• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan kada je Zvezda upoznala Evroligu i svog heroja: Prošla je skoro decenija, a Radonjić i trojica sa tog meča su tu!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda je prije tačno osam godina u Areni konačno dočekala da igra Evroligu!

 kk crvena zvezda prije osam godina se vratila u evroligu  Izvor: MN PRESS

Crvenu zvezdu 17. oktobra 2021. igra jako važan meč ABA lige protiv Cedevita Olimpije, a prije osam godina na ovaj datum odigran je mnogo bitniji meč. 

Dugo je Crvena zvezda to čekala, dugo su navijači željeli da klub izađe na najveću scenu, ali to nikako nije uspevala dok Dejan Radonjić nije sjeo na klupu. 

Možda će vas zanimati

Prije tačno 8 godina, navijači su u prepunoj Areni poslije 15 godina čekanja prvi put mogli da gledaju crveno-bele u Evroligi. U goste je došla Lokomotiva Kubanj i u trileru pobijedila sa 87:84 na krilima Amerikanca koji će u narednim sezonama prirasti za srce crveno-bijelima. 

CRVENA ZVEZDA - LOKOMOTIVA 84:87 (20:30, 22:8, 17:20, 25:29)

Markus Vilijams je u tom meču odigrao jednu od svojih najboljih evroligaških utakmica u karijeri, a plej koji je svojim asistencijama osvojio srca "Delija" te večeri utišao je punu halu. Dao je 23 poena, a od toga što je najvažnije posljednjih sedam za ruski tim i to sve sa linije penala i tako donio pobjedu svom tadašnjem timu na startu Evrolige. 

Crvenu zvezdu je napadački predvodio Blejk Šilb sa 17 poena, ali u nastavku sezone Amerikanac nije potrajao pa je njegova karijera u Beogradu bila kratka. Osim njega Demarkus Nelson je bio odličan sa 14 poena, dok je Boban Marjanović nagovestio odličnu godinu sa učinkom od 10 poena i 10 skokova. 

Trema je učinila svoje pa crveno-bijeli nisu dobro počeli meč, primili su čak 30 poena u prvoj četvrtini, a onda je sve proključalo kada su izabranici Dejana Radonjića "zategli" odbranu i napravili prednost do poluvremena. 

Izvor: MN PRESS

Na kraju je meč u neizvjesnoj završnici pripao gostima, a ovaj poraz je dosta značio na kraju sezone, jer je Zvezda u grupi B završila kao peta, sa pobjedom manje od Panatinaikosa koji je prošao u drugu rundu.

Osam godina kasnije, Crvena zvezda je redovan učesnik Evrolige, a danas pored Dejana Radonjića čak tri igrača iz tog tima i dalje igraju za crveno-bijele. 

Tada je Branko Lazić startovao na poziciji beka i odigrao 10 minuta uz tri postignuta poena, a Luka Mitrović je na početku meča odigrao tri minuta i nije se vraćao u igru. Najveću minutažu u tom meču od sadašnjih igrača Zvezde imao je Marko Simonović koji je meč počeo na klupi, a na kraju je za 17 minuta ostao bez učinka. 

CRVENA ZVEZDA: Cvetković, Mitrović, Lazić 3, Blažič 11, Simonović, Marjanović 10 (10sk), Radenović 14, Katić 4, Ristić, Nelson 14, Dženkins 11, Šilb 17

LOKOMOTIVA: Grigorev 3, Braun 9, Vilijams 23, Hendriks 19, Kalnijetis 3, Bikov 6, Likodej, Jasaitis 12, Zubkov, Zukanenko, Marić 8, Simon 4

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC