• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan će dovesti igrača, ali samo pod ovim uslovom: Ostoja Mijailović o teškoj potrazi za pojačanjima

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Nećemo doći u situaciju da dovodimo samo da bismo dovodili", rekao je Partizanov predsjednik na konferenciji za novinare

 Ostoja-Mijailovic-o-pojacanjima-Partizana Izvor: MN PRESS

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović reizabran je u četvrtak i njegov drugi mandat trajaće do 2026.

Glasovima 31 delegata, a na prijedlog trenera Željka Obradovića, koji je takođe član skupštine, prvi čovjek crno-bijelih imenovao je sastav Upravnog odbora od 19 časova. Potom se obratio medijima i govorio o različitim temama, a transfer-politika kluba ove zime bila je jedno od pitanja.

"Imamo kompetentne ljude u klubu, jedan od najboljih stručnih štabova u Evropi, kvalitetan Upravni odbor koji će podržati klub... Javnost treba da shvati da Željko Obradović i naša mlada ekipa sa prosjekom od 23 godine na treba da imaju teret da nešto 'mora'. Siguran sam da će Željko Obradović i naša mlada ekipa dati sve od sebe da ostvare ciljeve, a na nama je da ih podržimo i bodrimo", naglasio je prvi čovek crno-bijelih tokom obraćanja.

Na pitanje o potrazi za pojačanjima, Mijailović je odgovor usmjerio na stručni štab.

"Željko je tome pričao i ne bih da se ponavljam. Kad smo krenuli da radimo sezonu sa našim igračima, bili smo svjesni da imamo ekipu koja je prosječne starosti 23 godine. Treba nam nekoliko igrača na tim pozicijama o kojima je pričao naš stručni štab, da se ne ponavljam za njima, ali jednostavno nije lako naći na tržištu košarkaša koji će da pomogne. Željko je govorio o tome. Nećemo doći u situaciju da dovodimo da bismo samo dovodili, da bi mediji pisali... Kada neko dođe, jako je važno da ga ekipa prihvati, da to bude pravi igrač, koji će nešto donijeti i važno je napraviti razliku sa novim igračem. Nisu bitni brojevi, već efekat koji ćemo postići dolaskom novog igrača".

Partizanov predsjednik iznio je i objašnjenje da je u ovom trenutku veoma teško naći pravog igrača na tržištu, pogotovo kada su u pitanju domaći košarkaši. Naglasio je da je to širi problem od trenutne sezone i aktuenog "prelaznog roka".

"Na košarkaškom tržištu je prije svega jako malo domaćih igrača. Imamo tu situaciju posljednjih godina, da naši mladi talenti sa 10-12 godina odu u inostranstvo i tamo se razvijaju. Moramo da stvorimo infrastrukturu i uslove za rad. Raduje u Srbiji povratak Željka Obradovića, Karija Pešića, Piksija Stojkovića, da se naši najeminantniji stručnjaci vrate. Njihovo znanje je ključ do našeg uspjeha i do povratka naše djece da treniraju u Srbiji i da košarkaška reprezentacija napravi rezultate. Ali proces pravljenja igrača nije jednostavan, već jako dug. Jako je teško napraviti dobrog košarkaša", dodao je Mijailović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC