• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MVP iz Partizana, tandem iz Crvene Zvezde: Najbolja petorka ABA lige - oni su zablistali na Jadranu!

Autor Nemanja Majstorović

U ovom kolu većinu idealne petorke čine igrači "vječitih" rivala. I to sa punim pravom!

 Najbolja petorka ABA lige mondo podkast Izvor: MN PRESS

Novo kolo, nova Šesta Lična Petorka Kola! Dobro, ne baš toliko nova – imamo već neke "dežurne krivce" koji se javljaju opet, a kako je krenulo, nećemo ih se tako brzo riješiti.

Možda će vas zanimati

Na poziciji plejmejkera ponovo je tu Kajl Vinjales. Portorikanac iz Moto GP takmičenja, kako se Miloš i Edin često šale, je nakon "tries’sedmice" koju je uručio Splitu, sada ubacio trideset i dva poena Ciboni. Vezane partije od "30 plus" nisu nešto što se često sreće i u mnogo jačim ligama od ABA, pa je ovaj ponovni izbor potpuno zaslužen. Vinjales je šuitirao ukupnih 10/18 iz igre (3/6 za tri), pogodio 9 od 10 penala, i na sve to dodao još i po skok, ukradenu i tri asistencije. Dovoljno za indeks 31, i naravno, mjesto startnog plejmejkera u našoj postavi kola!

Izvor: MN PRESS

Startni šuter će opet biti plejmejker – iskreno, svakog vikenda ispada da imamo jedno 7-8 niskih igrača koji konkurišu za dva mjesta – i to Partizanov Jam Madar. Mladi Izraelac je nagovijestio bolje dane u Hamburgu, a sada je i zvanično "procvjetao" protiv nemoćne Krke – 23 poena (9/14 iz igre, tri trojke, 2/2 penali, 2 skoka, 4 asistencije, dve ukradene, jedna rampa i nula – nula – izgubljenih) zajedno su se sabrali u indeksni rejting 32, pa je Jam sebi prisvojio i zvanje MVP-ja kola od zvaničnih nadležnih organa lige.

"Jam više ne djeluje kao igrač koji je došao na drugu planetu, nije više onako zbunjen", smatra Miloš. "Napadački, ako mu date prostor da vas upropasti, onim svojim 'basketaškim' repertoarom, on će vas uništiti. Na postavljenu odbranu, organizaciono, još uvijek treba da ga vidimo, ali pokazao je pomake u Hamburgu".

Izvor: MN PRESS

Edin se nadovezao sa defanzivnim opservacijama. "Madar je vrlo aktivan u odbrani. Gledam ga ispočetka...brze ruke, brze noge, zna da ti onako 'zavuče' ruku i ukrade loptu. Vidjeli smo i par blokada u prošlim kolima. On samo deluje fizički inferiorno, ali za sada dobro prati", kaže Avdić. Madar, inače draft projekat Boston Seltiksa, dočekan je od strane crno-bijele javnosti kao potencijalno jedan od najtalentovanijih igrača u skorijoj istoriji kluba – da li prisustvujemo njegovim prvim konkretnim koracima ka zvezdama?

Na niskom krilu, konačno opet imamo legitimnog predstavnika nakon "švercovanja" nižih igrača. Tu poziciju zauzeo je Ognjen Dobrić, koji je zablistao po prvi put ove sezone. Popularni "Šegi" ubacio je Mornaru 22 poena uz odlične procente (7/12 iz igre, 4/7 za tri), te je još skupio i četiri skoka i dvije ukradene lopte. Dobrićeva partija dočekana je sa ushićenjem od strane Zvezdinih navijača, jer se on dugo oporavljao od povrede koju vuče još od priprema.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Krilni centar ove nedjelje je Igokein Dalibor Ilić. Reprezentativac Srbije je "iskočio" u ravnomjernoj raspodijeli koja vlada u napadu Igosa, sa 14 poena (5/7 iz igre, 3 od 4 penali), četiri skoka, jednom asistencijom i jednom rampom.

Iliću je ovo tek drugi put poslije prvog kola da upiše dvocifren učinak, i njemu je očigledno prijala ova nedjelja odmora koju je klub iz Laktaša imao.

Izvor: MN PRESS

Poziciju centra zauzeo je još jedan igrač Crvene zvezde – ovaj put Ognjen Kuzmić, koji ponovo pokazuje nagoveštaje da bi vrlo uskoro mogao da bude baš onaj Kuzmić koga zvezdaši pamte od prije pet godina. Bivši NBA šampion imao je 14 poena (6/7 iz igre, 2/2 sa slobodnih), ali i velikih 13 skokova od kojih je čak pet bilo u napadu. Kuzmićevi visoki procenti realizacije i kontrola oba reketa donijela su mu čak 30 indeks poena, pa je i on ove nedjelje bio u trci za titulu MVP-ja.

Izvor: MN PRESS

Kao što smo već rekli, kandidata je na beku bilo štogođ, da parafraziramo Đorđa Čvarkova. Brajs Džons odigrao je još jednu "simultanku", podigavši svoj sezonski prosjek na 17.4 poena. Džejkob Pulen je isto bio jako raspoložen, Hanter Hejl i Mateo Drežnjak su takođe pogađali, a moramo spomenuti i Kevina Pantera koji je za svega četvrtinu posla postigao 17 poena, od čega neke na izuzetno spektakularan način. Odličnu partiju u velikoj pobjedi Budućnosti pružio je i Džastin Kobs. Konkurencija na krilnim i centarskim pozicijama bila je nešto slabija, ali izdvajamo Rodionsa Kurucsa, a tu je naravno uvek i Kenan Kamenjaš koji svako kolo ubaci "ono svoje".

Kako god bilo, ovo je petorka kola za ovu nedjelju:

PG Kajl Vinjales
SG Jam Madar
SF Ognjen Dobrić
PF Dalibor Ilić
C Ognjen Kuzmić

Do sljedećeg kola!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC