• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osjećam da pripadam srpskom narodu, bilo je i negativnih komentara: Amerikanka Ivon - Ponovo sam rođena, kao Srpkinja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Američka košarkašica Ivon Anderson zaigrala je za reprezentaciju Srbije, a osvrnula se i na negativne komentare.

 ivon anderson srpkinja Izvor: Instagram/Printscreen/yvonnea12/MNPress

Američka košarkašica Ivon Anderson postala je reprezentativka Srbije i to se ispostavilo kao dobitna kombinacija. Marina Maljković ju je pozvala, saigračice su je prihvatile, a epilog je zlatna medalja oko vrata sa Evropskog prvenstva u Španiji.

Ivon je tako postala Ivona, a posebno nas je oduševila jer je naučila tekst himne "Bože pravde" koju je iz sveg glasa otpjevala na podijumu.

Možda će vas zanimati

Priznaje srpska Amerikanka da su je saigračice iz reprezentacije naučile pojedine srpske riječi, a u intervjuu za Informer kazala je da je na čuvenom balkonu, na kome se slave sportski uspjesi, osjetila ponosno - i "ponovo je rođena, i to kao Srpkinja".

"Dok sam stajala tamo i slušala povike iz mase, osjetila sam da stvarno pripadam ovom narodu. Prije toga sam brinula da li će me ljudi prihvatiti, ali sam shvatila da jesu. Želim da postignem još mnogo uspjeha sa reprezentacijom i da Srbe učinim ponosnim. Više ne brinem, ja sam vaša i vi ste moji", istakla je Anderson i dodala da uživa u Srbiji i da se nada da će sve više vremena provoditi u Srbiji.

Prethodno je američka košarkašica Danijel Pejdž igrala za Srbiju, a mnogima se ne dopada ideja o naturalizovanju reprezentativki, pa su neki negativni komentari stigli i do Ivon.

"Znam da je bilo negativnih komentara zato što sam Amerikanka i igram za srpsku reprezentaciju, i to uglavnom sa Instagrama. Djevojke iz ekipe su ih čitale, do mene je stigao samo jedan, jer su željele da me zaštite. Srbi su jak i ponosan narod i razumijem da treba vremena da steknu povjerenje u nekoga", kazala je Ivon Anderson i dodala:

"Lošim komentarima ne pridajem značaj, gledam samo na pozitivne stvari. Fokusirana sam na ljubav i pobjedu. Srećna sam što sam u nacionalnom timu i hvala svima na ovoj prilici."

Amerikanka u dresu Srbije je istakla i da su je košarkašice učile da igra srpsko kolo, dok joj se od srpske hrane naročito dopadaju ćevapi i sarme, međutim napravila je izmjene u ishrani i sada ne konzumira svinjetinu zbog čega se posebno kaje.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC