• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić rešetao, Bobi sjajan, ali uzalud - izdao ih igrač od 160 miliona: Porzingis morao bolje, a super-tim ide dalje!

Autor Dragan Šutvić

Maveriksi ostali bez goriva i izgubili u "majstorici" protiv Klipersa!

 nba plej of klipers dalas 4 3 Izvor: Tanjug/AP/Ashley Landis

Kraj za Dalas Maverikse! U sedmoj utakmici prve runde plej-ofa Zapadne konferencije izgubili su na gostovanju Klipersima 111:126 (38:35, 24:35, 23:30, 26:26) i završili sezonu.

Kavai Lenard i ekipa nisu ispustili šansu i prije svega fenomenalnim šutem (20/43 za tri) izborili plasman u polufinale, gdje ih čeka Juta.

Možda će vas zanimati

Klipersi su u utakmici odluke bili pribrani, čvrsti u odbrani i precizni u napadu, pa su završili sa čak 30 asistiranih pogodaka iz igre (od 41 ubačenog koša).

Sa druge strane, Dalas će morati da izvuče pouke iz plej-ofa u kojem je propustio šanse i u kojem je u utakmici odluke imao identičan doprinos Bobana Marjanovića i Kristapsa Porzingisa, iako im plaća drastično različitu platu.

Srpski centar je na oproštaju od svoje šeste NBA sezone ubacio 14 poena, uz 10 skokova za 31 minut. Večeras je možda odigrao svoj poslednji meč za Dalas, jer mu ističe ugovor prema kojem je ove sezone zaradio 3,5 miliona dolara.

Sa druge strane, dok su Klipersi u trećoj četvrtini "prelamali" i nevjerovatnom serijom 30:6 uveli meč u ritam koji su htjeli, Dončić nije imao pomoć druge zvijezde tima - Letonca koji ove sezone prima 29,4 miliona, a u naredne tri će primiti 100 miliona dolara.

Prosto, Porzingis je "nestao", a nije igrao bolje ni kroz čitavu seriju.

Izvor: Tanjug/AP/Ashley Landis

Od igrača sa tolikom zaradom svakako se očekuje da više pomogne kad se "lome" utakmica i sezone, a sinoć je dao 16 poena, šutirao trojke 0/5 i imao ogromnih problema da zagradi defanzivni skok, iako je uhvatio 11 lopti.

Klipersi su za to vrijeme prosto našli način da istrpe i umore Dončića i da pobijede uprkos tome što je Slovenac ubacio čak 44 poena uz šut iz igre 16/29! Domaće su ka trijumfu vodili centralna figura - Kavai Lenard (30 poena), ali i Markus Moris (23 poena, 7/9 trojke), Pol Džordž (20 p), Redži Džekson (14), Terens Man (13)...

Izvor: Tanjug/AP/Ashley Landis

Tim iz El-Eja bio je čvršći, bolji i zasluženo ide u narednu rundu, sa ambicijom da konačno "preskoči" polufinale i da ostvari istorijski plasman u finale konferencije.

U ovoj seriji je gubio 0:2 i 2:3, ali se izvukao iz teške situacije i zasluženo prošao, zakazavši potencijalno spektakularnu seriju protiv Jute.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Fan Doncica

Najbolji košarkaš u NBA ligi sa ovih prostora. Dole kapa majstore. Samo tako nastavi,želim ti još bolje utakmice

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC