• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko savjetuje Ostoju Mijailovića? Predsjednik Partizana o lošoj sezoni i ličnoj odgovornosti, a imao je i jednu poruku

Autor Dragan Šutvić

"Znao sam da će biti teško, da sam mislio na sebe, otišao bih prije godinu dana"

 ostoja-mijailovic-kk-partizan-licna-odgovornost-izjava-analiza-savjetnici Izvor: MN PRESS

Partizan prolazi kroz najgoru sezonu u modernoj istoriji, odnosno od kada je počeo da osvaja trofeje, početkom sedamdesetih. Loša atmosfera u ekipi, promjene trenera, odlasci nekolicine igrača, promjena i sportskog direktora, sve su to sigurno uzroci loših rezultata, ali i njihova posledica.

Jedan dio navijača za sve to krivi samo jednog čoveka – predsjednika kluba Ostoju Mijailovića, koji kaže da od odgovornosti ne bježi, ali je i te kako imao šta da kaže na tu temu, kao i na temu promena koje počinju dolaskom novog sportskog direktora, i "čuvenih" košarkaških glasina o "savjetnicima iz sjenke".

Možda će vas zanimati

Novinarima je objasnio sve, ali je na kraju poslao nedvosmislenu poruku: "Ako neko može bolje, bilo bi nepravedno spriječiti te ljude da bolje rade".

"Mi kao javnost kratko pamtimo i zaboravljamo da niko nije htio da dođe u upravu 2017. kada sam ja došao, kao što niko nije htio ni sada. Ako pogledate moje izjave od prije godinu dana šta sam govorio, ja sam tada znao da Partizan nema snage da ponovi sezonu i da će ova biti lošija. Ja da sam tog trenutka mislio na sebe, podnio bih ostavku, otišao iz Partizana", rekao je Mijailović.

Odmah je u dahu nastavio:

"Znate kako je, za mene lično, za moje zaposlene u firmi, kad se loše odigra, ja dva-tri dana ne mogu da radim, jer sam napadan, a treba da štitim ostale, a u isto vrijeme treba da se nađe novac da platite te ljude koji nisu uradili ono što ste od njih tražili. Ja sam rekao da sam najveći mazohista u Srbiji. Trošim svoj novac, a trpim stalne udare. Ja jesam kriv jer sam dao povjerenje nekome ko nije bio u stanju da iznese šta se od njega tražilo".

On je otkrio i da je poslije Trinkijerija mogao da dođe iskusniji i stariji trener, ali… Znate već.

"Mi smo i prošle godine mogli da biramo iskusnog trenera i jedan od njih sa kojim smo pričali mi je rekao 'Ja mogu da uradim nešto, ali treba da isječem 70 odsto igrača za to'. Kako bi onda to izgledalo, da vi plaćate dugove i ekipu iz 2010, drugu ekipu iz 2020. sa ugovorima, a onda i treću 2021. i onda naći taj novac za vrijeme korone, iako imamo podršku države? Slušam dosta savjetnika, jer svi govore šta nije dobro urađeno i uvijek imaju šta da kažu te legende. Zato skidam kapu Zoranu (Saviću), jer lako je doći kad je lijepo. Mi se nismo predali. Ako može bilo ko više od mene, bilo bi nepravedno da ih mi ne pustimo, ali dajte mi ideju ko bi to mogao da radi i ko bi bacao svoj novac i trpio sve ovo?", rekao Mijailović.

I tu se pominju "savketnici". U košarkaškoj "čaršiji" se pričalo i da Partizan griješi jer ne zna koga od brojnih legendi da sluša kada je u pitanju igra i sportski dio kluba. Predslednik je, međutim, imao odlučnu reakciju na te tvrdnje.

"Ili se ja nisam lijepo izrazio, ili me vi niste lijepo shvatili. Kad pričam o savjetnicima koji pokušavaju da savjetuju to mislim na javnost, ne na klub. Prethodnom sportskom direktoru i trenerima se niko nije miješao u rad. Postoji sistem rada, procedura koja je usvojena na skupštini i koja se poštuje. Nisu savjetovali mene. Za Zorana Savića konkretno me nije nijedna legenda nije savjetovala, a naši razgovori su uvijek su bili dvosmjerni. Meni se kod njega dopala ta nota realnog razmišljanja u srpskom sportu. Niko mene od legendi nije savetovao, i bila je priča da uprava neće da dovede pojačanja. Uprava je treneru Filipovskom i sportskom direktoru dala poziciju i omogućila budžet za pojačanja, ali oni nisu reagovali na vrijeme", rekao je Mijailović, a onda dodao:

"Mora da postoji sistem odgovornosti. Klub je živa stvar. Postoje problemi koji moraju da riješe, svakog dana. Ko god da vodi Partizan, nema mirne snove, a ja nemam mirne snove već tri i po godine i neću ih imati u narednom periodu".

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC