u koš Jute ubacio čak 47 poena, a još važnije za njega radovao se pobjedi svog Denvera (128:117).

Možda će vas zanimati

Ušao je na spektakularan način u utakmicu, kao da je znao da cijela Srbija gleda, pa je tako već u prvoj četvrtini postigao 22 poena, upisao lični rekord, dok je "terorom" nad Goberom do kraja utakmice izjednačio još jedan individualni i jedan "ol tajm".

Drugi put u karijeri postigao je 47 poena, da saigrači nisu bili tako sebični oborio bi lični rekord, a isto tako Jokić je zabilježio 20. dabl-dabl od početka sezone što ga stavlja u istorijske knjige.

Postao je tek drugi košarkaš u istoriji NBA lige koji je u prvih 20 mečeva sezone uspio da bude dvocifren u dvije kategorije na svakoj utakmici, preskočivši tako na vječnoj listi Janisa Adetokunba koji je lani zaustavljen na 19.

Jedini koji ispred njega je Bil Volton sa čak 34 uzastopne utakmice na startu sezone sa dabl-dabl učinkom, ali kako je Jokić krenuo čak je i to dostižno, brojaćemo zajedno!


Priča večeri je ipak način na koji je Jokić "ponižavao" najplaćenijeg centra svih vremena. Rudi Gober nikada nije bio napadački potencijal za prvu zvijezdu tima, ali je ugovor na više od 200 miliona evra zaradio zato što fantastično igra odbranu.

Dva puta je biran za najboljeg defanzivca, zbog raspona ruku muči sve centre, ali ne i Jokića koji se igrao s njim kao od šale.

Pogledajte!

"Hajlajtsi" Jokića protiv Gobera.
Izvor: YouTube/Danny Yung

U posljednje dvije sezone njih dvojica imali su nekoliko nezaboravnih duela, od kojih je svaako najzanimljiviji bio u plej-ofu prošle sezone. Tada je Jokić sa prosjekom od 26 poena, osam skokova i pet asistencija vodio Denver do preokreta u seriji. Gubili su 3-1, apsolutno svi su ih otpisali, a onda su Nagetsi dobili naredne tri utakmice.

Možda i jer su se previše busali u grudi, smatrajući da su iznad Denvera.

Pamti se i tripl-dabl (30/20/10) kada je Denver igrao sa tek sedmoricom košarkaša, a tu su i šutevi za pobjedu koje Rudi Gober sigurno sanja.

Jokić je toliko "ušao u glavu" Goberu da prethodne noći kao da nije imao čuvara. Fintirao ga je kako je poželio, uspijevao mišićima da ga ugura u koš, pogađao je trojke preko njegovih dugačkih ruku, jednostavno za sve je nalazio rješenje.

Da je bio malo sebičniji, ko zna kako bi se Gober tek onda proveo, a frustracija je bila očigledna pošto je Francuz u nekoliko navrata laktom udario Srbina.

Zanimljivo, Rudi Gober poslije meča nije bježao od odgovornosti, čak je priznao da je morao da odigra mnogo bolje protiv Nikole Jokića... Samo kako?

"Morao sam da odradim bolji posao, postigao je prelako poene. Kad ti neko postigne 30 poena u prvom poluvremenu, teško je biti u situaciji da pobijediš utakmicu. Preuzimam punu odgovornost, tim se oslanja na mene i ja moram bolje", poručio je Gober poslije meča.

(mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC