• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić je genije, igra košarku kao šah! Nova zvezda Denvera veruje u NBA titulu, njegove reči o Srbinu odjekuju!

Autor Nebojša Marković

"On jeste plejmejker, samo ima telo centra", objasnio je Jokićev saigrač.

 nikola-jokic-igra-kosarku-kao-sah-aron-gordon-pohvale-centar-plej-denver-nba-titula Izvor: Profimedia

Nikola Jokić nastavlja da oduševljava svojim partijama u NBA ligi, mada su sada sve glasniji glasovi širom SAD koji govore da Srbin ne bi trebalo da bude proglašen za MVP-a ove sezone.

Možda će vas zanimati

Uprkos tome što je "Džoker" iz Sombora očigledan izbor, sve glasniji su oni koji propagiraju da taj naslov treba da pripadne nekom drugom, samo ne njemu. Ali Aron Gordon u to ne veruje.

Novi igrač Denvera odlično se uklopio u redove tima iz Kolorada. Posle povrede kolena Džamala Mareja zbog koje će Nagetsov poenter propustiti finiš sezone, praktično svi američki mediji veruju da će ovaj tim zbog toga ozbiljno trpeti.

Ne i Gordon.

"Ove godine imamo vrlo visoke aspiracije, da osvojimo titulu. I dalje se osećamo kao da imamo dovoljno kvaliteta, naročito sa našim 'Džokerom'. Kad imate tog dečka na terenu, imate šansu da pobedite svake večeri. Svi moramo da se uzdignemo, svi moramo da igramo najbolje", rekao je Gordon za "The Athletic.

Govoreći o Jokiću, Gordon se tu nije zaustavio.

"Lako sam se uklopio. Inteligencija s kojom se igra u Denveru i pas igra Jokića, kao i talenat celog tima i nivo na kojem je ova organizacija, srećan sam. Srećan sam zbog novog početka. Jokić je genije, čoveče. On je košarkaški genije. Igra košarku kao da je šah, sve vidi tri koraka unapred."

Gordon je nastavio da objašnjava kako izgleda igrati sa Jokićem u timu.

"Počinjem da učim da uvek morate da držite oči otvorenim, jer kad on ima loptu, on će vas pronaći. Čak i ako mislite da niste 'otvoreni', otvoreni ste. On će vam dodati loptu. Neverovatno je igrat sa nekim ko tako vidi igru i ko toliko uživa u dodavanju."

Jokić i Gordon su se sreli 2013. godine u sklopu juniorskih selekcija do 19 godina, kada je SAD slavila 82:68 protiv Srbije.

"Jokić je bio sasvim drugačiji igrač tada. On tada nije igrao kao plejmejker već isključivo kao centar stare škole. Ovih dana, on igra kao plejmejker. Mislim, on je zapravo plej, samo ima telo centra. To je ludo", rekao je Aron Gordon o svom srpskom saigraču.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC