• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Košarka ABA liga Crvena zvezda Mega UŽIVO
 Košarka ABA liga Crvena zvezda Mega UŽIVO

Zvezda je čekala Lojda - i sada je opet ona prava! Mega pretila, ali Amerikanac je "uništio" sa 29 poena!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda je pobedila Megu u neizvesnom derbiju ABA lige 92:85!

 Košarka ABA liga Crvena zvezda Mega UŽIVO Izvor: MN PRESS

Mega je opet pretila, Megini centri su opet dominirali, Džordan Lojd je opet doneo pobedu Crvenoj zvezdu! 

Gledali smo sličan meč ovih rivala kao u prvom delu sezone i na kraju su izabranici Dejana Radonjića još jednom pobedili i približili se vrhu tabele. 

CRVENA ZVEZDA - MEGA 92:85 (28:24, 21:22, 25:20, 18:19)

Zbog ovoga su svi čekali povratak sjajnog američkog beka! Lojd je imao manju ulogu u prvoj i većem delu druge četvrtine, a onda je jednostavno "eksplodirao". 

Pri rezultatu 46:46 na samom kraju prvog poluvremena on je prošao, fauliran je i dao je dva poena. Doneo je prednost od tri poena Zvezdi na poluvremenu i u drugom delu igre vodio tim do pobede. 

Mega se držala pre svega zbog sjajne igre svojih centara i šutem za tri poena. Kao i u prvom delu sezone jednostavno nije bilo rešenja za Petruševa koji je pogađao i asisitrao, a iako je Simonović imao dosta promašaja, uspeo je na kraju da dođe do dabl-dabla od 18 poena i 10 skokova. 

Lojd je od tajmauta Crvene zvezde u 25. minutu do kraja meča jednostavno preuzeo stvari u svoje ruke, a probao je u jednom trenutku početkom četvrte četvrtine Radonjić da ga odmori, no njegov tim nije uspevao da se snađe u napadu u tim momentima. 

Njegove dve trojke zaredom donele su dvocifrenu prednost crveno-belima (80:70). Uspela je Mega da pogodi dve trojke, na trenutak je delovalo da mogu da se vrate u igru, no to je bilo to od mladog tima gostiju. Nije više bilo snage do kraja smo uglavnom gledali greške na obe strane, dugo je stajao rezultat 88:80 na semaforu i u penal završnici smo dobili konačnih 92:85. 

Crvenu zvezdu svakako može da raduje neverovatnih 29 poena Džordana Lojda i vidimo da je bek crveno-belih pred borbu deset dana pred početak borbe za prvi trofej u sezoni u top formi. Ipak, dve stvari zabrinjavaju, a to je odsustvo ideje u napadu kada on nije bio na terenu, kao i ponovni problemi sa Meginim centrima. 

Simonović i Petrušev su zajedno ubacili 40 poena Zvezdi, a Kuzmić je morao napolje zbog pet ličnih, a Zvezda je pomažući na centrima morala da otvara prostor na šutu za tri i u prvom poluvremenu je primila čak 8 trojki. Srećom po tim Dejana Radonjića, šut je stao Megine bekove u drugom delu meča. 

Treba napomenuti i sjajnu partiju kapitena Branka Lazića sa 12 poena i šutem za 3 4/4, dok je kod Mege Kazalon iskočio pogotovo u prvom delu igre sjajnim asistencijama i pogocima sa distance. 

19:49

Uh, kakav meč!

Brz, sa mnogo šuteva za tri, sa konstantnom rezultatskom klackalicom! Zvezda je na kraju pobedila, ali Mega je "pokazala zube". 

Junak pobede - bez sumnje Džordan Lojd. U prvom poluvremenu je, čini se, neko vreme čekao, a onda je "eksplodirao i dao 29 poena! 

19:46

KRAJ! Pobeda Zvezde! 92:85

Lengston Hol na liniji penala. Pogađa, onda dobra odbrana Zvezde i to je to. Samo se čeka da se završi meč. Lojd promašuje, faulira Tepića na sedam i po sekundi do kraja. Gotovo je!

19:42

39. minut: Vodi Zvezda, 90:84

Petrušev daje poene, opet vraća svoj tim u igru! Lojd daje poene za svoj 29. poen, neverovatna partija! Petrušev otišao na prodor i pogrešio jer je napravio korake! 

Polaganje Kazalona. 

19:38

TAJMAUT!

Zvezda je odigrala jako loš napad, istekao je! Već neko vreme stoji 88:80! Imamo novi tajmaut!

19:37

38. minut: Mega pokušava da se vrati! 88:80

Kontra Zvezde i Dobrić poentira. Kraj meča za Kuzmića, posle faula nad Petruševom, pošto mu je to peta lična. Daje oba bacanja Petrušev. Poeni Noka sa bacanja, a onda Smit promašuje. Hol drži loptu, a Noko je tri sekunde u reketu!

Pokušaj Tepića za tri ne ulazi!. Us

19:33

36. minut: Mega je u igri! 84:76

Faul nad Dobrićem, a onda Hol i Noko igraju pik, a plej Zvezde ide na liniju penala. Pogađa oba. Petrušev pogađa preko Kuzmića, a Lojd gubi loptu! Kontra Mege, Kazalon promašuje trojku, ali Simonović hvata ofanzivni skok! 

Izbija loptu Davidovac Simonoviću, potom pokušava Smit, ali Davidovac hvata skok. Lojd proba sa poludistance i ne uspeva. 

19:29

Tajmaut Zvezde! 82:76

Vraćaju se ekipe na teren, Petrušev promašuje, ali Simonović hvata loptu ispod koša i daje poene uz faul! Daje i dodatno bacanje. 

Hol je naskočio i nije pogodio za tri, Smit vraća loptu Momirovu i daje trojku! 

19:25

33. minut: Greške na obe strane, 82:70

Lična Kazalona, onda Noko pogađa iz horoga uz zvuk sirene! Gleda se snimak, ali zakasnio je centar Zvezde i ništa od poena. Loše dodavanje Kazalona, ali je Rit izblokiran. Sa druge strane tri sekunde u reketu svirane Simonoviću. 

Promašaj Dobrića hvata Noko i daje poene ispod koša. Tajmaut Mege!

19:22

32. minut: Džordan Lojd! 80:70

Kazalon asistira Simonoviću, on daje trojku preko Rita i fauliran je! A onda daje i trojku! Opet trojka Lojda, sjajan je!

Faul Lazića, Simonović onda šutira trojku, ali je kratak! Potom Lojd konačno promašuje jedan šut, a Petrušev gubi loptu. 

19:20

POSLEDNJIH 10 MINUTA! Vodi Zvezde 77:66

Promašaj Mege, pa faul Kazalona. a onda Lojd daje trojku preko ruke!

19:17

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Zvezda vodi 74:66

Sada Lazić hvata defanzivni skok, a Lojd daje poene u brzom napadu! Cerovina promašuje trojku, a ne prolazi ali-up Zvezde, no u kontri Simonović ne uspeva na vreme da šutne. 

19:15

29. minut: Bez greške Lazić! 72:66

Lojd je fauliran, ali daje samo jedno slobodno bacanje. Smit je prošao, ali je fauliran u prodoru i ide na liniju penala. Dva od dva za Smita i nerešeno je! 

Sada daje trojku Lojd i donosi prednost Zvezdi. Simonović primoran da šutira sa poludistance i promašuje, a onda Branko Lazić daje četvrtu trojku! 

19:12

28. minut: Hol se vratio, 65:64

Sam je Dobrić, ali promašuje, nije ovo njegov meč. Petrušev dobija loptu ispod koša i sada je zaista nezaustavljiv. Vodi Mega, ali Lojd pogađa i vraća prednost. Tepić promašuje, a Cerovina faulom prekida potencijalnu kontru. 

Hol ulazi, a onda odmah dobija dva slobodna bacanja. Prvi put je kratak, a onda daje drugi put. Petrušev popravlja promašaj Cerovine i na klackalici smo. 

19:09

Evo jednog od najboljih poena na meču!

Pogledajte ove poene!
Izvor: YouTube/Arena sport

19:08

Tajmaut!

Opet promašaj Kina Koloma, a onda Petrušev dobija loptu ispod koša, zakucava i Dejan Radonjić mora da traži tajmaut. Serija Mege 7:0!

19:06

25. minut: Momirov opet iz kornera! 61:58

Brzi poeni Mege posle tajmauta, promašuje trojku Kolom. Sa druge strane Momirov ne greši iz kornera. 

Dobrić ne uspeva da vrati trojku, a Petrušev promašuje trojku, no Kuzmić pravi faul ispod koša. Vraća se Noko u igru, da donese kvalitet ispod koša. 

Simonović promašuje trojku. 

19:03

Hol sjajan, Mega zvala minut odmora! 61:53

Trojka Davidovca, a onda je sjajan opet Lengston Hol! U prodoru daje poene i Mega mora da zove tajmaut.

19:02

23. miniut: Vraća se Mega! 56:53

Sjajan prodor Hola i laki poeni na obruču. Petrušev ide licem ka košu, ne pogađa, ali faulirao ga je Kuzmić. Opet poeni Petruševa sa penala. Pogodio je Lengston Hol sa kapice, dobar na startu poluvremena. 

Na tablu je spustio ovu loptu Petrušev i dao poene. promašaj Zvezde za tri, a onda poeni Smita. 

18:59

POČINJE DRUGO POLUVREME!

Počinje se trojkom Davidovca, a onda slobodna bacanja za Simonovića ispod koša. Pogađa oba, a onda Lojd gubi loptu. No, to radi i Petrušev!

18:53

Šta smo videli do sada?

Za sada gledamo sjajan napadački meč sa obe strane. Mega ima odličan procenat šuta za tri, a Zvezda ne uspeva da "pokrije" ceo teren i bekovi gostiju su prečesto sami na šutu za tri. 

Ipak, Džordan Lojd je sjajnim prodorima na kraju doneo prednost svom timu na poluvremenu, a Branko Lazić je sjajno šutirao za tri i dao tri trojke. 

18:42

KRAJ POLUVREMENA! Vodi Zvezda 49:46

Petrušev pogađa poluhorog, a onda opet promašuje Rit! Nerešeno je, Mega ima napad za vođstvo. Pravi Petrušev faul u napadu! Lazić se sjajno postavio! 

Lojd je prošao, fauliran je i lopta je dirana u silaznoj putanji! Pogodio je i dodatno bacanje. 

18:39

19. minut: Tesno! 46:44

Opet Tepić! Sam je na šutu i daje treću trojku! Dobrić je opet probao da sebi iskreira poziciju u promašio je, ali je uhvatio loptu Lazić, no promašio je i Rit. Smita su izblokirali Rit i Dobrić. 

18:38

Baražna paljba Mege!

Do sada 7 trojki iz 11 pokušaja za goste! To ih i drži u ovom meču. 

18:36

18. minut: Maestralan Lazić! 46:41

Dobrić preuzima odgovornost i pogađa sa poludistance. Sjajan prodor Kazalona i onda asistencija za Cerovinu koji zakucava. 

Treća trojka Lazića! Promašuje trojku Petrušev, a Simonović faulira Davidovca. I konačno trojka za Duopa Rita!

18:33

16. minut: Noko u problemu, Kazalon sjajan! 38:39

Hol gubi loptu, Petrušev pokušava protiv Noka ispod koša, ali je fauliran. Opet ide na liniju penala, a Noko ima treću ličnu. Promašuje jedno, daje jedno. 

Jako težak pokušaj Dobrića, ali je Duop Rit to prikucao! Peturšev odgovara poenima sa druge strane, a onda Rit promauje trojku. Kazalon daje  trojku! Tajmaut Zvezde!

18:29

Greške, pa tajmaut!

Lojd sada nije pogodio sa poludistance, ali Momirov gubi loptu. Ipak, Dobrić promašuje na drugi obruč! Simonović je ostao protiv Lojda ispod koša, ali je napravio grešku u koracima. Tajmaut za Megu. 

18:27

14. minut: Lojd povećava prednost! 36:33

Konsultuju se sudije oko faula nad Petruševom i na kraju je dosuđen faul na zemlji. Sjajna asistencija Petruševa i Simonović daje lake poene ispod koša. Rit do Kuzmića, koji promašuje, ali Hol krade loptu Petruševu. 

Sada promašaj Duopa Rita za tri, lopta od Kuzmića ide napolje. Faul nad Simonovićem, a onda Smit pravi korake. Lojd sjajno prolazi i polaže. 

18:24

12. minut: Nikako Zvezda da "pritegne" u odbrani, 34:31

Kolom promašuje, onda Petrušev hvata loptu, vodi je preko celog terena i - iznudio je faul. Prve poene daje sa linije penala. 

Sjajan prodor Lojda i postiže dva poena iz "floutera", ali onda Momirov ostaje sam u korneru i daje tri poena. Kolom daje lake poene ispod koša posle asistencije Koloma. 

18:21

POČINJE DRUGA ČETVRTINA!

U prvih 10 minuta videli smo šutersku rapsodiju sa obe strane, a sada počinjemo faulom Smita od lopte. Sjajan poluhorog Ognjena Kuzmića i poeni ispod koša. 

Kazalon sa druge strane daje sa poludistance, nema promašaj iz igre za sada!

18:18

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Vodi Zvezda 28:24

Matković je izblokirao Radanova, a onda Radanov baca loptu u ruke Simonoviću. Krade loptu Kolom, a onda Davidovac pogađa u kontri. Potom izgubljena lopta za Megu, a onda se svira faul Matkoviću. Gledaju sudije da li će biti nesportski faul i upravo se to svira. 

Pogađa bacanja Lojd, a onda Kolom ostaje sam na trojci i daje poene. Loš faul Lojda, na dve sekunde do kraja. Nije bio svestan bonusa i poslao je Momirova na liniju slobodnih bacanja. Pogađa jedno slobodno bacanje i to je to za prvih 10 minuta. 

18:15

9. minut: Tepić za prednost! 21:23

Promašuje Lojd trojku, a onda strpljiv napad Mege i asistencija Simonovića za Matkovića koji zakucava za ziceru ispod koša. 

Davidovac ide u solo prodor i fauliran je. Promašio je prvo, ali je dao drugo i opet vodi domaćin. Pritisak na prenosu lopte, Tepić je sam na trojci i pogađa!

18:12

8. minut: Prekinuta serija Mege! 20:18

Trojka Simonovića! Serija Mege od 9:0 i preokret! Loše dodavanje Kuridži ispod koša, ali srećom po Zvezdu Matković pravi faul nad njim. 

Sjajna finta šuta Lojda i pogađa on trojku za izjednačenje! A onda tri sekunde u reketu Marka Simonovića. Kolom u reketu u solo prodoru i Španac pogađa sa zadrškom. Onda faul u napadu Jovičića!

18:09

7. minut: Kakva sekvenca Mege! 15:15

Promašaj za tri Mege, a Noko uzima još jedan skok. Kolom dodaje Kuridži, promašuje krilni centar Zvezde, a onda hvata loptu Kolom i daje dva poena. 

Kazalon sjajno asistira za Tepića, iskusni bek pogađa trojku. Kolom solira i promašuje za tri, ali ni Smit ne pogađa, uzima loptu, ali promašuje. Opet je lopta kod Mege, Kazalon potom pogađa trojku uz faul Lendrija Noka u reketu!

18:07

5. minut: Lazić sjajan! 11:9

Sjajna odbrana Zvezde, a onda Lazić daje još jednu trojku! U odličnom napadu Mege Kazalon daje trojku iz ugla. Dobra odbrana Mege, dug napad crveno-belih i onda - lopta u aut. 

Simonović ne uspeva da pogodi ispod koša, Lojd promašuje trojku, ali Noko uzima loptu i priznaju mu se poeni posle rampe za silaznu putanju. 

18:04

3. minut: Sada Zvezda! 8:6

Napravio je prostor za sebe Lengston Hol i pogodio trojku. Poeni Smita, ali je Lazić ranije napravio faul. Onda Tepić uz jako težak šut daje poene u prodoru. 

Hol daje sjajnu loptu za Noka ispod koša i ovo su laki poeni. 

18:03

POČELI SMO! Vodi Mega, 3:4

Promašio je Dobrić trojku, ali je sa druge strane isto to uradio i Simonović. Potom je Dobrić izgubio loptu, a Kazalon je pogodio u kontri. Potom i trojka Branka Lazića!

Ipak, Marko Simonović daje poene u prodoru, uz faul Noka. Promašuje bacanje. 

18:01

STARTNE PETORKE!

CRVENA ZVEZDA: Hol, Lazić, Dobrić Kuridža, Noko

MEGA: Smit, Petrušev, Kazalon, Tepić, Simonović

17:57

O'Brajant i dalje van tima

Centar koga je Crvena zvezda suspendovala ni na ovom meču nije u ekipi, pa će se tako za minute ispod koša boriti Noko, Kuzmić, Rit i Jagodić-Kuridža, uz neke minute Dejana Davidovca na poziciji četiri. 

17:55

Nema Voldena!

Američki bek će preskočiti ovaj meč, a umesto njega u 12 je ušao Aleksa Uskoković.

17:39

Mega u problemu

Kako je klub javio ima zaraženih u njihovim redovima, a po saznanjima MONDA to su prvi trener Vlada Jovanović i pomoćnik Vule Avdalović. Pitanje je ko će voditi goste u ovom meču .

17:38

Sećate se prošlog meča?

Videli smo sve! Lojd se povredio, Obradović je isključen, a centri Mege su dominirali! Ipak, crveno-beli su i tada pobedili, a Petrušev je imao šut za pobedu. 

17:31

Dobrodošli!

Pratite meč ABA lige između Crvene zvezde i Mege uživo uz MONDO. 

Timovi trenutno imaju po 11 pobeda u ABA ligi i pobednik će biti mnogo bliže plejofu posle večerašnjeg susreta. 

Duel počinje od 18 časova. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije