• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan glatko izgubio, ugrozio plasman u četvrtfinale! Crno-beli igrali samo četvrtinu i po, poklonili utakmicu Trentu
 Partizan glatko izgubio, ugrozio plasman u četvrtfinale! Crno-beli igrali samo četvrtinu i po, poklonili utakmicu Trentu

Partizan glatko izgubio, ugrozio plasman u četvrtfinale! Crno-beli igrali samo četvrtinu i po, poklonili utakmicu Trentu

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Pratite sa nama duel 5. kola Top 16 faze Evrokupa

 Partizan glatko izgubio, ugrozio plasman u četvrtfinale! Crno-beli igrali samo četvrtinu i po, poklonili utakmicu Trentu Izvor: MN PRESS

Loš nastup Partizana, o plasmanu u četvrtfinale odlučivaće se u poslednjem kolu.

Trento - Partizan 69:54 (15:19, 14:19, 25:8, 15:18)

Crno-beli u poslednjem kolu moraju da pobede Metropolitan, a u tom meču će biti domaćini u Ljubljani.

Trento i Metropolitan sada imaju po tri pobede, a Partizan i Lokomotiva po dve. 

Da bi crno-beli prošli u četvrtfinale, potrebno je da se poklopi nekoliko stvari da bi došlo do odgovarajuće razlike, ali prvi uslov je da pobedi Metropolitan, ali i da Lokomotiva pobedi Trento.

Kombinacija je baš mnogo.

Istina je da je Partizan imao velikih problema sa povredama, da je unutrašnja linija bila opterećena, ali je opet sebi dozvolio šta nije morao. Dok je bilo koncentracije, crno-beli su igrali sasvim pristojno, pre svega u odbrani, a onda i u napadu.

Kada je, međutim, Trentno, koji ima 8 poraza u poslednjih 10 utakmica, zaigrao agresivniju odbranu, Partizan joj se nije prilagodio i napad mu je potpuno stao, pošto nije postigao nijedan jedini poen od 1:26 u prvoj četvrtini do pet i po minuta u drugoj, dakle skoro punih sedam minuta.

Trento je za to vreme izgradio razliku, a "pomračenje svesti" Partizana iz napada prenelo se i na odbranu, gde gostujući košarkaši u nekoliko navrata nisu ni pokušavali da brane kontre i polukontre domaćina.

Da je vrag odneo šalu videlo se u trećoj četvrtini, kada je Trento stigao do +18, 54:36 i tada je bilo jasno da domaćin može da stigne i 28 razlike iz prvog meča.

Trgnuo se malo Partizan u poslednjoj četvrtini, napravio mini-seriju 7:0, ali to je bilo sve, da bi na kraju, slobodno se može reći, imao sreće da na kraju bude samo 15 razlike.

Rašon Tomas je bio najefikasniji u Partizanu sa 17 poena, dok je Nikola Janković završio meč sa sedam poena i 10 skokova.

Trento je predvodio Džakori Vilijams sa 16 poena.

Trento: Martin 8, 7sk, Jovanović nije igrao, Paskolo nije igrao, Konti nije igrao, Braun 13, 7as, Foraj 3, Sanders 10, Mecanote, Morgan 6, Vilijams 16, 5sk, Ladurner 4, Mej 9, 6sk.

Partizan: Zagorac 2, 4sk, Pejdž 5, Dangubić 8, 4sk, Stefanović, Jaramaz 7, 5as, Perkins 5, Jovanović nije igrao, Janković 7, 10sk, Radovanović nije igrao, Tomas 17, Trifunović 3.

21:45

Kraj utakmice!

Trapav završetak utakmice, Partizan je odigrao još jednu lošu utakmicu i sebi dodatno otežao posao.

Trento - Partizan 69:54(15:19, 14:19, 25:8, 15:18)

21:38

38' Izgleda da će Partizan odbraniti prednost

Ali, neće valjati ako se uđe u krug. 63:48, 2:12 do kraja meča. Tajm-aut Filipovskog.

21:36

37' Tomas čuva Partizan

Tomas i Vilijams su razmenili po koš, a onda je Partizanov Amerikanac fauliran. Ne smeju nikako crno-beli da se opuštaju, plasman u četvrtinale je apsolutno neizvestan.

Tomas pogađa jedan od dva penala, a onda krade loptu i daje lake poene. 63:48

21:33

36' Zaustavljen nalet Partizana

Braun postiže veoma lake poene, Partizan "baca" još jedan napad, a Braun daje trojku! 61:43. Uzaludan trud Partizana, još četiri minuta do kraja.

21:31

35' Snašao se nekako Trento

Nekoliko promašaja Partizana sada, mogla je razlika da bude i manja. Ali, mora se priznati i da su crno-beli imali dosta sreće, pogotovo kada je Mej bio sam na trojci, a lopta izašla. Teorijski, ima još vremena za preokret…

Rezultat je i dalje 56:43

21:29

34' Evo Partizana

Mej promašuje sa distance, Pejdž prodire i polaže. Konačno kakva-takva serija Partizana, 7:0 u ovom slučaju, 54:43

21:26

33' Jaramaz konačno prekida post!

Jaramaz postiže trojku! Konačno poeni za Partizan, a posle odbrane Tomas u kontri daje lake poene. 54:41

21:21

Kraj treće četvrtine

Trento ima 17 sekundi za poslednji napad, Morgan se podvukao i pogodio, 54:36.

Domaćin je dobio četvrtinu 25:8. Kocka se nepotrebno Partizan sa 28 poena razlike iz prvog meča. Pobeda deluje daleko, ali veliku razliku ne smeju da dozvole.

21:20

30' Pomračenje svesti Partizana

Ne može Perkins da "reši" agresivnu odbranu i presing Trenta. Izgubio je loptu, a onda napravio nesportski faul. Igra se poslednji minut. Morgan je pogodio oba bacanja. Lazar Stefanović je ušao u igru, možda mlada nada može da trgne tim?

U sledećem posedu Senders je krajnje nepotrebno fauliran iz dalekog šuta za tri poena.

Da podestimo, ova sekvenca Partizana je: izgubljena lopta, nesportska lična, pa faul pri šutu za tri. To se sve dešava u grupi gde svaki koš može da bude bitan. Srećom, Senders je promašio samo jedno bacanje. 52:36.

21:16

29' Partizan klizi u poraz

Senders vraća dvocifrenu prednost Trenta. Partizan je pre imao problema u napadu i dobru odbranu, sada je zakazao i defanzivni deo igre. Ostala je još jedna četvrtina, ali ako se nešto ne promeni, teško je zamisliti da će crno-beli da se vrate.

Ladurner povećava prednost na 49:36

21:13

28' Videli smo prvu dvocifrenu prednost

Posle tajm-auta Filipovskog Janković pogađa koš, a onda Geri Braun daje trojku za prvu dvocifrenu prednost bilo kog tima večeras – 45:35.

Nakon toga Tomas daje jedno bacanje i privodi crno-bele na 45:36. Mora nekako Partizan da promeni energiju i ovaj tempo, ali deluju sada crno-beli potpuno umrtvljeno. Oba tima promašuju, ali domaćin to sebi može da priušti. 45:36.

Još jedan tajm-aut

21:08

26' Odlična igra Trenta, Partizan u problemima

Tomas konačno daje nove poene za Partizan, koji sada prilazi na 39:33.

Trento znatno agresivnije igra odbranu, očigledno je da ima bolju energiju, a Senders pogađa trojku uz zvuk sirene! 42:33

21:05

24' Maksimalna prednost Trenta

Tomas promašuje iz koraka u nazad, Trento istrčava kontru i Mej postiže lake poene. Mnogo problema ima Partizan da odigra napad, zato se u igru vraća Perkins. Crno-beli su dali samo jedan koš za prva četiri minuta drugog poluvremena. Martin daje trojku i to je maksimalna prednost Trenta! 38:31!

21:03

23' Ofanzivni problemi za Partizan

Jaramazu je ispala lopta u napadu, a onda se Trento spetljao, ali je izborio dodatni posed, nakon čega je Martin fauliran i pogodio je jedno od dva bacanja za 33:31.

Na drugoj strani je odigrana dobra akcija, ali je Janković promašio polaganje. Posle toga je Partizan u odbrani imao malo sreće, a onda je Mej na Tomasu napravio svoj treći faul.

Partizan ponovo bez koša, ostaje 33:31

21:00

21' Agresivni Trento na početku treće četvrtine

Filipovski je rekao da Partizan mora da organizacijom izdrži pritisak i upravo smo to videli odmah na početku poluvremena, jer Trento igra presing po celom terenu. Pejdž i Braun su odmah razmenili trojke. 32:31

20:57

Filipovski daje recept za drugo poluvreme

"Dobro smo počeli, ali smo u drugoj četvrtini 5-6 poseda nismo imali organizaciju. Vršili su presing na našim plejmejkerima, i bez organizacije smo donosili loše odluke i dozvolili smo im da postižu lake poene. Moramo da budemo organizovani i da organizacijom izdržimo taj pritisak".

20:49

Šta kažu brojke?

Najefikasniji u Partizanu je Dangubić sa 8 poena, dok je Tomas postigao 5, Jaramaz 4, a Perkins, Janković i Trifunović po 3. Crno-beli imaju devet izgubljenih lopti i 16 skokova, ali iz igre šutiraju samo 33 odsto, 10/30, odnosno 5/15 za dva i 5/15 za tri.

Trento predvodi Džakori Vilijams sa 10 poena, dok je Mej postigao 6. Italijanski tim za dva šutira 10/18, ali za tri 1/9. Trento ima 14 skokova i 7 izgubljenih lopti.

20:44

Kraj poluvremena, Trento ima pola koša prednosti

Odlično je Trento odigrao poslednju odbranu, potpuno je Jaramaz odsečen, a domaćin nije bio u bonusu. Posle faula i lopte sa strane, Nikola Janković je morao da šutne trojku, ali je promašio obruč. 29:28

20:41

20' Ujednačeno u finišu poluvremena

Vilijams je promašio, Partizan imao malo sreće, ali napad je odbranjen. Jaramaz je promašio iz velike daljine, a onda i Morgan za tri. Janković vidno pravi razliku pod košem na oba kraja terena. Jaramaz ponovo promašuje za tri, neće ga baš večeras.

Vilijams daje koš sa "zicera" za 29:28, ostalo je još oko 15 sekundi, Filipovski zove tajm-aut.

20:38

19' Jaaankoviiić!

Jaramaz je pogodio oba penala i Partizan je ponovo prišao na "pola koša" zaostatka. Posle promašaja Morgana Janković vraća prednost crno-belima! Molin sada traži tajm-aut! 27:28

20:36

17' Partizan pronalazi napadački ritam

Trifunović daje trojku, a crno-beli prilaze na samo poen zaostatka! 25:24

Ipak, na drugoj strani Vilijams pronalazi rupu u odbrani i silovito zakucava 27:24

20:33

16' Konačno poeni za Partizan

Serija grešaka Partizana, izgubljene lopte i faulovi u napadu, duže od pet minuta nije dao koš u ovoj četvrtini, a Trento nekako pogađa i čuva prednost. Usporen je skroz tempo utakmice.

Tomas konačno pogađa poene za Partizan, posle pet i po minuta igre u četvrtini, plus minut i po iz prve, ukupno sedam sušnih minuta. 23:21

20:28

14' Partizan potpuno stao

Mej pogađa sam "iz ćoška", Trento ponovo vodi! 21:19

Kada se uzme u obzir prva četvrtina, to je pet i po minuta bez poena. Filipovski traži tajm-aut.

20:27

13' I dalje bez poena za Partizan

Probao je Pejdž da odigra eli-up sa Tomasom, ali je to bila "lenja" lopta i odbrana Trenta je seče. Tri minuta je prošlo od početka četvrtine, a Partizan još nije dao koš. 19:19

20:24

12' Nerešeno je

Zagorac je promašio, tačnije lopta je izašla iz koša, a Maksimilijan Ladurner pogađa sa poludistance i donosi izjednačenje Trentu. 19:19

Nešto slabije otvaranje deonice crno-belih.

20:23

11' Trento prilazi

Partizan nije iskoristio prvi napad u drugoj četvrtini, a Luk Mej na drugoj strani daje oba penala, što obično i radi. 17:19

20:20

Kraj prve četvrtine

Partizan četvrtinu završava niskom petorkom, Filipovski je poslao na mali odmor Dangubića i Jankovića, tako da je Tomas otišao na centra, a Zagorac se "popeo" na "četvorku".

Tomas je dobar u odbrani, ali je u napadu neprecizan. Trifunović je presekao loptu, krenuo da trči u kontru, ali gubi loptu. Ovo nije prvi put večeras da tako ispuštaju kontre. Trento nije iskoristio poslednji napad, kraj prve četvrtine, 15:19.

20:17

9' Partizan čuva prednost

Foraj pogađa trojku i smanjuje prednost Partizana. Trento pokušava da ubaci crno-bele u "jurnjavu", ali ne bi trebalo Beograđani to da dozvole, već ispravno napadaju agresivnu odbranu na pik en rolu. Janković pogađa jedno od dva bacanja, 15:19

20:14

8' Dangubić! Nova trojka za Partizan

Dangubić pogađa trojku na asistenciju Amerikanca! Dobar posao pleja crno-belih, dve asistencije i trojka! Molin zove tajm-aut za trento! 12:18

20:12

7' Peeeerkiiins!

Trifunović je bio sam, ali je promašio za tri, samo da bi Zagorac ofanzivnim skokom obezbedio novi posed, a Perkins odmah pogađa trojku! 12:15

20:10

6' Partizan ponovo gubi lopte

Partizan je u prvih pet minuta zabeležio pet izgubljenih lopti. Setimo se da je Filipovski rekao da su izgubljene lopte posledica ratničke igre, a crno-beli su fino počeli. Videćemo da li će ova statistika nešto značiti kasnije.

Viktor Senders donosi izjednačenje Trentu, 10:10, ali Perkins uzvraća, a onda i Vilijams. Igra se koš za koš, 12:12

20:08

5' Vodi Partizan!

Dangubić je pogodio uz zvuk sirene i to je prvo vođstvo za Partizan, ali Vilijams odmah uzvraća, samo da bi Dangubić sam kao duh pogodio za tri! 8:10

20:06

4' Nervoza na obe strane, igra se rastrzano

Tomas pogađa trojku, Mej vraća. Imao je Partizan nekoliko prilika, ali ih nije iskoristio. Malo nervozna utakmica do sada. 6:5

20:04

2' Dobre odbrane

Oba tima su "bacila" po dva napada, dobra energija u odbrani oba tima, a Trento daje prve poene iz kontranapada. Odmah odgovara Jaramaz, a onda pogađa Džakori Vilijams 4:2

20:02

Počela je utakmica

Roviti Pejdž će bar malo pomoći svom timu. Ovo su startne petorke:

Trento: Braun, Martin, Foraj, Vilijams, Mej

Partizan: Dangubić, Jaramaz, Pejdž, Tomas, Janković

19:49

Kakva ludnica u grupi!

Izgleda da večeras neće ništa biti rešeno. Lokomotiva vodi u Francuskoj 25 razlike sredinom treće četvrtine i na putu je da pobedi. Ako se to desi, večeras neće ništa biti rešeno, već će se odlučivati u poslednjem kolu.

Zanimljivo je da ovaj ishod otvara vrata Partizanu da bude prvi u grupi, a za to je potrebno da ostvari dve pobede.

19:35

Dobrodošli u MONDO Live!

Utakmica počinje uskoro, ostanite uz nas!

UKRATKO

  • Oba tima imaju skor 2-2
  • Partizan je u prvom duelu slavio 71:43
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije