• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Zvezda osvojila Kup - Davidovac vratio trofej: Crveno-bijeli podigli "Ljevicu" poslije četiri godine!
 Zvezda osvojila Kup - Davidovac vratio trofej: Crveno-bijeli podigli "Ljevicu" poslije četiri godine!

Zvezda osvojila Kup - Davidovac vratio trofej: Crveno-bijeli podigli "Ljevicu" poslije četiri godine!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda je osvajač Kupa Radivoja Koraća! U finalu je savladana Mega 73:60.

 Zvezda osvojila Kup - Davidovac vratio trofej: Crveno-bijeli podigli "Ljevicu" poslije četiri godine! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je novi osvajač Kupa Radivoja Koraća! 

Tim Dejana Radonjića je poslije četiri godine pauze uzela "Žućkovu ljevicu", a prevaga je došla u skoku. 

MEGA - CRVENA ZVEZDA 60:73 (21:19, 19:17, 8:17, 12:20)

Iako je Filip Petrušev po običaju ubacio veliki broj poena, ovoga puta 21, dominacija ispod koša je pripala crveno-bijelima. 

Na kraju je 41 skok crveno-bijelih presudio, a pgotovo fenomenalan skok u napadu, pošto je ogroman broj poena tima Dejana Radonjića došao poslije 15 ofanzivnih skokova. 

Mega je fenomenalno počela meč sa serijom 12:2 na startu, držala je prednost gotovo cijelo prvo poluvrijeme, ali je tim sa Malog Kalemegdana u drugom poluvremenu odigrao sjajnu odbranu. Bilo je potrebno skoro pet minuta Megi da u drugom delu igre dođe do koša, pošto je Skuči Smit dao preko potrebne poene za tim Vlade Jovanovića. 

Ipak, od kada je u drugom dijelu igre Crvena zvezda povela sa 43:40 u 24. minutu meča, crveno-bijeli su držali utakmicu u svojim rukama. Marko Jagodić-Kuridža je posebno dominirao u skoku, a kao i protiv Partizana Dejan Davidovac je "proradio" u drugom poluvremenu.

Posle nekoliko promašaja za tri u prvom poluvremenu Davidovac je konstatno igrao izolacije protiv nižih igrača ispod koša i na kraju je iz toga uspeo da dođe ne samo do 14 poena, već i do 6 asistencija, te je bio ključni igrač u napadu crveno-belih u ključnom periodu. 

Start posljednjih deset minuta je nagovestio da Mega nema snage da stigne prednost Crvene zvezde, nakon izolacije za Davidovca ispod koša i njegovih poena za 59:50, Vlada Jovanović je pokušao da tajmautom vrati svoj tim u igru, ali nije uspeo. 

U finišu je novi osvajač kupa igrao duge napade, pošto je nakon trojke O'Brajanta za 65:52 bilo jasno da Mega nema šanse da se vrati u ovaj meč. 

Tako je na prepoznatljiv način za Dejana Radonjića, sjajnim skokom i agresivnom odbranom, sa samo 20 primljenih poena u drugom poluvremenu Crvena zvezda osvojila prvi trofej ove sezone. 

22:51

Na kraju - presudila igra ispod koša!

Crvena zvezda je osvojila svoj prvi kup posle četiri godine, a tim Dejana Radonjića je do pobede došao sjajnom igrom ispod koša. 

Filip Petrušev je bio napadački odličan, ubacio je 21 poen, ali ak 41 skok crveno-belih, od čega 15 ofanzivnih, tim sa Malog Kalemegdana je došao do trofeja. 

22:48

KRAJ! ZVEZDA POBEĐUJE 73:60

Tepić vraća loptu Simonoviću, ali Lojd je krade. Sada Zvezda troši svaki sekund, a tri sekunde u reketu je O'Brajant. Loš napad Mege i čeka se kraj meča. 

22:45

38. minut: Čeka se kraj! Zvezda vodi 73:60

Vraćaju se ekipe sa minuta odmora, daje poene sa bacanja Lojd, a onda faul u napadu Skučija Smita. Onda O'Brajant pogađa iz nemoguće pozicije!

22:40

37. minut: Zvezda pred trofejem! 70:60

Davidovac sada u seriji poena, dao je dva poena, ali sa druge strane Petrušev daje dva poena uz faul. Promašio je bacanje, a onda Jagodić-Kuridža asistira za O'Brajanta.

Davidovac je sada proradio i opet dao poene! Petrušev daje trojku i traži tajmaut Dejan Radonjić.

22:35

35. minut: Zvezda lomi ovaj meč, vodi 65:54

Konačno poeni Mege, sada Marko Simonović uspeva da poentira ispod koša iz teške pozicije. 

Davidovac ostaje sam na trojci i Zvezda prvi put na dvocifrenoj razlici. Posle trojke Džonija O'Brajanta deluje da je tim Dejana Radonjića blizu trofeja. Smit je fauliran, daje poene sa bacanja. 

22:31

34. minut: Zvezda dominira u skoku, vode crveno-beli 59:50

Opet ofanzivni skok Zvezde, ali onda Petrušev krade loptu ispod koša. Tepić ne uspeva trojkom da vrati Megu, Kuzmić hvata loptu ispod koša. Jagodić-Kuridža baca loptu u ruke Smitu, a Dobrić u kontri lupa sjajnu blokadu!

Ne prestaju promašaji Mege za tri, sada je opet promašio Tepić. Davidovac ima izolaciju ispod koša, rešava je poenima i Jovanović traži minut odmora. 

22:28

32. minut: Raste prednost Zvezde! 57:50

Fauliran Petrušev u prodoru, daje prve poene za Megu u poslednjoj četvrtini sa linije slobodnih bacanja. Agresivna Mega u odbrani na prenosu lopte, ali pravi faul. 

Onda Kuzmić ostaje dole protiv nižeg igrača i daje poene iskusni centar. Loš meč za Meginog Marka Simonovića, promašio je ispod koša pošto je prvo udvojen. 

22:26

POSLEDNJIH 10 MINUTA!

Sjajna odbrana Zvezde! Opet skok za crveno-bele, onda Dobrić promašuje, ali Petrušev poklanja loptu i Simonović daje poene u kontri. 

22:25

Uh, čeka nas paklenih 10 minuta!

Zvezda je dominirala u skoku i odigrala fenomenalnu odbranu, limitirala Megu na 8 poena u trećoj četvrtini i vodi sa pet razlike pred poslednjih 10 minuta.

Može li Mega da preokrene ili će crveno-beli zadržati prednost?

22:23

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Vodi Zvezda 53:48

Opet ofanzivni skok centara Zvezde, pa je Davidovac na kraju završio na "penalu". Daje dva slobodna bacanja. 

Usporava Tepić na drugom koraku i pogađa preko ruke! Jedva je Zvezda izbacila loptu iz auta za 5 sekundi, a onda je Jagodić-Kuridža dao trojku! Osam poena i osam skokova do sada!

Petrušev ne vraća trojku, a posle promašaja Zvezding Simonovića, ali ipak ostaje lopta u posedu Mege. Kazalon je zaustavljen blokadom.

Promašaj Simonovića za tri i kraj ovog perioda!

22:16

28. minut: Zvezdin skok sjajan! 48:46 za crveno-bele

Lazić promašuje trojku ali posle ofanzivnog skoka dolazi lopta do Lojda, on dodaje Uskokoviću i mladi plej daje trojku! Uskoković onda prolazi u prodoru, ali mu lopta udara u prvi obruč! 

Petrušev pogađa sa poludistance, a onda Lojd promašuje trojku. Posle promašaja Mege Jagodić-Kuridža hvata skok. 

22:13

26. minut: Lazić čuva vođstvo Zvezde, 45:44

Sada panično deluje Mega, Petrušev je napravio duplu, ali Zvezda uzvraća sa tri sekunde u reketu Kuzmića. Prvi koš Mege posle skoro pet minuta drugog poluvremena - dao ga je Skuči Smit iz prodora. A onda i drugi iz kontre preko Malkoma Kazalona. 

Sjajan prvi korak Lazića i dvocifren je kapiten Zvezde posle prodora!

22:10

24. minut: Vodi Zvezda! 43:40

Oba tima se muče u napadu, sa jedne strane Mega promašuje iz svih pozicija, a Zvezda ne uspeva da izgradi pozicije za šut, Faul u napadu O'Brajanta i izlazi sa terena Amerikanac. 

Simonović promašuje dve vezane trojke, Lojd dobija prostor i pogađa trojku. Vodi tim Dejana Radonjića i Mega traži minut odmora!

22:08

23. minut: Nerešeno! 40:40

Prvi poeni u poluvremenu - Džoni O'Brajant daje trojku sa centralne pozicije! Sa druge strane veliki promašaj Simonovića, pa faul Smita. 

O'Brajant ne pogađa drugi put za tri, ali nastavljaju se problemi Mege sa izgubljenim loptama. Lopta pravo u ruke Kuridži! 

Promašuje Uskoković trojku, a posle mrtve lopte - napad za Zvezdu. Opet sjajan ofanzivni skok crveno-belih. Serija ofanzivnih skokova, ali i serija promašaja, pa je Jagodić-Kuridža fauliran na ziceru. Sa bacanja daje jedno i nerešeno je!

22:03

POČINJE DRUGO POLUVREME!

Izlazi lopta iz obruča Tepiću, opet skače O'Brajant, ali onda pravi grešku u koracima. Nema poena na startu u prvih nekoliko napada. 

21:59

Ovako je izgledalo prvo poluvreme

21:58

Šta kažu brojke?

Crvena zvezda se drži u igri pre svega zbog skoka u napadu! Džoni O'Brajant, Ognjen Kuzmić i Marko Jagodiž-Kuridža nisu zaustavili centre Mege, ali su uspeli da hvataju lopte posle promašaja svojih saigrača. Zvezda ima 9 skokova u napadu, a u ukupnom skakačkom skoru crveno-beli imaju 15, a Mega 14 skokova. 

Tim Vlade Jovanovića gotovo i ne greši u šutu za 2 - pogodli su 71 odsto šuteva za dva, što je skoro duplo veći procenat od protivnika. 

Crvena zvezda je mnogo šutirala za tri, čak 16 puta, a pogodila je 6 trojki, dok je Mega iz 8 pokušaja pogodila 5 puta, pa i tu imaju sjajan procenat. 

Mladom i neiskusnom timu Mege su problem izgubljene lopte, njih 8, što je duplo više od Zvezde. 

21:53

Sjajno poluvreme!

Igralo se u serijama, ali gotovo svih 20 minuta vodila je Mega. Jedini problem za tim Vlade Jovanovića bila su brza dva faula Filipa Petruševa, najboljeg aktera finala, ali se on do poluvremena sačuvao novih ličnih grešaka. 

Dao je 12 poena i 4 skoka, a sjajan doprinos dao je i Karlo Matković, rezervni centar Mege sa šest poena. Treba pomenuti i sjajnu odbranu Stefana Momirova na Džordanu Lojdu.

Sa druge strane Simonović je dao 10 poena, Lazić je ubacio 8, a uspeo je nekoliko puta kada je ostajao sa centrima Mege ispod koša da iskontroliše situaciju i ne dozvoli im da dođu do lakih poena. 

21:47

POLUVREME! Petrušev je prvo ime, Mega vodi 40:36

Kapiten Lazić daje trojku kada je bitno i smanjuje prednost Mege, a onda greške Amerikanaca - Smit ne uspeva u prodoru, a Lojd se okliznuo. 

Petrušev se okreće i pogađa poludistancu O'Brajantu u lice! Dobrić promašuje trojku i to je to za prvo poluvreme!

21:45

19. minut: Matković za +5 Mege, 38:33

Serija faulova Mege u odbrani, ali nije tim Vlade Jovanovića u bonusu. Posle promašaja Davidovca velika zbrka, a Kuzmić sa zemlje baca loptu u aut. Loš šut Zvezde za tri do sada!

Crvena zvezda je izgubila napadački ritam, ali Kazalon ne pogađa trojku i ne kažnjava tom, a onda konačno Davidovac daje trojku!

Skuči Smit daje prve poene uz zvuk sirene, a onda je O'Brajant zasrljao i izgubio loptu. Matković "okreće" O'Brajanta i poluhorogom povećava prednost.

21:41

17. minut: Simonović za +4 Mege, 34:30

Trojka Kazalona i opet vodi Mega. Crveno-beli na startu loše šutiraju za tri, a onda nepotreban faul na sredini terena, a Simonović daje samo jedno slobodno bacanje. 

Kuzmić uspeva da uhvati loptu između nekoliko igrača Mege, poentira uz faul, ali promašuje bacanje. 0/3 njegovi penali. 

Megin Marko Simonović nastavlja seriju poena sa linije bacanja, sada je dao tri zaredom. 

21:36

16. minut: Lojd se pojavio! 28:28

Evo i Lojda! Prvi poeni tek posle 15 minuta i to teško zarađeni! A onda daje i trojku! Tajmaut Jovanovića!

21:34

15. minut: Petrušev za vođstvo Mege 28:23

Petrušev promašuje posle izolacije, ali i Jagodić-Kuridža je neprecizan za tri. Marko Simonović je izblokiran, a onda u kontri Petrušev naslanja na tablu posle prodora u kontri i tajmaut Radonjića.

21:31

13. minut: Vratio se Petrušev! 26:23 za Megu

Kuzmić ne pogađa poluhorog, a posle očajnog faula Dobrića ponovo vodi Mega posle poena Simonovića sa penala. Dobrić se iskupio posle poena nakon prodora. 

Tepić gubi loptu, Jagodić-Kuridža i Kuzmić domiiraju u skoku, ali sve to trojkom poništava Petrušev!

21:28

POČINJE DRUGI PERIOD! Opet je nerešeno!

Izjednačenje! Kuridža posle ofanzivnog skoka daje zicer, a O'Brajant opet pravi faul nad Tepićem. Drugi faul američkog centra i mora Kuzmić na teren. 

21:25

Igralo se u serijama

Mega je prvo povela sa 12:2, a potom se Crvena zvezda vratila i preuzela vođstvo, bilo je 17:14 za crveno-bele posle pet vezanih poena O'Brajanta.

Na kraju prvih 10 minuta ipak Mega ima minimalnu prednost. 

21:25

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Mega u prednosti 21:19

Izjednačenje posle trojke Momirova na pas Tepića, a onda Zvezda gubi loptu u jednom jako konfuznom napadu. 

Milenko Tepić je vratio prednost Megi posle faula O'Brajanta na prodoru, a potom mladi Jović časti Jagodić-Kuridžu bacanjima posle nepotrebnog faula. Posle njegovih poena još jedno izjednačenje. 

Matković ispod koša naslanja zicer na tablu, Dobrić je zasrljao i poklonio poslednji napad protivniku. 

21:19

8. minut: O'Brajant sjajan! Zvezda vodi 17:14

Ne uspeva Mega da se organizuje u napadu, drugi put zaredom bacaju loptu u aut. Džoni O'Brajant iz odbojke posle svog drugog ofanzivnog skoka daje poene. Nastavlja svoju seriju O'Brajant poenima za tri posle povratnog pasa Davidovca, ali Matković poenima ispod koša prekida seriju Zvezde. 

A onda O'Brajant asistira Dobriću za trojku! 

21:14

6. minut: Vraća se Zvezda! 12:9

Matković je ušao umesto Petruševa i odmah lupio blokadu O'Brajantu! Fauliran je potom Branko Lazić, a kapiten crveno-belih je pogodio oba bacanja. 

Skuči Smit pravi vezane greške u napadu pa ga menja iskusni Tepić, a onda posle skoka O'Brajanta Lazić daje trojku i tera Jovanovića na tajmaut. 

21:09

5. minut: Mega vodi, ali Petrušev je u problemu! 12:4

Promašuje Zvezdin Simonović otvorenu trojku posle pasa O'Brajanta. Momirov sa druge strane naskače i vodi Mega 10 razlike! 

Mladi Uskoković je preuzeo odgovornost, otišao na prodor i fauliran je! Druga lična greška mladog centra Mege Filipa Petruševa i ovo može biti ogroman problem za tim Vlade Jovanovića. Poeni Uskokovića sa penala. 

21:06

4. minut: Centri Mege dominiraju! Vodi Mega 10:2

Sa druge strane Simonović daje prve poene i za Zvezdu, a Mega dobija drugi napad posle skoka i promašaja Kazalona. 

Opet ostaje Marko Simonović, centar Mege daje svoj peti poen. Lojd je sebi napravio mesto u korneru pa promašio otvorenu trojku, a posle trojke Petruševa jasno je ko je bolje počeo meč!

Posle dva poena Petruševa iz horoga, Dejan Radonjić zove tajmaut!

21:03

POČINJE FINALE!

Loš prvi napad Mege, a onda lopta ide ispod koša i Petrušev pravi faul nad Kuzmićem, ali on promašuje oba bacanja. 

No Petrušev ne uspeva da postigne poene iz reketa, onda iz naskoka ne pogađa Uskoković. Prvi poeni Marko Simonović za tri - onaj iz Mege!

21:01

STARTNE POSTAVE

CRVENA ZVEZDA: Uskoković, Lojd, Lazić, Simonović, Kuzmić

MEGA: Smit, Momirov, Kazalon, Petrušev, Simonović

20:55

Ekipe su na terenu!

Za koji trenutak počinje finale, timovi izlaze na teren, očekujemo i intoniranje himne. 

20:49

Evo šta kažu iz Mege

"Mi smo ovde došli zasluženo, dobili smo dva rivala. Danas igramo protiv jako kvalitetnog protivnika, evroligaškog tima, ako nam se ukaže prilika treba da je iskoristimo i da uzmemo trofej. Na njihovoj strani je iskustvo, više odigranih utakmica, ali mi imamo mladost, energiju i sa dobrim pristupom danas i sa izuzetnom borbenošću možemo da iznenadimo Zvezdu", rekao je pred sam meč asistent Vlade Jovanovića u taboru Mege Vule Avdalović. 

20:48

Očekivanja Zvezde

"Veliki korak je napravljen, Mega je bila favorit u onom delu žreba. Biće teško, igrali smo sa njima pre desetak dana, mislim da su podjednake šanse i nadam se pobedi. Pre svega moramo da nađemo snage, Petrušev i Simonović gospodare ABA ligom", rekao je pred meč tim menadžer crveno-belih Nebojša Ilić. 

20:24

Radonjić - Jovanović 3:2

Dejan Radonjić je u karijeri tri puta osvajao Kup Radivoja Koraća, naravno svaki put sa Zvezdom. Prvi put mu je to pošlo za rukom 2014. godine, potom 2015, pa i 2017.

Sa druge Vlada Jovanović sa Partizanom ima dva trijumfa u kupu - 2011. i 2012. godine. 

19:54

Kakav je međusobni skor ove sezone?

Crvena zvezda ima dve pobede protiv Mege u ovoj takmičarskoj godini, ali ni u jednom meču nisu uspeli da dođu do lakog trijumfa. 

Prvo je bilo 76:73 za crveno-bele na gostovanju, da bi potom na svom terenu tim Dejana Radonjića dobio 92:85. Mega je poslednji put pobedila crveno-bele 2018. godine u Superligi Srbije. 

19:25

Može biti samo jedan! Ko pobeđuje?

Zvezda - na iskustvo i kvalitet?

Mega - na mladost i dominaciju ispod koša? 

18:44

Šta očekujemo od Mege?

Velika prednost Mege je jer igraju meč mnogo rasterećeniji. Ukoliko osvoje trofej to će biti istorijski uspeh, ali svakako je mnogo veći pritisak na protivniku. 

Ispod koša će tražiti svoju šansu. Simonović i Petrušev predstavljaju dva klasična visoka igrača pod košem, a uz to vrlo dobro šutiraju trojke, pa će iskoristiti sve što im se ponudi - da li je to šut za tri, prodor licem ka košu ili izolacija da se odigra leđima "jedan na jedan".

Iskustvo donosi Milenko Tepić dvostruki osvajač kupa i MVP finala 2008. godine, a kada ne bude išlo u napadu očekuje se da Dajšon "Skuči" Smit u solo prodorima stvori neke poene za tim. 

Od udvajanja ispod koša mogli bi da profitiraju šuteri, pa će tako pre svega Stefan Momirov, ali i Malkom Kazalon čekati lopte u korneru. 

18:40

Šta očekujemo od Zvezde?

Džordan Lojd se pokazao kao glavni šraf ovog tima, redovno je najbolji strelac i sada se od njega očekuje da "povuče". 

Dejan Davidovac je pokazao u derbiju da može da bude igrač odluke, a mnogo toga će biti na plećima mladog Alekse Uskokovića koji je jedini klasični plej u ekipi. 

Takođe veliki posao će biti pred Ognjenom Kuzmićem, Džonijem O'Brajantom i Markom Jagodić-Kuridžom. Nema dominantnije ekipe pod košem u regioni i u Srbiji od Mege, Petrušev, Simonović, Mišković i Matković su se pokazali kao dominantna sila protiv gotovo svakog protivnika ove sezone. 

Ako se oni limitiraju, ako se isparira u skoku, Crvena zvezda će biti nadomak pobede. 

18:21

Dobrodošli!

Pratite finale Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Mege uz MONDO iz minuta u minut! 

Duel počinje od 21 čas, a po završetku meča dobićemo prvog osvajača trofeja u ovoj sezoni, a pehar će promeniti adresu, pošto je prethodne tri sezone turnir osvajao Partizan. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije