• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako protiv Italijana? Leković zna najbolje: Više ulažu, imaju bolje uslove, ali balkanska škola je ipak u prednosti!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Lijevi bek Sloge Božidar Leković igrao je godinu dana u Seriji A, poznaje mnoge rukometaše Konversana, ali smatra da je dobojski sastav kvalitetniji i da će to pokazati u dvomeču sa italijanskim šampionom.

 konversano - sloga doboj prva utakmica ehf evropski kup božidar leković optimista Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometaši Sloge iz Doboja sinoć su odradili trening u dvorani "Pala San Đakomo" u Konversanu, gdje ih danas od 19 časova očekuje prvi meč drugog kola EHF Evropskog kupa.

Dug put do krajnjeg juga Italije nije mnogo poremetio Dobojlije, koji u sjajnoj atmosferi očekuju prvi od dva susreta koje će igrati sa italijanskim šampionom, oba na njegovom tlu.

Možda će vas zanimati

Lijevi bek Sloge Božidar Leković igrao je godinu dana u Seriji A. Iskusni crnogorski internacionalac poznaje mnoge rukometaše Konversana, ali smatra da je dobojski sastav kvalitetniji i da će to pokazati na terenu.

"S obzirom da sam bio u Italiji jednu godinu, dobro poznajem ekipu Konversana. Moje mišljenje je da se radi o veoma čvrstoj ekipi. Igraju jaku odbranu, u napadu nisu nešto brzi, ali su izuzetno nezgodni. Očekujem težak meč, ali mislim da smo mi ipak kvalitetnija ekipa", optimistično Leković najavljuje večerašnji duel.

Iako su putovali 13 časova do Peskare, gdje su prenoćili, a zatim putovanje od još četiri sata nastavili do Barija, vremena za odmor ipak je bilo.

"Mnogo je faktora koji će uticati na utakmicu. Dugo smo putovali, ali tu ne možemo tražiti izgovore. Kad izađeš na teren, to je to, došli smo po pobjedu i ići ćemo da je ostvarimo", jasan je 30-godišnji Baranin.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prednost Konversana je činjenica da će oba meča igrati pred svojim navijačima, ali i nešto lakši raspored u prethodnom periodu. Mada, mali broj odigranih utakmica može biti i mač sa dvije oštrice.

"Iako igraju kod kuće oba meča, mislim da im to nije prevelika prednost. U vremenu virusa korona, kada je ograničen broj gledalaca, nema tu neke velike razlike. Imaju blagu prednost, ali ne veliku."

Tokom karijere, promijenio je brojne klubove. Od matičnog Mornara iz Bara, preko šabačke Metaloplastike otisnuo se u inostranstvo, gdje je bio član Olimpijakosa, Farula, a onda jedno vrijeme i Izviđača iz Ljubuškog. Uslijedila je zatim već pomenuta sezona u Trstu, pa kratak boravak u Kuvajtu (Al Arabi), da bi preko Makabija iz Dimone i Slavije ove godine stigao u Slogu.

Pogledajte detalje sa sinoćnjeg treninga Sloge...

S obzirom da je imao priliku da igra u velikom broju klubova, kako iz BiH, tako i iz okruženja, tvrdi da je rukomet koji se forsira na našim prostorima u prednosti u odnosu na italijanski.

"Rekao bih da je naša, balkanska škola ipak u prednosti, iako oni imaju više prostora za napredak zbog boljih uslova i više ulažu u rukomet. Tu smo možda limitirani, ali mislim da ne kaskamo mnogo za njima", zaključio je Leković.

Poslije večerašnjeg duela, Konversano i Sloga u subotu od 18.30 odigraće još jedan, a bolji iz ovog dvomeča izboriće plasman u treće kolo EHF Evropskog kupa.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC