• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Krenuli smo iz Bugarske i ispisali istoriju Igokee": Dragan Bajić poslije treće pobjede u TOP 16 FIBA Lige šampiona!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee pobjedom su završili nastup u TOP 16 fazi FIBA Lige šampiona.

 igokea - riga 64:58, izjava dragan bajić na kraju fiba liga šampiona Izvor: FIBA

U dvorani u Laktašima, izabranici Dragana Bajića su savladali letonsku Rigu 64:58 u posljednjem kolu Grupe J i okončali takmičenje sa egalom - tri pobjede i tri poraza.

"Igrali smo dobru odbranu u prvom poluvremenu i ostavili Rigu na 20 poena. To je bilo odlično, ali je u nastavku bilo dosta drugačije. Napravili smo dosta grešaka, probao sam da spustim te greške na minimum, međutim, opet smo kontrolisali utakmicu i vjerujem zasluženo pobijedili", rekao je strateg "igosa" poslije večerašnjeg duela.

Možda će vas zanimati

Ipak, kad se sve sabere Igokea je u premijernoj sezoni u FIBA Ligi šampiona ostvarili istorijski uspjeh kojem se nisu mogli nadati ni najveći optimisti.

"Svi znamo kako smo iz Bugarske krenuli u FIBA Ligu šampiona, to znaju i igrači, stručni štab i svi u klubu, zato sam tražio da večeras pobjedom završimo ovo takmičenje. Stvarno mislim da smo napravili ogroman rezultat, da smo uz sve probleme uspjeli prvo da dođemo do grupne faze, potom smo u prvoj grupnoj fazi imali velike protivnike i uspjeli smo da prođemo u Top 16. A u ovoj fazi takmičenja smo na žrijebu izvukli Burgos i Tenerife, najkvalitnije timove u španskoj ACB ligi. Bez obzira na sve, imam samopouzdanja, imam dobre momke i nismo se plašili. Do posljednjeg momenta sam ulijevao vjeru i nadu da možemo proći i dalje. Na žalost nismo uspjeli, ali mi smo ostvarili odličan rezultat. Jedini smo tim iz kvalifikacija koji je došao do ove faze i igrao protiv timova sa neuporedivo većim budžetima".

Trener Aleksandrovčana izrazio nadu da su ove sezone "igosi" pokazali da pripadaju toj kremi evropske košarke.

"Moram da se zahvalim FIBA na odličnoj organizaciji Lige šampiona uprkos svim problemima koje cijeli svijet ima sa pandemijom korona virusa. Zahvalnost dugujemo i svim učesnicima, sudijama na visokom profesionalizmu. Nadam se da smo i mi pokazali da pripadamo tom društvu i da ćemo biti kompetativni i u budućnosti u ovom takmičenju. Ponosan sam što sam dio Igokee, koja se izdigla još jedan stepenik iznad, funkcionišemo na visokom nivou i vjerujem da ćemo da rastemo u narednom periodu".

To naravno nije kraj sezone za njegove izabranike jer tek sada predstoji bitka za plasman u plej-of regionalne ABA lige. Najprije će u nedjelju, 11. aprila, od 17 časova gostovati Crvenoj zvezdi, tri dana kasnije gostuje u "Morači" ekipi Budućnosti, dok 17. aprila, u posljednjoj rundi, u Laktaše stiže Mornar.

"Čuo sam da smo već osigurali plej-of (jer smo prvi), ali ja kao trener ne smatram da smo blizu plej-ofa, već idemo iz utakmice u utakmicu. Naš najveći problem je što je ovo večeras bila peta utakmica u posljednjih 10 dana, pa tu su bila i teška putovanja do Zadra, Zagreba i Burgosa i nazad. A pobijeidli smo na četiri od tih pet mečeva. To su bili stvarno nadljudski napori i ja stvarno čestitam mojim momcima. Sad ćemo probati što bolje da se odmorimo i pokušamo da završimo ABA ligu na najbolji mogući način", zaključio je Bajić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC