• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U seriji su pred Partizan - sad kreće "paklen" finiš! "Jedno neću dozvoliti, kako god da se zoveš!"

Autor Dragan Šutvić

Bilo je potrebno da trener Mornara Mihailo Pavićević "prodrma" ekipu da bi "vezala" još jednu pobjedu u borbi za plej-of. Sljedeći meč igraju u Hali sportova "Ranko Žeravica".

 mornar-split-partizan-kraj-sezone-raspored-utakmica Izvor: MN PRESS

U večeri u kojoj je Borac u Novom Mestu potpuno "otvorio" borbu za opstanak u ABA ligi, važan trijumf ostvario je i Mornar u Baru.

Mornar – Split 81:71 (18:20, 33:25, 16:11, 14:15)

Barani su ostvarili četvrtu pobjedu zaredom uoči serije teških mečeva u posljednjih pet kola ABA lige, kada će trčati foto-finiš trke za ulazak u plej-of.

Možda će vas zanimati

Barani će narednog vikenda gostovati Partizanu u subotu, a potom će igrati crnogorski derbi protiv Budućnosti. Zatim će se vratiti u Beograd na gostovanje FMP-u, pa ih onda čekaju još dva derbija – protiv Cedevite Olimpije kod kuće u pretposljednjem kolu i protiv Igokee u posljednjem.

Dobar zalet pred takvu završnicu uhvatili su i večerašnjom pobjedom, u kojoj su najefikasniji bili Aleksandar Lazić sa 18 poena, Sead Šehović i Derik Nidam sa po 11 poena, kao i Uroš Luković sa 10... Na suprotnoj strani, najbolji među Splićanima bio je njegov rođeni brat, Marko Luković sa 19 poena.

Neće biti lako, a to je poslije meča Pavićević i konstatovao na konferenciji za medije.

"Više nema lakih utakmica, znali smo da će meč protiv Splita biti ovakav. Ovo je kvalitetna ekipa, koja je sticajem okolnosti promijenila trenera, a to uvijek nosi veliku energiju i pristup igrača. Mučili smo se, pogotovo kada su oni igrali sa maltene pet spoljnih igrača i napravili puno problema našim visokim košarkašima. Morali smo da se prilagođavamo, a u važnim trenucima smo odigrali dobru odbranu i imali sreće da protivnik promaši otvorene šuteve kada se utakmica lomila", izjavio je Pavićević na konferenciji za medije.

Pavićević je rekao da njegov tim sada mora da igra čvrsto, a ne lepršavo i s tim u vezi posebno naglasio svoj govor iz svlačionice...

"Popričali smo u svlačionici na poluvremenu, neki igrači nemaju isti odnos prema odbrani. To apsolutno neću dozvoliti, ne znam kakvo da je ime. Skrenuli smo im pažnju, nadam se da će ovo shvatiti kao dobronamjernu kritiku. I prije utakmice sam rekao da sad više nema priče i taktike, da je sada voljni momenat najvažniji, da izađu na teren i daju sve od sebe. Igrao jedan ili 30 minuta, moraš da imaš isti pristup. Nažalost, nisu ga svi imali".

Mornar je i dalje bez svog lidera Džejkoba Pulena, kao i Ajzeje Vajthejda.

"Vrijeme prolazi, njih nema. Pulen je počeo sa laganim vežbama, ne može niko iz našeg medicinskog tima da izađe sa prognozom kada bi mogao da se vrati. Pokušavam da se fokusiram na ekipu koju sada imam, ne može se doijveka kukati da nema Pulena i Vajtheda. Od kukanja se ništa ne dobija", zaključio je Pavićević.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC