• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boriša je upadao u psihološke džepove: Ako je neko imao šansu u Zvezdi, to je bio on, spoljni uticaji presudili

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsednik Zvezde o prekidu saradnje sa nekadašnjim projektom kluba

 Boriša je upadao u psihološke džepove: Ako je neko imao šansu u Zvezdi, to je bio on, spoljni uticaj Izvor: MN PRESS

Boriša Simanić je slavljen kao veliki potencijal, talenat mu niko nikad nije dovodio u pitanje, ali on je prosto ostao zatvoren i nikada nije došlo do napretka koji se očekivao, tako da se sredinom marta, posle sedam godina rastao sa Crvenom zvezdom.

Simanić je u Zvezdi osvojio osam trofeja, "ni kriv ni dužan", jer je bio u pobedničkim timovima u najslavnijem periodu Zvezde u modernoj istoriji. Vredni statističari su izračunali da je osvajao trofej na svakih 19 utakmica koje je odigrao za crveno-bele.

Možda će vas zanimati

Za to vreme, na parketu je proveo manje minuta nego Čarls Dženkins u sezoni 16/17, a trofejniji je od Zvezdinih legendi Milenka Topića, Saše Obradovića, Igora Rakočevića i Milana Gurovića zajedno.

O njegovom odlasku govorio je i predsednik Zvezde Nebojša Čović.

"Ako je neko imao šansu, to je Boriša Simanić - sedam godina. Znate, ja mogu da kažem da je jedan trener pogrešio, ali ovde je šest trenera radilo. Najviše je igrao kod Milana Tomića, u polufinalnim i finalnim serijam. Ne znam. Mislim da je na to dete izvršen pritisak spoljnih faktora, hteli su da svane pre nego što sviće i da je to dodatno izazvalo opterećenje. To nije prvi put da se tako nešto dešava u košarci, ne sa Borišom, koji je sjajan miran momak", rekao je on.

Onda je nastavio u mirnom tonu sa razumevanjem.

"Crvena zvezda nije klub gde je lako igrati, tu su veliki pritisci. Nije ni klub gde možete na konto rezultata da dajete šansu jednom, dvojici ili trojici igrača, da igraju jedan, dva ili tri projekta. Od nas se očekuje da imamo rezultat, nama niko ne priznaje da li ćemo igrače da razvijamo taj ili onaj način. Meni je savest čista zbog njega, jer je imao šansu, ali da mi je žao što je sve to tako prošlo – žao mi je. Očekujem da će on i posle svega, pošto je dobro obučen napraviti karijeru. Ja mu želim svako dobro", rekao je Čović.

Kad se pominju spoljni faktori – da li je to uticaj njegove agencije Beobasket?

"Njegova prva agencija je bila Ace Raškovića, kada je dolazio u Zvezdu. Onda je došao kod Miška Ražnatovića, koji je napravio jedan korektan pristup svemu tome, agencija nije žurila. Svi ti treneri osim Milana Tomića su iz agencije Beobasket... A agencija je mogla preko trenera da izvrši pritisak na klub, a to nije ništa neuobičajeno u košarci: vi dovedete trenera, a onda preko njega svoje igrače. Beobasket je bio korektan", počeo je Čović, a onda nastavio:

"Košarka je poslednjih godina daleko od igre. Nažalost, košarka se koristi za rešavanje porodičnih i drugih pitanja. To je naša realnost i ja tu ne mogu da zamenim, samo sam tražio pravu meru. Mislim da su pritisci bili druge prirode. Mediji i javnost su pitali zašto nema ovakvu minutažu ili ne igra. Inače, Boriša nije pravio nikakve konflikte u klubu, naprotiv. Što se tiče mene kao predsednika, ja sam insistirao kod nekih trenera da se njemu da minutaža. probleme tokom boravka u Zvezdi. On je svojevremeno imao 'psihološke džepove' u koje je upadao, što nisu laki problemi kod njega kao mladog čoveka. On je specifičan dečko, bio je dosta zatvoren kada je došao, što je takođe bitan momenat".

Za sada se još ne zna gde će Simanić nastaviti karijeru.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC