• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osam godina sam bio u Partizanu, a pogledajte gdje je sad: Ne mrzim crno-bijele, nisu isto oni i Budućnost

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik Crvene zvezde pojasnio stvar o odnosima u regionalnoj košarci

 Osam godina sam bio u Partizanu, a pogledajte gdje je sad: Ne mrzim crno-bijele Nebojša Čović Izvor: MN PRESS

Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da je ABA liga izgubila licencu Evrolige "zbog nerada", a među brojnim drugim temama najavio je i mogući odlazak iz crveno-bijelih na ljeto, zbog zdravstvene situacije.

On je u intervjuu za BHBasket kazao da ABA liga ne bi trebalo da se dovodi u pitanje čak i ako jedan klub iz nje dobije višegodišnju licencu, a onda je pojasnio.

Možda će vas zanimati

"Imali Cibonu, Partizan i Olimpiju u Evroligi, pa je i dalje postojala ABA liga. Tada je bio drugačiji sistem, sa bodovanjem, ali ne vidim razloga zašto liga ne bi postojala ako neko dobije licencu. Ponavljam, ona će postojati ako bude samo liga klubova, ne pojedinaca. Mi smo ugovor s Evroligom izgubili zbog nerada. Lično sam obezbijedio ljudima iz ABA lige mogućnost da završe master pri Evroligi, ali se nisu pojavili ni na jednom predavanju, nisu položili nijedan ispit... Evroliga traži sistem, pristup sličan njima. Mi od ABA lige tražimo da bude usklađena s Evroligom. Ako sve bude regularno, neka pobijedi najbolji", rekao je Čović.

Novinar je pitao kako mogu da se riješe problemi sa odnosima Zvezde, Partizana i Budućnosti, ali je Čović naglasio da to nije isto.

"Prvo, nemojte to stavljati u isti kontekst. Što se tiče Partizana, riješićemo to kod nas u kući. To su veliki rivali, ali Partizan ne doživljavam kao neprijatelja. Za razliku od drugih, proveo sam osam godina u Partizanu. Prošao sam pionirsku, kadetsku i juniorsku školu i mlad tim. Vidite u kojim se nevoljama nalazi Partizan i tu ću staviti tačku", rekao je Čović.

"Što se tiče Budućnosti, mislim da problem može da se riješi ako budemo imali pravno i statusno uređenu ligu. Ne moramo da imamo lični odnos, a neke stvari su prešle mjeru. Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da se sačuva ABA liga, ali uz poštovanje pravnih akata."

Da li će Nebojša Čović ostati predsjednik Crvene zvezde i u budućnosti?

"Mandat u Zvezdi mi ističe na ljeto, a poslije svega što sam prošao s koronom, dobro ću da razmislim o svemu dalje", zaključio je Čović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC