• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić otkrio sve o čuvenoj seriji protiv Partizana: Kad su izjednačili, znao sam da pobeđujemo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prošlo je šest godina, a mnogi i dalje pamte sve detalje sa tih utakmica.

 crvena-zvezda-dejan-radonjic-podkast-gost-intervju Izvor: Youtube/KK Crvena zvezda mts/printscreen

Danas Dejan Radonjić sedi na klupi Crvene zvezde u svom drugom mandatu, a onaj prvi, koji je pre nekoliko godina odradio na Malom Kalemegdanu, i dalje izaziva osmehe kod navijača crveno-belih. Uspeo je da napravi sistem, rezultate, nekoliko važnih igrača za srpsku košarku i da sebe potvrdi kao trenera!

Možda će vas zanimati

Gostujući u podkastu koji je košarkaški klub Crvena zvezda pokrenuo na svom Youtube nalogu, Dejan Radonjić prisetio se kako je izgledala sada već čuvena polufinalna serija ABA lige protiv najvećeg rivala, Partizana.

Bile su to godine kada je srpska košarka živela za derbi, zbog dva kvalitetna tima sa evroligaškim ambicijama, a pobeda i prolaz u finale doneli su Radonjiću potvrdu da je cele sezone dobro radio.

Po kvalitetu igrača oba tima, polufinalna serija ABA lige u sezoni 2014/15 predstavlja vrhunac rivalstva beogradskih timova u poslednjoj deceniji.. Na pobedničkoj strani dominirali su Čarls Dženkins, Nikola Kalinić, Boban Marjanović, Markus Vilijams... U poraženom timu liderske uloge imali su Milan Mačvan, Nikola Milutinov, Dragan Milosavljević,...

''Prošli smo u Top16 fazu Evrolige, osvojili i Kup, motivisani i spremni smo išli po taj trofej ABA lige. Sticaj okolnosti je bio da se polufinale igralo protiv Partizana i to je bio duel ko će ići u Evroligu, pa je to dodatno nosilo težinu'', počeo je Dejan Radonjić.

Tadašnji, a i sadašnji trener Zvezde, zatim se detaljnije osvrnuo na samu polufinalnu seriju, za koju mnogi smatraju da je promenila košarku na ovim prostorima.

''Sistem je bio prilično čudan, igrali smo dva meča pred našim navijačima, pa dva pred njihovim, ali su se igrala dva meča u dva dana. Mi smo u prvom duelu teško slavili, iako nije izgledalo tako i osećalo se neko zadovoljstvo. To nije bilo nešto što nam je bilo najpotrebnije, jer je kratka bila pauza između tog i sledećeg meča. Osećalo se da ćemo da slavimo opet, a ja sam bio svestan da to neće biti lako. Ispostavilo se da drugi meč nismo dobro odigrali, ali smo i pored toga došli u situaciju da šutiramo za pobedu. To je kod mene proizvelo osećaj da ne možemo da odigramo tako slabo ponovo, jer je razlog bila koncentracija'', otkriva crnogorski stručnjak.

I kao što je i pretpostavio, Crvena zvezda treći meč rešava u svoju korist. Pred Partizanovim navijačima, crveno-beli su bili bolji.

''Imali smo dva dana između i bili smo maksimalno fokusirani, bez obzira na ogromnu podršku koju je Partizan imao. Bio sam mišljenja da iako ne budemo dovoljno dobri u trećem, u četvrtom imati dovoljno kapaciteta da dobijemo. Značio nam je i dolazak navijača, odigrali smo taj treći meč i taktički i tehnički i sa dobrom koncentracijom i hrabrošću. Uspeli smo da slavimo i tu se osetilo da će otići u pravcu u kom je i otišlo'', zaključio je povratnik na klupu Crvene zvezde, Dejan Radonjić.

Tokom prvog mandata na klupi crveno-belih, Dejan Radonjić ovojio je devet trofeja. Po tri puta je podizao pehar ABA lige, KLS i Kupa Radivoja Koraća, dok je ''Žućkovu levicu'' osvojio i u svom drugom mandatu. Pored Zvezde, radio je kao trener u Budućnosti i minhenskom Bajernu.

Sa Podgoričanima ima šest nacionalnih titula i isto toliko kupova, dok je na klupi giganta iz Bavarske dva puta bio šampion Nemačke.

Gostovanje trenera Zvezde na zvaničnom kanalu kluba.
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC