• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjićeva glavobolja nije bio derbi: Gust raspored i putovanja i te kako uzimaju danak u Crvenoj zvezdi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Cibona je "rutinirana", slijedi gostovanje pa veliki i važni derbi

 Radonjićeva glavobolja nije bio derbi: Gust raspored i putovanja i te kako uzimaju danak u Zvezdi Izvor: MN PRESS

Rutinski je Crvena zvezda pobijedila Cibonu i izjednačila se sa Mornarom po broju pobjeda na vrhu tabele i to uz dva meča manje.

Najveća glavobolja trenera Dejana Radonjića, međutim, jeste fizičko stanje ekipe, koja je odigrala dva meča u dva dana, a čekaju je još dva do kraja nedjelje, od čega jedan derbi protiv Budućnosti.

Možda će vas zanimati

Zvezda je u nedjelju pobijedila Partizan, ali nije taj meč toliko izmorio igrače da brine trenera crveno-bijelih, koliko bolest i povrede.

"Mislim da smo kontrolisali dešavanja na terenu svih 40 minuta. Od samog početka smo radili i gradili rezultat i kroz čitavu utakmicu držali smo sve konce u našim rukama. Naravno da je bilo malo vremena poslije duela sa Partizanom, ali to u krajnjoj liniji nije nešto što nas je opterećivalo koliko problemi sa igračima. To je ono što je možda bilo i najveće opterećenje pred ovaj meč, ali ostali su svi dali svoj doprinos", rekao je Radonjić poslije utakmice.

Dobro šutersko veče, slijedi gostovanje Panatinaikosu u Atini, u meču koji nema rezultatski značaj, a onda slijedi gostovanje u Budućnosti, koja ima pobjedu manje od Zvezde.

"Nije jednostavno. Odmah poslije meča sa Partizanom smo ostali bez Dejana Davidovca, koji je bolestan, Branko Lazić nije tu, a i Ognjen Dobrić je osjetio bol, tako da i tu nismo htjeli da rizikujemo. Nadamo se da će pregledi pokazati da nije ništa ozbiljno i da ćemo sa većim brojem igrača moći da nastupamo u sljedećim mečevima", rekao je Radonjić.

Duel sa Panatinaikosom na programu je u petak, a protiv Budućnosti u nedjelju.

Cibona je bila autsajder, niko realno nije očekivao pobjedu, ali je ekipa realno u usponu forme, pošto je pobijedila Partizan u gostima, a onda izgubila od Budućnosti na jednu loptu, na šta podsjeća i njen trener Vladimir Jovanović:

"Crvena zvezda svaku utakmicu igra ozbiljno, ne biraju mečeve, što se vidjelo i po minutaži nosilaca igre. Stali su u stav, odigrali čvrsto, i uz to imali odličnu šutersku utakmicu. Mi smo mlada ekipa, koja je odigrala utakmicu na jednu loptu u subotu protiv Budućnosti, i danas nismo imali snage da se suprotstavimo Zvezdi, mada je bilo dionica kojima sam zadovoljan. Ovo je izuzetno mlada ekipa koja, kako sam im rekao nakon meča, kojoj je svaka utakmica škola, koja kroz takve mečeve raste, i danas su imali dobru školu protiv jedne odlične ekipe", rekao je Jovanović.

Odluka da preuzme Cibonu podigla je mnogo prašine u regionalnoj košarci...

"Odluka je bila čisto košarkaška. Primljen sam izvanredno, Cibona je veliki evropski brend, imamo mladu i ekstremno talentovanu ekipu, ali će biti potrebno i vrijeme da vratimo Cibonu tamo gdje pripada. Ciljevi su najviši u domaćim okvirima, a u ABA ligi idemo utakmicu po utakmicu, i već se okrećemo sljedećoj utakmici koja nas očekuje u petak (protiv FMP-a)", rekao je Jovanović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC