• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostende izlazi na megdan Igokei: Srbin im "general", u prvenstvu su na 11-0!

Autor Dragan Šutvić

U utorak se igra prva utakmica plej-ina FIBA Lige šampiona.

 fiba liga šampiona igokea ostende marko barać najava Izvor: ABA liga/KK Borac Čačak, Duško Radišić

Poslije uspješno obavljenog posla u Čačku, košarkaše Igokee u utorak očekuje prva utakmica plej-ina FIBA Lige šampiona protiv Ostendea (dvorana u Laktašima, 18.30 časova).

Igokea je grupnu fazu završila na drugom mjestu grupe E, uz omjer 3-3, što ih je u baražu za mjesto među 16 najboljih odvelo na belgijski Ostende, trećeplasirani tim grupe F.

Možda će vas zanimati

"Igramo protiv izvanredne ekipe koju predvodi već dugo godina trener koji ima kontinuitet u radu, a samim tim kontinuitet u selekciji. Radi se o jako organizovanoj ekipi koja na svakoj poziciji ima dobar miks mladosti i iskustva, počev od plejmejkera, gdje je 'general' njihove igre Dušan Đorđević, pojačan sa mladim talentovanim Holanđaninom Van der Vurstom, nastavljajući preko pozicije dva, gdje je ruki Fil Bud, šampion NCAA sa Vilanovom. Tu je i Levi Rendolf, iskusni Amerikanac, a dalje su pojačani dobrim belgijskim igračima na svakoj poziciji koje predvodi sigurno Žile (Pjer-Antoan, op.a.), igrač na poziciji četiri i jedna od najboljih 'streč' četvorki u takmičenju. Ostende ima skor 11-0 u svom prvenstvu, do sada su igrali veoma dobro na gostovanjima u ovom evropskom takmičenju. Pobijedili su Kalev, Strazbur u Francuskoj i sigurno imaju naš maksimalan respekt", rekao je na konferenciji za novinare Marko Barać, koji će i na ovom meču mijenjati Dragana Bajića na mjestu prvog trenera.

Izvor: ABA liga j.t.d/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Kako ističe Bajićev pomoćnik, sutrašnji meč sa Belgijancima sjajna je prilika za "igose" da pokažu da pripadaju nokaut fazi FIBA Lige šampiona, gdje žele da se plasiraju.

"Što se tiče naše ekipe, uz određene kadrovske probleme, što se tiče pripreme ove utakmice, valja napomenuti da igramo na svaka dva dana već neko vrijeme. Znamo ko u Evropi igra utakmice na svaka dva dana, to su samo najbolje evropske ekipe, najbolji evropski igrači i eto izazova pred mojim igračima, da dokažu da pripadaju ovom takmičenju i sljedećoj fazi gdje želimo da budemo. Igrali smo tri vezane utakmice na gostovanjima. Momci su jako dobro iznijeli te izazove i siguran sam da ovdje ne žele da se zaustave. Noramo da uživamo u svakom izazovu koji je pred nama, što je teži zadatak i veći izazov, veća je i satisfakcija kad se on prebrodi. Isto tako gledamo i na ovu utakmicu", istakao je Barać.

Druga utakmica igra se 12. januara u Ostendeu, a eventualni treći duel ponovo bi se igrao u Laktašima 18. ili 19. januara.

FIBA LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-IN

Lenovo Tenerife – B3

B2 – Prometej

Dižon – Riga

Trevizo – Lavrio Megabolt

Igokea – Ostende

Strazbur – PAOK

Hapoel Holon – Bešiktaš

San Pablo Burgos - Darušafaka

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC