• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO U ITALIJI: Rukometni hram Konversana: Ovdje će Sloga igrati protiv višestrukog šampiona Italije (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dobojski rukometaši doputovali su na krajnji jug Italije, gdje ih u petak (19.00 časova) i subotu (18.30) očekuje dvomeč drugog kola EHF Evropskog kupa protiv domaćeg Konversana.

 dvorana u konversanu sloga doboj ehf evropski kup 2021 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Dvorana "Pala San Đakomo" kapaciteta oko 4.000 mjesta biće mjesto okršaja tamošnjeg Konversana i Sloge iz Doboja u drugom kolu EHF Evropskog kupa.

Ekspedicija iz Doboja doputovala je danas na krajnji jug Italije, u mjesto Konversano nadomak Barija, gdje će u dvomeču u petak (19.00 časova) i subotu (18.30) pokušati da izbori plasman u narednu fazu takmičenja ovog evropskog takmičenja.

Možda će vas zanimati

Dogovorom dva kluba odlučeno je da se oba meča igraju u Italiji. Konversano će u prvom u petak biti domaćin, dok će Sloga dan kasnije formalno "ugostiti" aktuelnog šampiona Italije, te osvajača Kupa i Superkupa.

Dvorana u Konversanu izgrađena je početkom 1990-ih godina, a zvanično je otvorena 1997. godine za Mediteranske igre, koje su održane u Bariju od 13. do 25. juna.

Multifunkcionalnu dvoranu koriste praktično svi klubovi u Konversanu, a u nekoliko navrata bila je i domaćin muškoj i ženskoj reprezentaciji Italije.

Najčešće je ipak koristi muški rukometni klub Konversano, koji je šest puta bio šampion Italije. "Skudeto" je u rukama rukometaša ovog kluba završavao 2003, 2004, 2006, 2010, 2011. i 2021. godine.

Pogledajte kako izgleda dvorana u Konversanu...

U trofejnoj Sali kluba osnovanog 1973. godine nalazi se i šest pehara namijenjenih osvajaču Kupa Italije, pet trofeja iz Superkupa Italije, te tri tzv. Rukometna trofeja. Poslije Trsta, koji ima 17 šampionskih titula, Konversano je drugi najtrofejniji klub na Apeninima.

Podsjetimo, Sloga je u prvom kolu EHF Evropskog kupa eliminisala estonski Viljandi (20:20, 25:23), dok je Konversano bio slobodan.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC