• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaški sabor: Dobar otpor Republike Srpske, ali pobjeda košarkaša iz Srbije - Dalibor Ilić najbolji košarkaš u 2021.

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

I u drugom meču na Košarkaškom saboru u Bijeljini slavili gosti iz Srbije.

 23. košarkaški sabor 2021 republika srpska kls srbija 75:83 Izvor: KSRS/Screenshot

Nakon ubjedljivog trijumfa košarkašica iz Lige Srbije protiv Republike Srpske (111:50), odigran je meč i u muškoj konkurenciji na 23. Košarkaškom saboru, a pobjedu u Bijeljini upisali su košarkaši Lige Srbije 83:75.

Za razliku od susreta u kojem su snage odmjerile dame, publika u SD "Gimnazija" vidjela je mnogo više uzbuđenja. Pružili su domaći košarkaši žestok otpor, čak i vodili krajem treće četvrtine (56:55), ali je odlučujućih 10 minuta pripalo gostujužim košarkašima, koji su na kraju zabilježili pobjedu.

REPUBLIKA SRPSKA - KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE 75:83 (22:27, 12:20, 22:10, 19:26)

Dalibor Ilić proglašen je za najboljeg košarkaša Srpske za 2021. godinu.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Takođe, u okviru večerašnjih utakmica održano je i takmičenje u zakucavanju, gdje je pobjednik bio Lazar Dražić, dok je najbolji u trojkama Srđan Lončar.

Košarkaši iz Srbije imali su prednost nakon prvog poluvremena, ali su domaći odigrali odličnu treću četvrtinu, koju su riješili u svoju korist rezultatom 22:10, te se ušlo u neizvjesnu završnicu.

Možda će vas zanimati

Ipak, gosti su bili raspoloženiji u posljednjem kvartalu, te na kraju stigli do slavlja.

Miljan Marković sa 17 poena bio je najefikasniji u poraženom sastavu, Jovica Kesman ostvario je dabl-dabl učinak (12 poena, 10 skokova), dok je dvocifren bio i David Maran, koji je meč završio sa 10 poena.

Srpske košarkaše predvodio je Aleksa Ilić, koji je baš kao i Marković ubacio 17 poena, dok su dvocifren učinak imali još Đorđe Dimitrijević (11 poena) i Stevan Karapandžić (10).

Na 23. Košarkaškom saboru selektor Ognjen Radić isprobao je sve košarkaše, a nastupili su: Luka Jovanović (Budućnost BN), Srđan Jovanović, Jovica Kecman (Radnik BN Basket), Nikola Plindavić, Luka Radmilović (Rogatica), Miljan Marković (Mladost), Andrija Drašković (Bratunac), Srđan Gavrić (Borac Banjaluka), David Maran (Mladost), Filip Njegovanović (Slavija 1996) i Srđan Lončar, Lazar Dražić (Prijedor-Spartak).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC