• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željkov Partizan počeo dramom - i pobjedom! Crno-bijeli u posljednjem minutu slomili Zadar!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan pobjedom u Zadru započeo sezonu u ABA ligu.

 zadar - partizan 73:78 aba liga 1. kolo Izvor: YouTube/TV Arena sport

Partizan je zatvorio kolo u ABA ligi. Crno-bijeli su u posljednjem meču prve runde slavili u dramatičnoj završnici.

U Hrvatskoj su uspjeli da savladaju Zadar na debiju Željka Obradovića po povratku na klupu srpskog tima - 73:78 (21:21, 13:21, 20:18, 19:18).

Partizan je pitanje pobjednika riješio tek u posljednjem minutu i to poslije pravog trilera. Ledej je imao nekoliko ofanzivnih skokova, Mavra je promašio trojku za izjednačenje pri rezultatu 73:76, a onda su Trifunović i Panter sa po jednim pogođenim slobodnim bacanjem stavili tačku.

Pogledajte neke od najzanimljivijih detalja:

Srpski tim je odigrao veoma dobro prvo poluvrijeme, mada je Obradović iznenadio mnoge startnom postavom u kojoj su bili Madar, Panter, Trifunović, Ledej i Koprivica.

Panter je dao 10 poena u prvoj četvrtini, u drugoj su ga odmijenili Zagorac i Avramović, pa su na pauzu otišli sa vođstvom (34:42).

Po povratku na parket se razigrao Alen Smailagić, pogodio je i trojku za "+10" (40:50), ali je onda zaradio četvrtu ličnu i uveo svoj tim u problem. Vuković je za to vrijeme pravio velike probleme u reketu Partizanu i u potpunosti je vratio ekipu u igru (59:62).

Na oko sedam minuta prije kraja je Smailagić zaradio petu ličnu, a to je bila najava drame. Željko je reagovao sa nižom petorkom (Mur, Panter, Trifunović, Dangubić i Ledej). Zadrani su to kaznili i preko Vukovića i Mavre izjednačili na četiri minuta prije kraja (69:69).

Mur je preuzeo odgovornost i postao prva opcija u napadu, da bi Panter potom postigao prve poene iz igre u drugom poluvremenu poslije prodora, a tome je prethodio nevjerovatan koš Ledeja iz teške pozicije. Na kraju je Mavra bio neprecizan u šutu za tri, a Ledej je sa nekoliko ofanzivnih skokova vjerovatno i prelomio meč.

ZADAR: Karter 8 (6sk), Heris 2, Paponja, Jordano 15, Brala, Vuković 16 7sk), Bursać 8, Juanković 1, Buljan, Drežnjak 7, Mavra 5 (5as), Luković 11 (4sk).

PARTIZAN: Panter 14, Ledej 10 (10sk), Zagorac 8, Avramović 11, Koprivica, Dangubić 2, Smailagić 5, Miletić, Mur 14, Glas, Trifunović 11, Madar 3.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC