• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"To je uvreda i poniženje, koje igrače je on napravio?" Hrvati se bune protiv Srbina na klupi Cibone!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ne smiruje se bura u Hrvatskoj vezana za Srbina na klupi Cibone.

 KK Cibona trener Vlada Jovanović reakcije kritike Jasmin Repeša Izvor: MN PRESS

Dolazak Vladimira Jovanovića na klupu Cibone izazvao je mnogo komentara u Hrvatskoj, a svoje mišljenje o tome sada je dao i nekadašnji selektor Jasmin Repeša.

On ističe da nema ništa protiv dolaska Srbina na čelo kluba, ali mu se ovaj potez ne sviđa.

Možda će vas zanimati

"Pratim sve što govore moje kolege, zanima me to. I manje-više sa svime što sam pročitao u izjavama mojih kolega mogu da se složim. Međutim, voleo bih tu da naglasim nekoliko stvari. Kao prvo, želim podvući da niko nema ništa protiv toga da je Srbin došao da radi u Hrvatsku. I ranije su srpski treneri dolazili u Hrvatsku i o tome se ne radi. Ono što mogu reći da je taj dečko kao trener FMP-a igrao finu košarku s FMP-om, dopadljivo, i to treba priznati. Ono što je naš problem jeste činjenica da ne postoje kriterijumi kako to neko sa strane dolazi da radi u Hrvatsku", istakao je Repeša. 

On smatra da nije tačna tvrdnja da hrvatski treneri nisu dobro radili i da nisu stvarali igrače. 

"Kod nas postoje igrači, a neko je s tim igračima radio. Uostalom, Slaven Rimac je s Darijem Šarićem osvojio ABA ligu, ceo niz naših trenera danas radi sjajan posao širom Europe i na sve to možemo biti ponosni. Kako se onda može reći da naši treneri ne rade, kad je neko te igrače napravio. I ono što je katastrofa jeste da ovaj potez Cibone pokazuje kako ne postoji respekt prema našim trenerima. I to je najmanje krivica trenera, a sve je to zbog toga što naši klubovi tavore na političkim ili gradskim jaslama. Ali, vratimo se, na čas, na Jovanovića", dodao je on i nastavio. 

"Izjava koju sam pročitao kako je on u Ciboni jer je napravio neke igrače je naprosto problematična. Pazite, evo, ja ne znam koji su to igrači? Znam da je iz FMP-a izašao Apić, da je tu nešto gore-dole bio Nenadić, pa Čović, Radanov, ali niti jedan od tih igrača ne može danas da završi u kompletnoj srpskoj reprezentaciji. I ta izjava kako je neko pravio vrhunske igrače, a to nisu radili naši treneri je uvreda i poniženje. Strašno me to pogodilo! Ne govorim ovo iz nekog svog interesa, jer takav ne postoji, ovo progovara iz mene čista emocija. I to iz razloga jer znam da je ta Cibona dala priliku Aci Petroviću, meni i Nevenu Spahiju kad smo bili bez afirmacije i kada smo, možemo i tako, bili manje spremni za tu poziciju od današnjih hrvatskih trenera, a pričamo o Ciboni koja je tada bila evroligaš, koja je često bila u osam najboljih klubova u Evropi! I stoga mi je žao tih mlađih kolega u Hrvatskoj. Ne prepoznaje se njihova vrednost", zaključio je Repeša.

Repeša je u karijeri vodio veliki broj klubova, a poslednji put je u ABA ligi radio kao šef struke Budućnosti. Sada je u Pesaru, a trenersku karijeru je počeo upravo u Ciboni 1995. godine. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC