• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROKenrol - ima 35 godina i "prži" u ABA ligi! Najboljih pet igrača kola u izboru Miloša i Edina (VIDEO)

Autor Nemanja Majstorović

Za tandem MONDO podkasta "Šesta lična" nema dileme - ova petorka je obilježila minulo kolo na Jadranu.

 Najbolje petorka ABA lige Stipčević, Smit Lešić, Radanov  Jagodić-Kuridža Izvor: MN PRESS

Treće kolo najkvalitetnijeg regionalnog takmičenja donijelo je puno uzbuđenja. Zvezda je izgubila u Laktašima, Partizan je rutinirao SC Derbi, a FMP je šokirao Cedevitu. I o svemu ovome ste imali priliku da slušate u najnovijem izdanju Šeste Lične, ali sada je vrijeme da se otkrije ko je ušao u Petorku Kola.

Mali "spojler" – imamo jednog povratnika!

Povratnik je naravno Rok (en rol) Stipčević, koji je u minulih desetak dana prosto šuterski poludio. Njegova ABA sezona počela je dosta skromno, sa šest poena u Ljubljani protiv Cedolimpije. Međutim, uslijedila je sada već mitska kanonada kod kuće protiv Krke, a u Jerkoviću je u nedjeljnom matineu iskusni Rok isporučio 25 poena, od čega pet od devet u šutu za tri, kao i šest skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

Dodamo li na ovo i činjenicu da je u slovenačkoj ligi Šentjuru isporučio dvadeset i sedam komada između ta dva meča, jasno vam je u kakvoj je formi iskusni, tridespetogodišnji organizator igre. Bravo Rok!

Izvor: MN PRESS

Pored njega, na beku će mjesto u petorci zauzeti Megin organizator igre Dejšon "Skuči" Smit. Dvadesetsedmogodišnjak iz Bronksa, koji već drugu godinu za redom brani boje beogradske "fabrike", nakon odlaska Milenka Tepića u penziju preuzeo je ulogu dežurnog "veterana" i za sada taj posao radi odlično. Nakon prva dva kola u kojima je primarno razigravao saigrače, Skuči je sada uskočio (da, izaći ćemo sami) i sa poenima – preciznije, njih 17, a bio je odličan i u skoku (pet) i standardno u asistencijama (sedam). Smit je trenutno prvi asistent ABA lige sa 10,3 uspešna dodavanja, da dodamo i to.

Izvor: MN PRESS

Na poziciji tri, izabrali smo Aleksu Radanova. Zvezdin nekadašnji zlatni junior je samo čekao da mu se pruži prilika da se na parketu "osveti" svom bivšem klubu, i to je i ovoga puta i uspio – sa 14 poena bio je rame uz rame Markelu Starksu i Teju Voleru, ali sedam asistencija pokazale su se ključnim faktorom pobede Igosa, a četiri skoka, tri ukradene i nula izgubljenih su pogotovo vrijedna statistika. Radanov ima priliku da pokaže da je Zvezda zaista pogriješila u njegovom slučaju – sezona je duga i ima još da se igra, ali prvi koraci su ohrabrujući što se njega tiče.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pod košem imamo dvojicu provjerenih veterana sa kamarom iskustva. Na krilnom centru zaigraće Marko Jagodić Kuridža, najbolji pojedinac Budućnosti u pobedi protiv Splita. Kuridža, koji je tokom duge karijere u ABA Ligi prethodno branio boje Cibone, Primorske i Crvene zvezde, bio je najraspoloženiji među "Đetićima" u nekoliko segmenata – njegovih 18 poena, osam skokova i četiri asistencije su najbolji individualni učinci domaće ekipe, baš kao i dvije pogođene trojke (Budućnost je, nota bene, ukupno ubacila svega četiri iz 19 pokušaja).

Popularni "Em Džej Kej" je, spomenuli su i Edin i Miloš u najavi, prototipni džikićevski "benger" koji može i pogoditi spolja i rešiti pod košem, i očekuje se da će njegova uloga rasti kako sezona bude odmicala.

Izvor: MN PRESS

Na kraju, možda nije klasična petica, ali ovaj vikend će poslužiti – Sava Lešić je poslednji član naše petorke kola. Spisak Lešićevih klubova za koje je nastupao u Jadranskoj ligi malo je kraći od Starog zavjeta, ali ne može se reći da je igdje ostavio slab utisak. Tako je sada i u Čačku, gdje evo već treću utakmicu sa klupe pruža vrijednu podršku mladom Marku Pecarskom pod košem. Međutim, partija protiv Mornara stvarno je nešto što vrijedi izdvojiti – u svega 17 minuta i 33 sekunde, Sava je ubacio 23 poena (7/10 za dva, 3/3 za tri) i uhvatio sedam lopti. Učinak vrijedan aplauza, i potvrda upravi Borca da nije pogriješila sa ovim transferom.

Izvor: MN PRESS

Ovaj put, izbor za petorku kola bio malo teži, i vrijedi spomenuti ove koji su ispali "na poslednjoj krivin". Recimo, Marko Radonjić je odigrao odličan meč za FMP, pogodivši nekoliko ključnih trojki, a kasnije i slobodnih bacanja u trijumfu u Ljubljani. Dobar utisak ostavio je i Darko Bajo (20 poena, 9 skokova), dok je Markus Kin poenterski bio vrlo solidan, ali je nekim njegovim odlukama u finišu pomalo i kumovao porazu svoje ekipe.

Ali, da zaokružimo – Šesta Lična Petorka kola za ovu nedelju glasi:

PG Skuči Smit
SG Rok Stipčević
SF Aleksa Radanov
PF Marko Jagodić Kuridža
C Sava Lešić

Do sledeće nedelje!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC