• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Micić i Gudurić rešetali, Filip Petrušev nije bio u timu: 20 razlike u derbiju Istanbula - Efes razbio Fenerbahče!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U susretu najvećih turskih klubova, aktuelni prvak Evrope ubjedljivo je slavio na domaćem terenu

 efes pobijedio fenerbahče 91:71 u derbiju turske lige Izvor: MN PRESS

U dvorani "Sinan Erdem" u Istanbulu, Anadolu Efes je nadigrao velikog rivala - Fenerbahče. Konačan rezultat bio je 91:71 (20:24, 27:17, 19:22, 25:8) za aktuelnog prvaka Evrope, koji je u posljednjoj četvrtini "pregazio" rivala u odsustvu svog glavnog trenera, Ergina Atamana.

Srpski plejmejker Vasilije Micić dao je čak 26 poena za Efes, uz sedam asistencija, a Marko Gudurić je ubacio 21 i bio je uz Pieriju Henrija (24) jedini među gostima koji je bio na svom napadačkom nivou. Sa druge strane, srpski centar Filip Petrušev nije bio u rotaciji u ekipi Efesa, u kojoj je izgubio mjesto u dok odmiče sezona.

Možda će vas zanimati

Petrušev je u Evroligi tako u januaru odigrao samo 13 sekundi protiv Barselone 13. januara, pa ostaje da se vidi kako će izgledati njegov nastavak sezone u Efesu, u koji je stigao kao "A" reprezentativac Srbije i MVP ABA lige, ali nije se izborio za značajnu ulogu u ekipi Ergina Atamana.

Izvor: MN PRESS

Kada je u pitanju tursko prvenstvo, Fenerbahče će uprkos porazu ostati na prvom mjestu tabele, sa pobjedom više od Efesa, ali i sa odigranom utakmicom više u odnosu na najvećeg rivala.

Zanimljivo je da je Fenerbahče uprkos ubjedljivom porazu ipak sačuvao prednost u međusobnom skoru protiv Efesa, jer je u uvodnoj fazi sezone ekipa Saše Đorđevića pobijedila Atamanov tim razlikom od 22 poena. Rezultat tog meča bio je 90:68 za Fener i to bi mogao da bude važan faktor uoči plej-ofa, posebno u ovako tijesnoj trci za "pol poziciju".

S obzirom na to, Micić je u posljednjem napadu pokušao da poentira, igrao je "jedan na jedan" protiv mladog beka Fenera Šehmuza Hazera (22), ali je izgubio loptu i Fenerbahče je tako zadržao prednost u međusobnim utakmicama. Pogledajte kako izgleda tabela turske lige:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC