• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisam hteo nazad u Sakramento, oni ne znaju šta hoće! Bogdanović iskreno o Kingsima - od početka mi nije bilo jasno!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Bezveze je ispalo, ali to je posao"

 bogdan bogdanović o sakramento kingsima Izvor: Profimedia

Odlazak Bogdana Bogdanovića u Sakramento Kingse pre tri godine oduševio je navijače u Srbiji, pa su se mnogi ponadali da ćemo i nove "kraljeve" voleti bar približno kao one pre 20 godina, kada su za njih igrali Vlade Divac, Peđa Stojaković, Kris Veber...

Međutim, iako je Bogdan iskoristio te tri sezone da se navikne, da postigne neke nezaboravne koševe i da se potpuno adaptira na Ameriku, taj period na terenu nije protekao onako kako su se svi nadali.

Možda će vas zanimati

Bogdanović će u ponedeljak u dresu Atlante dočekati ono što nije u Kingsima, jer će prvi put u NBA karijeri nastupiti u plej-ofu - protiv Njujork Niksa. U Sakramentu je pokušavao, ali ni on ni bilo ko u ekipi nije mogao da prekine crni niz "kraljeva" koji traje već 15 sezona.

Da, dobro ste pročitali, Kingsi čak 15 godina nisu igrali u plej-ofu. Poslednji put tamo su bili u sezoni 2005/06, pod vođstvom Rika Adelmana.

"Pratio sam ih ove sezone, igrali su dobro na periode, ali ne znam šta hoće. Mislim da ni oni ne znaju konkretno šta hoće", rekao je Bogdan Bogdanović u četvrtak, u razgovoru sa novinarima iz Srbije povodom potpisivanja ugovora sa kompanijom "adidas".

Sakramento se prethodnih meseci odrekao svih srpskih članova, pa je prvi otišao Igor Kokoškov u Fenerbahče, potom je otpušten  generalni menadžer Vlade Divac, zatim je otišao i Stojaković, a onda je "kraljeve" napustio i Bogdanović posle neuspešnog trejda u Miulvoki.'

"Nisam imao neku želju da se vratim posle pokazanog nepoverenja. Čak i taj trejd s Milvokijem je uticao dodatno", rekao je Bogdan.

"Kad su otpustili Divca bilo je iznenada. gazda je dolazio na utakmice, podržavao nas je i nije izgledalo da će se desiti preko noći, bukvalno posle sezone. Bezveze je ispalo, ali to je posao na kraju krajeva".

Kingsi su rešili da grade svoj tim oko mladog plejmejkera Dierona Foksa (23), koji je u novembru potpisao maksimalni ugovor na pet godina i minimalnu zaradu  od 163 miliona dolara, a maksimalnu od čak 195,6.

Naravno, tamo je i dalje centar Marvin Begli, koga su 2018. odabrali ispred Luke Dončića i koji nije opravdao tako visoka očekivanja. Prošle sezone je odsustvovao zbog povrede, ove je postizao 13 poena po meču, pa doživeo prelom ruke u martu i završio sezonu.

Problemi su veliki, ali to više nije Bogdanovićeva stvar.

"Odlučili su se za Foksa, videćemo šta će da bude sa Beglijem, dosta čudno od početka grade ekipu... Ni meni od kada sam došao nije bilo jasno sve i tu stajem", stavio je tačku Bogdan.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC