• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska snajka protiv Srbije u finalu Eurobasketa: Nosi srpsko prezime, udata za košarkaša, a Beograd je njen dom!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ona je Francuskinja, ali na leđima nosi srpsko prezime, a košarkašice Srbije biće njene protivnice u finalu Evropskog prvenstva.

 francuskinja valerijen vukosavljević igra protiv srbije u finalu eurobasketa Izvor: Profimedia/CDP Media/DPPI/Ann-Dee Lamour/Instagram/valeriane_ayayi/Printscreen

Bliži se finale Evropskog prvenstva u košarci za dame, a reprezentacija Srbije pokušaće da protiv Francuske ponovi uspjeh iz 2015. godine.

Ipak, na tom putu će im se osim favorizovanog tima suprotstaviti i "srpska snajka" Valeri Vukosavljević!

Možda će vas zanimati

Selekcija Marine Maljković u nedjelju od 21.00 igra finale Eurobasketa, u reprizi finala od prije šest godina, kada su moćne Francuskinje pale pred Srpkinjama.

A u redovima Francuske u ovom finalu nastupiće i Valerijen Vukosavljević, košarkašica koja je udata za bivšeg srpskog košarkaša!

Tamnoputa Francuskinja ima 27 godina, njeno djevojačko ime je Valerijen Ajaji, a prije dvije godine udala se za Filipa Vukosavljevića i od tada njegovo prezime nosi na svom dresu.

Filip i Valeri su se upoznali u Lilu, gdje je Vukosavljević igrao jedan meč, a ona na njemu bila počasni gost, da bi se njih dvoje potom upoznali i kasnije zavoljeli. U ljeto 2019. su se vjenčali u Beogradu.

Valerijen je nekoliko puta bila u Beogradu, a baš 2019. je bila u Beogradu i kada je kao dio francuske selekcije poražena u finalnom meču Eurobasketa od Španije.

Ona je u jednom intervjuu čak istakla da će živjeti u Beogradu kada Filip i ona završe profesionalne karijere.

"Beograd mi se dopao na prvi pogled, kao i ljudi. Opušteni su i prijatni. U Franuskoj svi mnogo rade, a na kraju dana žure kući. Ovdje se živi potpuno drugačije. Koliko god čovjek bio u gužvi, uvijek nađe vremena za porodicu i prijatelje. To me je privuklo. Dobro se snalazim u gradu, čak sam počela da vozim. Volim da se prošetam do Ušća i Kalemegdana, da sjednem u neki lijep kafić s pogledom na rijeku. Ovo je sada moj grad. Moja porodica i prijatelji stvarno vole ovaj grad. Sviđa im se hrana, noćni život. Preporučivala sam im i ranije da dođu ovdje, jer ljudi ne znaju dovoljno o Beogradu i Srbiji", istakla je Valeri.

Filip Vukosavljević je u karijeri igrao za Proleter i Borac iz Čačka, francuski San Kantan, ali i klubove sa Maldiva, Šri Lanke, Maroka, Kipra i Bugarske.

Ali za koga će onda on navijati?

Anketa

Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo 2021?

  • Srbija - ponoviće se istorija!

    64.71% (11)

  • Francuska - realno su jače

    23.53% (4)

  • Biće neizvesno

    11.76% (2)

Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo 2021?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC