• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost grabi ka vrhu, Mega se držala tri četvrtine

Autor 000

Petrušev ponovo dominirao, ali Budućnost odnosi trijumf

 aba buducnost mega 92-79 Izvor: MN PRESS

Borila se i trudila Mega Soccerbet, imala je i dvocifrenu prednost, držala se tri četvrtine, ali nije imala snage za veliko iznenađenje, koje Budućnost nije dozvolila.

U zanimljivom i zabavnom meču za gledanje, Podgoričani su na kraju pobijedili 92:79 (22:27, 25:16, 27:24, 18:12).

Možda će vas zanimati

 Budućnost je ovim trijumfom naparavila važan korak ka prvom mjestu tabele. Sada ima skor 18/3, koliko ima i Crvena zvezda, ali Podgoričani su pobijedili crveno-bijele oba puta u sezoni. Igokea ima 18/4, Mornar 17/5, a Cedevita Olimpija 16/4.

Megi je ovo bio 10. poraz uz 14 pobjeda.

Budućnost, međutim, ima jako težak raspored do kraja. Čeka je zaostali derbi sa Mornarom, pa onda utakmica sa Cedevita Olimpijom, pa Krkom, kojoj "gori pod nogama" i na kraju sa Igokeom.

Mega je u prvom dijelu sezone pobijedila Budućnost, to je bio period kada je bila na vrhu tabele, a danas je odlično počela. Beograđani su već u prvoj dionici imali dvocifrenu prednost, predvođeni sjajnim dvojcem Filip Petrušev-Nikola Jović.

U šestom minutu bilo je 10:21, Petrušev je radio šta je htio, ali onda je Suad Šehović dao dvije trojke i vratio Budućnost u igru, koja je jurila i pred sam kraj prvog poluvremena stigla i prestigla Megu i na poluvrijeme otišla sa 47:43.

Budućnost je u trećoj četvrtini imala 11 razlike, Mega je prišla na pet, imala je napad za tri ili dva poena zaostatka, ali onda je Petar Popović maltene sam vratio razliku. Nakon toga su se uključili i Melvin Edžim i Nikola Ivanović i domaćini su jako brzo došli na 90:70.

Megi je preostalo samo da ublaži poraz.

Nikola Ivanović završio je meč sa 20 poena i šest asistencija, Edžim je dodao 15 uz šest skokova, Džastin Kobs 14, a Popović 13 poena.

Petrušev je apsolutno dominirao parketom sa 28 poena i 10 skokova. Odličan je bio i Nikola Jović, koji je imao najbolju partiju seniorske karijere sa 15 poena i pet skokova.

Karlo Matković je dodao 13 poena i sedam skokova i oni su bili jedini "dvocifreni" u timu gostiju. Skuči Smit je bio dobar sa devet asistencija, uz četiri poena. Falio je ofanzivni doprinos Marka Simonovića, koji je meč završio sa samo četiri poena, uz devet skokova.

Veliki problem Mege bile su izgubljene lopte, čak 18, ali ne treba zaboraviti da "mali veliki klub" do kraja takmičenja ne igra za bilo kakav rezultat.

Budućnost - Mega, pregled
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC