• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda odbranom napada Makabi! Crveno-bijeli znaju od koga prijeti najveća opasnost: Na njega moramo posebno da pazimo!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda gostuje u Tel Avivu. Nejt Volters i Ognjen Kuzmić su iznijeli svoja očekivanja pred taj meč.

 evroliga crvena zvezda makabi najava  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MNPress

Malo je nedostajalo da Crvena zvezda sa savršenim skorom započne sezonu. U "rovovskoj" borbi su na startu Evrolige izgubili od Fenerbahčea u Istanbulu (61:57).

Nedostajao im je bar neko od poentera da u Turskoj rezultat bude drugačiji. Između tog i današnjeg meča sa Makabijem u Tel Avivu (20.05) uspjeli su da savladaju Budućnost u ABA ligi (71:63) i sa dodatnim samopouzdanjem su otišli u Izrael.

Možda će vas zanimati

Tamo ponovo neće moći da računaju na nekoliko važnih igrača (Cirbes, Lazić, i Vajt), dok je Holins pod upitnikom i male su šanse da će biti na parketu. Zato će Zvezda morati i tamo da se osloni na svoje najjače oružje - defanzivu. Znaju svi za onu čuvenu izreku da je "napad najbolja odbrana", kod pulena Dejana Radonjića je obrnuto - odbrana je najbolji napad. Svjestan je toga i trener Makabija Janis Sferopulos.

Upravo je o tome pričao i Nejt Volters.

"Igramo protiv odličnog tima. Ne smijemo da gubimo lopte i da im dozvoljavamo lake poene u tranziciji, uz to moramo da igramo dobro u odbrani. Pobijedili smo i Budućnost što je veoma važno kada se uzmu u obzir problemi koje imamo. Nije bilo lijepo, ali dovoljno za pobjedu. U ovom dijelu sezone je defanziva ispred ofanzive. Doći će i napad, samo treba još da se uigramo i da se upoznamo", kaže Volters.

Američki plejmejker upravo ističe vrijeme kao važan faktor za tim.

"Imamo dosta povreda, novih igrača, još se navikavamo jedni na druge. Znate svi da trener Radonjić forsira čvrstu igru u odbrani i zaista smo dobri u tom segmentu od starta nove sezone."

Jedan igrač će biti pod posebnom lupom - Skoti Vilbekin. U pobjedi protiv Bajerna (69:68) je dao 28 poena.

"Vilbekin je veliki dio onoga što oni rade. Odigrao je odlično protiv Bajerna. Moramo da mu otežamo posao, da mu ne dozvolimo da postiže lake poene. Veoma je važan igrač za njih i ako ga usporimo to bi moglo mnogo da nam pomogne."

Ne krije Nejt zadovoljstvo zbog povratka u crveno-bijeli dres.

"Zabavno je vratiti se, osjećam se komforno ovde sa istim trenerom i dosta igrača koje poznajem. Nije lako kada mijenjate timove i sve. Ponavljam, još se upoznajemo i biće to sve bolje kako sezona bude odmicala", poručio je Volters.

Njegov saigrač iz reketa Ognjen Kuzmić zna da neće biti lako na gostovanju.

"Makabi ima odličan tim. Idemo tamo sa namjerom da damo sve od sebe i da odigramo što bolje možemo. Nadam se da će nam to doneti rezultat", kaže Kuzmić.

On je ujedno i jedini klasični centar u timu, pošto je Maik Cirbes u izolaciji zbog koronavirusa. Zbog toga je i upitan da li ima dodatni pritisak na terenu da se pazi faulova i takvih detalja.

"Luka Mitrović je odlično pokrio tu poziciju tako da ne vidim to kao problem. Što se tiče ličnih grešaka, ne obraćam toliko pažnje na to", zaključio je Kuzmić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC