• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova osveta I Kalinina MVP partija sa 0/10: Mondo podkast o ABA ligi - najbolji vikend do sada! (VIDEO)

Autor Nemanja Majstorović

Miloš i Edin u novoj epizodi "Šeste lične" prave osvrt na minulu rundu ABA lige, u kojoj je viđeno nekoliko zaista dobrih utakmica.

 Mondo podkast o ABA ligi Izvor: MONDO

Kakvo je samo bilo ovo četvrto kolo ABA lige! Vrhunske utakmice, neizvjesnost, lijepi potezi, i pregrešt individualnih partija koje bi svakog drugog kola vjerovatno lansirale njihove vinovnike u Šesta lična Petorku kola...

Možda će vas zanimati

Ali, život je težak, a životni izbori još teži. Srećom, vi makar imate ovaj podkast, Edina i Miloša, te vam je ABA liga prebrinuta.

Partizan je još u petak u "derbiju neporaženih" slavio protiv Cibone u Zagrebu.

Crno-bijeli su se tako "osvetili" za poraz u pripremnom periodu na Liburnija Kupu, a lider tima bio je ponovo odlični Zek Ledej, koji je upisao 24 poena, pet skokova i šest asistencija. Cibona je ovaj put među raspoloženima imala samo Roka Prkačina, što je bilo nedovoljno za Partizan koji polako hvata zalet.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je velikom pobjedom protiv Cedevita Olimpije stavila iza sebe jednu jako napornu nedjelju, u kojoj je igrala tri utakmice u pet dana. Gosti su raspucano počeli utakmicu, stigli do vođstva od čak 16 razlike, ali je Zvezda nivelisala semafor do poluvremena, i čvrstom odbranom pred kraj potpuno neutralisala Ljubljančane.

Ponovo su navijači crveno-bijelih vidjeli dobru partiju Ognjena Kuzmića (10 poena, 11 skokova), kao i Luke Mitrovića, ali šta reći za Nikolu Kalinića koji je, uprkos 0 od 10 za dva poena, stigao da ubaci tri trojke, par bacanja i uhvati 12 skokova?

Izvor: MN PRESS

Pobjedničku seriju nastavila je podgorička Budućnost. Oni su u "Morači" gotovo rutinski savladali Igokeu, koja nije uspjela da dobru formu iz svoje dvorane, u kojoj su prošle nedjelje dobili Zvezdu, prenese na jedan od najvrelijih jadranskih terena. Razigrao se odlični Di-Džej Sili, koji je ubacio 21 poen u 26 minuta, a vrijednu podršku dobio je od Džastina Kobsa i Vilija Rida.

Igosi svakako imaju za čime da žale, jer su prvu četvrtinu odigrali za udžbenike – sve poslije toga je bio slobodan pad.

Izvor: MN PRESS

Odličnu utakmicu gledali smo kraj Morave – Čačak je u malom srpskom derbiju porazio Megu sa 80-68, uz blistav šuterski performans Hantera Hejla (26 poena, šest trojki, sedam skokova). Mega se borila, ali su domaći prosto imali previše municije u arsenalu – sjajno je odigrao i Ilija Đoković, čiji su šutevi u trećoj četvrtini definitivno slomili otpor gostiju.

Dalmatinskim klubovima ne ide pa ne ide ove sezone. Nove poraze upisali su i Split i Zadar – ovi prvi u nedjeljnom matineu, i to poslije dva produžetka. Borili su se "žuti" i borili, ali rješenja za raspoloženog Kajla Vinjalesa (37 poena, devet asistencija) prosto nije bilo! Loše je Split branio i Kenana Kamenjaša, koji je ponovo upisao dabl-dabl uz visok procenat realizacije.

Zadar je takođe vezao četiri poraza, a ovaj put bolji protivnik bila je Krka. Rok Stipčević je postigao "svega" tri trojke, ali tu je bio mladi Andrej Stavrov sa dvadeset "lakih" komada, uz Juraja Macuru i 17 poena i 16 skokova. Zadar je nakon poraza riješio da razriješi dužnosti trenera Ivana Perinčića, što je ujedno i prva smjena na Jadranu ove sezone. Ko će sjesti na užarenu klupu Zadra, ostaje da se vidi – čaršija spominje Peru Mijovića, ali vidjećemo...

Odličnu formu potvrdio je i FMP iz Železnika, koji je u napetoj utakmici savladao Mornar. Briljirao je Brajs Džons sa 18 poena u prvom poluvriemenu, kao i njegov bekovski partner Garet Nevels, čiji je šut sa poludistance de fakto i riješio pitanje pobjednika. I Mornar, baš kao i Zadar i Split, ima četiri poraza – i pred njima je period razmatranja kako da se razbije ova mini-kriza.

Izvor: MN PRESS

Osim analize svake utakmice, tu je naravno i Petorka kola, i još pregršt drugih podataka, koji variraju od srednje zanimljivih do apsolutno nepotrebnih. A sa kojom će muzičkom numerom početi podkast? E, za to morate već i da se potrudite jednim klikom...

Slušamo se i u petak, kada je na redu prvi NBA raport!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC