• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan kada je Partizan plakao i od sreće i od tuge! Zbog Kecmana tugovala Hrvatska, a poslije četiri godine stigla osveta

Autor Dragan Šutvić

Prošlo je više od decenije kada je Dušan Kecman utišao Cibonu jednim od najboljih poteza u ABA ligi do današnjeg dana. Međutim na isti dan četiri godine kasnije utišali su se i crno-bijeli...

 dusan-kecman-trojka-cibona-partizan Izvor: MN PRESS

Neki novi talenti  briljiraju u regionalnoj ligi i oduševljavaju nas maestralnim potezima, predviđaju im se NBA karijere, ali i danas kada se zapitate šta je nešto najbolje što ste vidjeli u ABA ligi misli vas odvlače 11 godina unazad kada je srpski košarkaš "srušio" hrvatski klub u poslednjim stotinkama meča.

Igrali su Partizan i Cibona finaleregionalne lige u Zagrebu 2010. godine i bilo je tijesno tokom cijele utakmice. Totalno ludilo i euforija, ali su Hrvati već uveliko slutili da će oni da slave tog dana. I sve je išlo ka tome, Bojan Bogdanović u posljednjoj sekundi donio je velikih 74:72 za Cibonu, ali onda...

Možda će vas zanimati

Semafor je pokazivao 0,6 sekundi do kraja, a neustrašivi Dušan Kecman rekao je da nije kraj. Košarkaši Cibone su slavili, navijači su bili u transu i već vidjeli trofej u rukama hrvatskog kluba, a onda je Kecman zatražio loptu nakon auta i ubacio istorijsku trojku.

Pogledajte momenat koji se i danas prepričava kao jedan od najboljih u ABA ligi.

Partizan Cibona, Kecman trojka
Izvor: YouTube/Arena sport

Ipak, sport kao i život piše romane..  Tačno 25. aprila 2014. godine dakle četiri godine poslije Kecmanove maestralne trojke, Partizan je ostao u suzama u Boegradu na sličan način kao Cibona u Zagrebu.

Crno-beli igrali su protiv Cedevite za veliki ulog odnosno učešće u Evroligi. To je takođe bio izuzetno neizvkestan meč, u nekim momentima košarkaši Partizana gubili su i 16 razlike, ali su u samoj završnici uspkeli da se podignu pa i da u poslkednjoj sekundi meča imaju prendost 79:78.

A onda je Cedevita osvetila poraz Cibone i sjajni Nolan Smit uz zvuk sirene pogodio je trojku koja je njegov klub odvela u Evroligu. Crno-bijeli su ostali kako bez učešća u veliko evropsko takmičenje tako i bez finala ABE.

Cedevita Partizan, Nolan Smit trojka
Izvor: YouTube/ABA liga

Tako je 25. april postao dan koji košarkaški klub Partizan može da slavi, ali i da ga se sjeća sa sjetom i tugom. Jedno je ipak sigurno, dvije utakmice, dva poteza koji se i danas prepričavaju ostaće upamćene kao istorijske u regionalnoj ligi.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC