• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda završila potragu, NBA centar stiže u Beograd: Postoje dvije opcije, reprezentativac Libana ili Lebronov saigrač?!

Autor Nemanja Majstorović

Srpski tim mora da dovede pojačanje u reketu, jer Luka Mitrović i Ognjen Kuzmić ne mogu sami da odigraju čitavu sezonu.

 Crvena Zvezda bira centra iz NBA lige Norvel Pele ili Kameron Oliver Izvor: Profimedia

Crvena zvezda je odlično počela evroligašku sezonu i nakon četiri kola ima učinak 2-2 uz tjesne poraze u Istanbulu i Moskvi, ali sastav srpskog šampiona još nije kompletiran. Već dugo se traga za centrom, klasičnom peticom koja će donijeti kvalitet u reketu crveno-bijelih.

Zbog problema na početku sezonu tu ulogu dobio je Luka Mitrović, koji je pomjeren sa mjesta krilnog centra, ali neće moći tako čitave sezone. Zvezdi treba ''meso'' u reketu, a trenutno su u opticaju dvije NBA opcije!

Dok Ognjen Kuzmić i dalje traži pravu formu, a protiv CSKA je najavio koliko može, Majk Cirbes se i dalje oporavlja od korona virusa. Njemac je trenirao sa timom i bio tu da pomogne, potpisao je i kratkoročni ugovor sa Zvezdom, ali ga je teško zamisliti sa ozbiljnom minutažom u Evroligi ove sezone.

I zato centar mora da stigne ubrzo.

Po medijima iz SAD i Grčke, srpski tim je skautirao dvojicu igrača, a jednog od njih pokušava da preotme Žalgiris, koji je nedavno savladan u Beogradu!

Riječ je o reperezentativcu Libana porijeklom sa Antigve Norvelu Peleu (28) i Kameronu Oliveru (25) koji može da igra i na poziciji krilnog centra.

Norvel Pele

Izvor: Profimedia

Pele je rođen na Antigvi, ali se kao dječak sa porodicom preselio u SAD, gdje su njegovi roditelji našli posao. tokom kariejre igrao je i u Libanu, pa ima pasoš te zemlje, a svojevremeno je za nju nastupao na Azijskom prvenstvu.

Visok je 208 centimetara, težak preko 105 kilograma i ima iskustvo igranja u NBA ligi. Nakon šarenolike karijere u kojoj je između ostalog igrao i na Tajvanu i u Italiji, Pele je posljednjih godina uspio da se izbori za nekoliko ugovora u NBA.

Tokom sezone 2019/20 igrao je za Filadelfiju i njihov razvojni tim, a nakon toga bio je na kratkoročnim ugovorima u Bruklin Netsima, Sakramento Kingsima i Njujork Niksima.

Kameron Oliver

Izvor: Profimedia

Kameron dolazi iz Ouklenda u Kaliforniji i za razliku od kolege Norvela nema zanimljivu pozadinu o igranju za reprezetaciju. Ipak, i on ima prekookeansko iskustvo, pošto je već igrao u Australiji i Izraelu. Prije toga je dvije sezone proveo u Razvojnoj ligi, a u NBA je dobijao ugovore od Hjustona i Los anđeles Lejkersa.

Ipak, nije se naigrao previše. Za Hjuston je odigrao samo četiri meča u finišu prethodne sezone, a Lejkersi su ga juče otpustili nakon što je ovog ljeta trenirao sa njima. Nije uspio da se izbori za ulogu u predstojećoj NBA sezoni, pa bi zbog toga mogao da se nađe u Evropi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC