• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA Liga šampiona: Igokea protutnjala kroz Solun i druga je u grupi E! Poznat je protivnik u baražu za TOP 16

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee su ubjedljivom pobjedom završili grupnu fazu takmičenja FIBA Ligi šampiona i razriješili dilemu oko protivnika u plej-inu za plasman u Top 16.

 PAOK - Igokea, FIBA Liga šampiona, 6. kolo Izvor: FIBA Champions League

"Igosi" ubjedljivo su završili oposljednju utakmicu u 2021. godini!

Na gostovanju u Solunu protiv domaćeg PAOK-a, izabranici Dragana Bajića, koji je zbog operacije diskus hernije poslije Krke propustio i ovaj duel, zabilježili su ubjedljiv trijumf vrijedan plasmana na drugo mjesto u grupi E!

PAOK - IGOKEA 45:61 64:75 (18:17, 19:21, 8:23, 19:14)

Time su riješili nedoumicu oko imena protivnika u baražu za plasman u TOP 16 - u pitanju je belgijski Ostende, trećeplasirana ekipa iz grupe F.

Takođe, poznat je i sastav grupe u TOP 16 fazi u kojoj će igrati Aleksandrovčani igrati protiv španske Unikahe, rumunskog Kluža i boljeg iz duela B2-A3. Za drugo mjesto u grupi B konkurišu Pinak Karšijaka i Hapoel Jerusalim, dok je trećeplasirani tim u grupi A Prometej.

Prve utakmice plej-ina igraju se 4. i 5. januara, revanši su 11. i 12. januara, dok su eventualne majstorice zakazane za 18. i 19. januar. Top 16 faza igra se od 25. januara do 23. marta.

Iako su nešto lošije ušli u večerašnju utakmicu, Aleksandrovčani su brzo uspostavili terensku inicijativu i prva četvrtina jr protekla u "egalu", da bi u drugom kvartalu gosti iz Laktaša uspjeli da steknu četiri razlike, ali su ih brzo ispustili.

Do odlaska na odmor, uglavnom se igralo "koš za koš", da bi "igosi" ponovo ubacili u višu brzinu i odlijepili se na "plus šest", ali su posustali u finišu, pa je PAOK serijom od 7:0 preokrenuo (37:36).

Reagovao je Bajićev pomoćnik Marko Barać minutom odmora, pa su "igosi" na poluvrijeme otišli sa minimalnom prednošću - 37:38.

U trećem kvartalu, Aleksandrovčani su zaigrali čvršću odbranu i polako dizali vođstvo, da bi trojkom Stivensa prvi put stekli dvocifrenu razliku (+12) - 42:54, što je natjeralo grčkog trenera Aristidisa Likojanisa da pozove tajm-aut.

Ipak, njegovi savjeti nisu uspjeli da donesu smanjenje razlike već su "igosi" sa raspoloženim igračima s klupe Nikolom Tanaskovićem i Stefanom Fundićem, otišli na "plus 16" pred posljednjih 10 minuta.

Izvor: Promo/FIBA Champions league

Poslije samo par minuta posljednjeg kvartala, "igosi" su otišli na više od 20 razlike, čime su praktično i riješili pitanje pobjednika iako je do kraja ostali čak sedam minuta.

Do kraja je sve bilo stvar rutine, iako je PAOK uspio da smanji na "minus 12", da bi ponovo uskočio Stivens i završio posao kako su priželjkivali Aleksandrovčani...

Najefikasniji u Igokei bio je Dešon Stivens sa 19 poena i devet skokova, Markel Starks je dodao 10 pogodaka, a Džejms Robinson tri manje. Marko Jošilo je ubacio pet, a Dalibor Ilić pogodak više, kao i Antabija Voler.

Kod domaćina, Džermejn Lav je uknjižio 10 koševa, a Marvin Džons poen manje, dok je David Dileo ubacio sedam pogodaka.

Podsjetimo, večerašnji meč sa Grcima trebalo je da bude igran prošle srijede, ali je odgođen jer su tri člana PAOK-a bila zaražena korona virusom.

PAOK: Lav 20, Džons 9, Janković 8, Dileo 7, Kamperidis 6, Mancaris 4, Toliopulos 4, Ikumalo 3, Kamarianos, Kamperidis, Rumoglu

IGOKEA: Stivens 19, Robinson 10, Starks 10, Talić 7, Ilić 6, Voler 6, Fundić 5, Jošilo 5, Tanasković 5, Radanov 2.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Če

Nastavite bez Bajića, a njega na pozajmicu u kk Brotnjo!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC