• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Barać poslije sjajne pobjede Igokee nad Ostendeom: Nismo Real Madrid, ali nismo ni loši!

Autor Dragan Šutvić

Njegovi izabranici napravili su veliki korak ka plasmanu u Top 16 FIBA Lige šampiona.

 fiba liga šampiona igokea ostende prva utakmica marko barać Izvor: FIBA Champions League

Košarkaši Igokee na korak su od plasmana u Top 16 fazu FIBA Lige šampiona.

Ekipa kojom je i večeras, u odsustvu Dragana Bajića, komandovao Marko Barać savladala je Ostende rezultatom 87:72 u prvoj utakmici plej-ina i sada je samo jednu pobjedu udaljena od Top 16 runde, koja će se igrati po grupnom sistemu.

Možda će vas zanimati

"Prije svega, vjerujem da znate se serija igra na dvije utakmice, tako da ću opširniju analizu meča ostaviti vama novinarima. Želim da kažem da smo u pripremi ove utakmice bili veoma ambiciozni, obzirom da smo podizali formu i timski i individualno na posljednjih nekoliko utakmica koje smo igrali na gostujućem terenu. Takođe, pokušali smo i da doziramo minutažu igrača, obzirom na zgusnut raspored u proteklim danima. Kada smo se dalje pripremali za meč, imali smo problem za problemom. Prvo smo saznali da Dalibor Ilić neće uspjeti da se popravi i da neće moći da nam pomogne u ovoj utakmici, potom su nam i Dešon Stivens i Stefan Đorđević rekli da imaju određene probleme, i očigledno je da su nam nedostajali visoki igrači. Imali smo malo vremena da prilagodimo našu igru, ali trudili smo se da to uradimo tokom jučerašnjeg treninga", istakao je Barać na početku konferencije za novinare.

Onda, kako to obično bude, nevolja nikad ne dolazi sama, ističe strateg tima iz Aleksandrovca.

"Tokom današnje utakmice i zagrijavanja još par momaka nam je reklo da ima neke manje povrede i praktično smo ostali sa malom rotacijom. Pokušali smo da nađemo motivaciju, tražili smo je dugo. Borili smo se žestoko u Solunu protiv PAOK-a za prednost domaćeg terena u ovoj seriji, a bila bi šteta tražiti izgovore u svim povredama. Pokušali smo da nađemo primjere iz bliže prošlosti, znate da je bilo timova koji su igrali bez mnogih igrača na visokom nivou. Znali su, međutim, da daju svoj maksimum kako bi došli do pobjede. Probali smo da pratimo te primjere i mogu da vam kažem da nismo Real Madrid, ali nismo ni loši."

Igokea je sjajno završila prošlu, a onda odlično počela i ovu godinu. Barać je za sada mijenjao Bajića na četiri utakmice, a upisano je isto toliko sigurnih pobjeda.

"Praznični su dani, ali mnogo ljudi voli košarku i naš posao je da im pružimo radost gledajući košarku kući sa članovima porodice. U ovo vrijeme pružamo sjajne partije za te ljude i to je velika satisfakcija za nas. Spremni smo za svaki izazov, spremni smo da se suočimo sa teškim rasporedom. Sada nas očekuje miks mečeva u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona, ali prvo treba večeras da se odmorimo, pa ćemo da mislimo o tome od sutra ujutro", zaključio je mladi trener na klupi Igokee.

Partiju sezonu u dresu Igokee zabilježio je Nikola Tanasković, koji je sjajno nadomjestio odsustvo tri visoka igrača, postigavši 21 poen i uhvativši šest lopti.

"Znajući da nam fale tri visoka igrača, izašli smo da se borimo, da probamo da smanjimo tu neku prednost u visini koju Ostende ima, što su naši bekovi dobro radili i čuvali visoke igrače na niskom postu, na 'sviču'. Ispoštovali smo dogovor i u napadu smo, znajući da smo niži, odradili odličan posao i ovo je velika pobjeda za nas. Okrećemo se već narednom protivniku (FMP u subotu, op.a), nema vremena za ogromno slavlje i opuštanje. Tri posljednje utakmice prije ove smo igrali u gostima, sada ćemo opet biti domaćini i već se okrećemo toj utakmici i, naravno, idemo da dobijemo sve do kraja."

Izvor: FIBA Champions League

Igokea 12. januara može da završi posao, ali ukoliko u tome ne uspije, čeka je treći meč, ponovo u Laktašima, 18. ili 19. januara.

"Ne opuštamo se, upoznali smo protivnika, idemo dalje, spremićemo se i za taj meč", istakao je Tanasković.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Če

Bajiću traži negdje prodavnicu sportske opreme da radiš!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC