• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bili smo u stalnom strahu, ovo što smo uradili je čudo": Simonović o koroni, kupu i Radonjićevim pozivima u 1 ujutru!

Autor Dragan Šutvić

Iskusni krilni košarkaš govorio je o kupu, Dejanu Radonjiću, svom povratku na teren...

 marko-simonovic-crvena-zvezda-dejan-radonjic-kup-radivoja-koraca-video Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je došla do trofeja Kupa Radivoja Koraća nakon četiri godine, a na terenu je i 2017. i 2021. godine bio Marko Simonović.

Prije četiri godine bio je najbolji strijelac kupa, a sada veteran koji je morao da se vrati na teren kako bi zakrpio rupe u timu. 

Možda će vas zanimati

Poslije osvojenog turnira pričao je za TV Arena sport o svom odnosu sa trenerom Dejanom Radonjićem, kod koga je pružao najbolje partije u karijeri. 

"On meni kaže 'ja tebe poznajem najbolje', na šta i ja njemu kažem 'da treneru, i ja tebe poznajem najbolje'. Dugo smo zajedno i stvarno je veliki profesionalac. Zaista živi košarku bukvalno 24 časa i neretko se dešavalo, a dešava se i dalje, da mi poslije odigranog meča u jedan ujutru dok gledam utakmicu stigne poruka od njega 'Šta radiš? Šta misliš o tome i tome", rekao je Simonović za TV Arena sport. 

On ističe da je Dejan Radonjić konstantno uz tim i da misli na svaki detalj. 

"Stvarno je non-stop u tome, bavi se ekipom, vaspitava ekipu od prvog dana, navodi i usmjerava na to šta nas očekuje u aprilu, maju i tamo u završnici. To je sve davalo rezultate, bilo je dobrih, teških momenata, ali to je sve normalno", ističe iskusni krilni košarkaš. 

Tim je pred Kup Radivoja Koraća konstantno bio u borbi sa virusom korona.Veliki broj košarkaša je propustio turnir zbog zaraze, a ni ostalima u sastavu nije bilo lako...

"Bili smo u stalnom strahu i strepnji – ko je taj sljedeći koji će pasti? Bukvalno se dešavalo da nam usred treninga jave da je neki igrač pozitivan, šalje se odmah u svlačionicu, trening se prekida. Nismo mogli ni da treniramo, ni da radimo košarkaški trening. Stručni štab je to improvizovao individualnim treninzima da bismo imali što manje kontakta, da svako ima svoju loptu... Iz tog razloga mi je ovaj Kup baš drag, meni najdraži od kada sam došao u Zvezdu. Čestitam svima, ovo što smo uradili je ravno čudu", iskren je Simonović.

On je otkrio da je poslije pozitivnog testa Duopa Rita bilo straha i da je Ognjen Kuzmić pozitivan, te da neće moći da pomogne timu. 

"Dva dana pred utakmicu nismo trenirali uopšte, Rit je bio pozitivan, Kuzmić se žalio na stomačne probleme, pa se pojavila panika da nije i on pozitivan. Više smo improvizovali nego što smo trenirali. Ostali smo bez dva fizioterapeuta, došao je iz juniorske ekipe jedan. Ostali smo bez dva pomoćna i kondicionog, pa je došao kondicioni iz juniorske ekipe. Čovjek u timu koji radi operativne poslove i vozi došao je da zamijeni fizioterapeuta i ekonoma. Svi smo držali leđa jedni drugima i zajedno iznijeli i zato čestitam cijelom timu."

Sam Simonović je imao problema sa povredama, pa je morao da uđe u ritam drugačije nego što je planirano...

"I to oko mog povratka je bilo ubrzano, odložene su utakmice u kojima je trebalo da hvatam ritam, pa sam se vratio odmah na Kupu", završio je Simonović.

(MONDO, TV Arena sport)

Više vijesti o KK Crvena zvezda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC