• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda bez O'Brajanta i sa juniorima igra Evroligu: Skraćena rotacija ali crveno-beli veruju - neko će "iskočiti"!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Crvene zvezde će desetkovani igrati meč Evrolige sa Zenitom.

 crvena-zvezda-zenit-sastav-oslabljeni-juniori-evroliga. Izvor: MN PRESS

Nema odmora za Crvenu zvezdu.

Posle trijumfa u Kupu Radivoja Koraća i pobede nad Borcem u odloženom meču ABA lige slede dueli u Evrolgi.

Možda će vas zanimati

Prvi na redu je meč sa Zenitom, najprijatnijim iznenađenjem dosadašnjeg dela takmičenja. Manje od 48 sati posle duela sa Čačanima desetkovani tim Zvezde mora na megdan nezgodnoj ruskoj ekipi. 

Zbog virusa korona i pozitivnih testova i dalje su van tima Kori Volden, Lengston Hol, Duop Rit, Kino Kolom i Lendri Nokon. 

Van tima je i Džoni O'Brajant koji nije sa ekipom, a treneru Dejanu Radojiću su se bar priljučili oporavljeni kondicioni trener Aleksandar Lukman, kao i pomoćnik Saša Kosović. Tim je trenirao sa 11 igrača jer su juniori Vujičić i Šaranovič bili sa ekipom, a Boriša Simanić je sa reprezentacijom. 

Trener Dejan Radonjić je u ovom trenutku istakao da je Zenit jako doba tim i da je njegova ekipa tu da u ovakvim uslovima da svoj maksimum. 

"Zenit je ove sezone pokazao jako puno, igraju sjajno ne samo u Evroligi, već i u VTB ligi gde su lideri na tabeli. Ekipa koja je do sada pokazala jako puno i od koje se može mnogo očekivati i u nastavku sezone. Imaju kvalitet, iskustvo, kvalitet igre. Moraćemo da budemo spremni da odgovorimo koliko je to moguće u ovom okolnostima", rekao je Radonjić i osvrnuo se na situaciju sa velikim brojem igrača koji nedostaju.

"Naravno, vrlo je delikatno pričati sada o nekim očekivanjima u situaciji kada imamo na raspolaganju ovaj broj igrača. Sa nama će biti na klupi i dvojica juniora…Šta je tu je, trudićemo se da pružimo dobar otpor. Vrlo je teško, i realno vrlo nezahvano baviti se prognozama, jer ako uzmete u obzir da mi analiziramo našeg protivnika koji dolazi u trenutku kada imamo 50 posto igrača van tima, onda je prilično jasno u kakvoj atmosferi i ambijentu pričamo o tom meču“ rekao je trener crveno-belih.

Dodatno opterećenje u ovakvim okolnostima i sa vrlo skraćenom rotacijom, pašće na leđa Džordana Lojda, sjajnog američkog beka:

"Znam dosta o ekipi Zenita, posebno o Kevinu Pengosu koji je njihov lider na terenu i odlično kontroliše ritam ekipe i utakmice. Sve ekipe u kojima je igrao su igrale dobro, nisam iznenađen njihovim igrama i rezultatima, imaju mnogo "oružja" dobrih igrača…Mi igramo u skraćenoj rotaciji, ali verujem da će neko "iskočiti" od ostalih saigrača  i da ćemo moći da odigramo dobru utakmicu i ravnopravno se nosimo u ovim okolnostima sa tako dobrom ekipom u ovom trenutku". rekao je Lojd.

Utakmica 25.kola Evrolige sa Zenitom igra se u petak od 20.45 časova u praznoj hali "Aleksandar Nikolić" bez prisustva publike i uz poštovanje svih Covid protokola.

Već u utorak na programu je zaostala utakmica sa Žalgirisom u Kaunasu, a u petak sledi još jedno teško putovanje i meč sa Baskonijom u Vitoriji.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC