• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cilj je Tokio, moramo da pokažemo da smo najbolji! Kokoškov i Kalinić znaju šta je ključ za plasman na Olimpijske igre

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Igor Kokoškov i Nikola Kalinić pričali pred start kvalifikacionog turnira

 košarkaški srbije spremni za kvalifikacioni turnir za olimpijske igre Izvor: YouTube/FIBA - The Basketball Channel

Sve je spremno za početak kvalifikacionog turnira. Košarkaši Srbije će od utorka krenuti u borbu za plasman na Olimpijske igre.

Pred početak takmičenja održana je i zvanična konferencija za štampu na kojoj su govorili Igor Kokoškov i Nikola Kalinić.

Možda će vas zanimati

"Prije početka želim da čestitam košarkašicama na osvajanju Evropskog prvenstva. Moram da priznam da nisam imao vremena da gledam mečeve, gledao sam neke hajlajtse, čitao izvještaje u medijima. Marina Maljković dugo godina radi sa ekipom, ima kontinuitet. Igraju zajedno kao tim, grade hemiju i kada to radite onda dolaze rezultati", počeo je Kokoškov.

Potom se vratio na ono što slijedi.

"Imamo sreću što možemo da igramo košarku u ovakvom momentu sa koronom i sa svim što se dešava. Imamo privilegiju da igramo ovaj sport. Nalazimo se u balonu što nije okruženje na koje smo navikli, ali je dobro što možemo da predstavljamo svoju zemlju. Imamo neke nove igrače, nova lica. Nažalost nismo imali vremena za treninge i za pripreme. Nije bilo lako sa trenerske strane sastaviti sve. Vrijeme je važan faktor, tako je kako je, svi smo u istoj situaciji. Trudili smo se da se pripremimo što bolje. Mi, treneri, nikada nismo zadovoljni, ali mi je drago što imamo 12 igrača, uzbuđeni smo svi i daćemo sve od sebe na terenu. Ako se ne varam biće ovo druga utakmica za mene u ovoj dvorani, Beograd je moj grad i uzbuđen sam što sam ovdje."

Nikola Kalinić
Izvor: MN PRESS

Svoje viđenje svega dao je zatim Nikola.

"Selektor je rekao sve, probaću da kažem nešto novo. Šalim se, naravno. Malo je čudno u ovom mjehuru. Znamo svi zašto smo ovdje. Hoćemo u Tokio. Ovo je naš cilj, šansa da igramo za svoju zemlju, imamo momke koji su spremni. Nažalost, nisu svi tu, neki su povrijeđeni, neki imaju druge probleme. Dosta dobrih igrača i timova je ovdje, ima nekih koje ne poznajemo dovoljno dobro, biće možda neki sudar različitih stilova igre. Ako odigramo kako znamo biće dobro, moramo da pokažemo da smo najbolji."

Prvi rival "orlova" biće Dominikanska Republika, a u grupi su još i Filipini, selekcije koje nisu pretjerano poznate javnosti.

"Drugačije je, pripremamo se za sve stilove igre. Možda određene ekipe ne posvećuju toliko pažnje taktici i imaju više individualnu igre. Imamo kvalitet i iskustvo da se prilagodimo na sve. Sposobni smo da reagujemo i da uradimo sve što je potrebno. Treba nam samo pobjeda, ne od 30, dovoljno je da bude i jedan razlike."

Izvor: MN PRESS

Dobra vijest je da novih zdravstvenih probelma nema.

"Povrede su dio svega. Igrači su imali duge sezone, bio je izazov kako za mene tako i za stručni štab. Imamo neke lakše povrede koje rješavamo iz dana u dan. Što se tiče Dominikane, ne igraju imena, već košarkaši na parketu. Fokusirani smo na sebe, tek smo počeli da radimo zajedno. Evo Kalinić koji je pored mene, došao je tek prije tri dana iz objektivnih razloga. Kažem, moramo da se fokusiramo na sebe. Poštujemo sve ostale timove naravno, nema potcenjivanja."

Na kraju su novinari sa Filipina pitali srpskog krilnog centra da im približi malo najveću sportsku smotru pošto je bio dio tima u Rio de Žaneiru.

"Velika je čast biti dio Olimpijskih igara, ta ceremonija otvaranje i sve, biti tu sa svojim sunarodnicima, drugim sportistima. Odete na ručak i vidite Useina Bolta ili Rafaela Nadala. Imali smo dobar olimpijski turnir, bili smo drugi, iza Amerikanaca. Imamo to iskustvo i voljeli bismo da ponovo odemo na takmičenje i da onda tamo damo sve od sebe. Ponavljamo kao papagaji da smo novi tim i da gradimo hemiju i za to je potrebno vrijeme", završio je Kalinić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC