• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA neće "Bokan ligu", poremećeni su odnosi: Imamo perspektivu samo uz jedan uslov

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik Zvezde priznao da je sve poremećeno u dva finala Zvezde i Budućnosti

 Nebojša Čović ABA neće "Bokan ligu", poremećeni su odnosi: Imamo perspektivu samo uz jedan uslov Izvor: MN PRESS

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović ocijenio je da su događaji iz finala ABA lige 2018. i 2019. poremetili odnose u takmičenju i regionu i da to traje do danas, zbog čega je skeptičan kada je u pitanju predstojeći sastanak regionalnog prvenstva.

On je u intervjuu za BH Basket kazao da će se truditi da takmičenje ne postane "Bokan liga".

Možda će vas zanimati

"Ne bih ja to zvao skupštinom, već sastankom. Najveća zamjerka Crvene zvezde je što je to neuređena liga i mi smo zbog toga reagovali. To traje od 2019. godine, a sada je 2021. Pojedinci pokušavaju da se svojim pozicijama postave tako da oni kontrolišu ABA ligu i zato ja kažem da to neće biti 'Bokan liga'. Crvena zvezda je podnijela dvije tužbe, jer liga nije pravno uređena. Zato je to vrlo neizvjesno kako će se to u aprilu odvijati", rekao je Čović.

On je kazao da je 2015. godine sa Mladenom Veberom, tada iz Cedevite, i Draganom Bokanom, predsjednikom Budućnosti, uradio mnogo toga da se postave osnove ABA j. t. d. kao i da je tokom vremena njegovog predsjedavanja uspostavljena i ABA 2 i urađene druge stvari. Ali…

"Nakon toga, uslijedili su nemili događaji i 2018. i 2019. Oni su poremetili odnose u ABA ligi. Najveći problem je povjerenje. Sad se pokušava nastaviti nekakvim silama, sve u cilju kontrole ABA lige i kontrole sudija u ABA ligi. Na kraju krajeva, pogledajte u posljednja dva-tri dana šta se dogodilo sa odlaganjem utakmicama… Ako to bude uređeno pravna liga, ona ima perspektivu. U protivnom, plašim se da neće imati perspektivu", rekao je Čović.

A onda dodao:

"Ima još jedna jako važna stvar, u toj sezoni 2017/18. smo došli do TV prava koja plaća Telekom iz Srbije. Ona obezbjeđuju regularan i kontinualan prihod 1,8 do 2 miliona evra. U međuvremenu nismo našli nijednog sponzora, niti nešto dobili. Interesantno je da neko daje pare, a neko se igra sa tim parama. ABA liga i regionalna liga ima budućnost ako to bude liga klubova, ne nijednog kluba pojedinačno, niti jednog pojedinca. Potrebno je da sport sačuvamo od tih stvari. Vidjećemo, neću ništa da prejudiciram po pitanju tog sastanka", kazao je Čović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC