• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Mitrović blista, njegova sestra je još dominantnija pod košem: Ima 206 cm, igra centra i sprema se za NBA! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Porodica Mitrović je iznjedrila dva vrhunska centra!

 sestra luke mitrovića  Izvor: MN Press/Instagram/printscreen/jelena_mitrovic_fc

Luka Mitrović je sve oduševio na startu ove sezone. Vratio se u Crvenu zvezdu, zaigrao na poziciji "pet" i poslije problema sa povredama ponovo pokazuje svoj pun potencijal. 

On je tokom karijere sa mesta krilnog centra otišao na "peticu", a u njegovoj porodici postoji još jedan kvalitetan centar. To je njegova sestra Jelena, koja trenutno nastupa u Americi za koledž Oregon. 

Možda će vas zanimati

Tamo je otišla još 2019. godine i priprema se za budući angažman u ženskoj NBA ligi. Ona je u Srbiji nastupala u prvoj ligi sa tek 15 godina, a tada je bila nezaustavljiva sila u reketu sa 205 centimetara visine!

Ona je igrajući u Novom Sadu u svojoj prvoj seniorskoj sezoni na jednom meču imala 30 poena i 20 skokova, a to je vrlo brzo primijećeno. Otišla je u Ameriku i sada se sprema za drugu sezonu u NCAA. U našoj ligi je prosječno bilježila 19.7 poena igrajući za Novosadsku ŽKA, a igrala je i za mlađe selekcije Srbije. 

U prvoj sezoni u Americi se prilagođavala i postizala je pet poena po meču uz pet skokova za prosječno 12 minuta na parketu. Ove godine je po mišljenju stručnjaka čeka ogroman iskorak i mnogo veća minutaža. 

Imala je problema sa koljenima 2019. godine, pa je to usporilo njen razvoj, a predviđa joj se sigurna WNBA karijera, iako košarka nije bila njen prvi izbor! Prvo je igrala fudbal gdje je bila golmanka, potom odbojku, ali brat je presudio!

"Niko mi nije nabijao pritisak da se bavim košarkom, ali imala sam neku želju gledajući svaki vikend brata, probudila mi se želja sa košarkom i ostala sam tu", rekla je ona. 

I dok brat igra sve bolje u Evroligi, Jelena bi u narednim godinama mogla da zaigra u NBA! Sa sadašnjom visinom od 206 centimetara, sjajnim pregledom igre koji je krasi i odličnim skokom, zaista ima ogroman potencijal. A savjete ima od koga da dobije. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC