• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sanjali smo reprezentaciju, a ne NBA: Bivši kapiten Srbije o otkazima - Mi smo odrastali devedesetih, bila su tri kanala

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nenad Krstić, bivši kapiten Srbije i danas potpredsjednik KSS, dotakao se otkaza u reprezentaciji.

 nenad krstić o igranju za reprezentaciju i nba ligi Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije počinje danas (20.15) kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre protiv Dominikanske Republike, a dobro je već poznato da će "orlovi" nastupiti u oslabljenom sastavu usljed povreda i umora pojedinih igrača.

Ipak, srpski tim je i pored toga veoma jak, pa svi očekujemo da će se kvalifikovati za Tokio, a potpredsjednik KSS Nenad Krstić poručuje da su svi motivisani.

Možda će vas zanimati

"Svi znamo da nam je primarni cilj plasman na OI i težimo ka tome. Spremni smo, igrači su motivisani, vidio sam da je atmosfera odlična i nema razloga da nešto bude drugačije", rekao je Krstić gostujući u emisiji "U obruču" na TV Arena Sport.

Bivši kapiten Srbije rekao je da je igračima teško poslije teške sezone, da su kalendari takmičenja veoma nezahvalni, pa da je sada situacija skroz drugačija nego u "njegovo vrijeme".

Razumije potrebu igrača da se odmore i nada se da će za EP igrači biti tu...

"To je više mentalni sklop i odrastanje. Mi smo odrastali devedesetih, gdje je naša reprezentacija pravila možda i najveće uspjehe. Druga stvar, mi smo tada imali tri kanala, nije bilo NBA, interneta, bili smo 'osuđeni' da gledamo reprezentaciju, što je super, ali nije bilo Evrolige…", prisjetio se Krstić i zaključio:

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Mi smo tada shvatali da je reprezentacija vrh brijega, svi smo sanjali o reprezentaciji, a ne o NBA. To mi je pomoglo da državni grb igram i povrijeđen, da budem tu."

Dio njegove generacije bili su i Nemanja Bjelica i Miloš Teodosić, pa su i oni prethodnih dana dijelili "patriotske lekcije" mlađim košarkašima. Bjelica je ispričao da je njemu reprezentacija sve, dok je Teodosić govorio da ko neće da igra - treba da se povuče.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC